субота, 29 червня 2024 г.

Командир морпіхів з Маріуполя попросив світових лідерів провести міжнародну евакуацію для цивільних, рахунок йде на дні чи навіть години

Командир морпіхів з Маріуполя попросив світових лідерів провести міжнародну евакуацію для цивільних, рахунок йде на дні чи навіть години

Українські військові з Маріуполя звернулися до світових лідерів з проханням застосувати процедуру міжнародної евакуації до мирних жителів та військових Маріупольського гарнізону.

Про це, як передає KВ, повідомив командир 36-ї окремої бригади морської піхоти України, майор Сергій Волинський (Волина) у вівторок увечері. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Повідомляється, що українські сили в обложеному місті консолідувалися навколо величезного металургійного заводу “Азовсталь”. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“У мене є заява до світу. Можливо, це моя остання заява, тому що у нас залишилося лише кілька днів, а то й годин. Ми звертаємося до світових лідерів з проханням застосувати процедуру вилучення до військових Маріупольського гарнізону, до мирних жителів, які з нами тут, на заводі. Просимо відвезти нас на територію третьої країни і забезпечити нам безпеку”, – сказав Волина.

Нагадаємо, українські чиновники заявили, що сотні мирних жителів ховаються в підвалах масивного металургійного заводу. Представник поліції Маріуполя повідомив CNN, що через потужні обстріли запаси їжі та води скорочуються. 

Відповідаючи на запитання, як можна полегшити евакуацію, Волина відповів: “Це має бути на рівні домовленостей. Якщо говорити про практичне застосування, то це може бути корабель із гелікоптерами, наприклад, який може нас забрати. Або міжнародна гуманітарна місія, які можуть прийти до нас і гарантувати нашу безпеку і супроводжувати нас на шляху до держави, яка візьме такі зобов’язання”.

“Волина” назвав також ситуацію на заводі “критичною” з великою кількістю поранених військ та обмеженою медичною допомогою. 

“Ми повністю оточені. Близько 500 поранених військових, їм дуже важко надати медичну допомогу. Вони буквально гниють. На території є мирні жителі. Вони також страждають від вибухів, вибухів на них, біля них. Вони [росіяни] застосувати проти нас важкі авіаційні бомби і вдарити з артилерії. Це відбувається постійно. Місто зруйноване. Ворожі угруповання переважають нас у десятки разів, вони мають повну перевагу в повітрі, артилерії, техніці, живій силі. Ми боремося до останнього, але у нас залишилося дуже мало часу", – сказав він.

Нагадаємо, раніше український командир підрахував, що на території заводу перебувають сотні мирних жителів. Також український президент закликав Росію про переговори та обмін полоненого Віктора Медведчука на бійців та мирних жителів, що залишилися у Маріуполі.

Також нагадаємо, що росіяни пропонували їм здаватися, однак зелені коридори Росії вже зарекомендували себе в Україні як вбивчі коридори розстрілів, а будь-які обіцянки – як брехня.

"Ми звертаємося до абсолютно всіх світових лідерів: хто зможе взяти на себе такі зобов'язання, хто зможе в короткостроковій перспективі домовитися про таку процедуру, – сказав Волина. – Ми знаємо, що є певні події та переговори з турецькою стороною, що вона виступає в якості гаранта. Можливо, Сполучені Штати, тому що ми вважаємо, що це дуже потужна держава з сильним лідером, Байденом, і що він може особисто вирішити це питання в найкоротші терміни. Або це питання можна вирішити з його допомогою в короткий термін” – казав він.

Нагадаємо, на території Донецької та Луганської областей ЗСУ відбили десять атак російських окупантів, знищено дванадцять танків, двадцять вісім одиниць броньованої та дві одиниці автомобільної техніки, одну артилерійську систему. ЗСУ уразили дев’ять повітряних цілей: один літак, один вертоліт, шість БПЛА різних типів та крилату ракету.

Читайте: Ворог зосередив основні зусилля на захопленні Маріуполя і штурмі в районі заводу “Азовсталь”, – Генштаб

Фото: Униан

КиївВлада

Вероніка Злацька

Теги: новини україни, війна росії проти україни, новини світу, евакуація, маріуполь, вбивства, злодійства

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій