четвер, 2 травня 2024 г.

Колаборанти Стремоусова намагались створити паралельні органи влади на Київщині

Колаборанти Стремоусова намагались створити паралельні органи влади на Київщині

Люди Кирила Стремоусова, який зараз очолює незаконне зібрання псевдооргану влади у Херсоні, намагались створити дещо подібне й на Київщині – зокрема, у селі Степанівка колаборанти звозили своїх людей, викупали землю й нерухомість, а потім, оголосивши громадські збори, вирішили створити власний орган влади. 

Про це заявив голова земельної комісії Іванківської селищної ради Олег Береговий у своєму відеозверненні у Facebook.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Поплічники колаборанта Кирила Стремоусова, який кликав сюди “русский мир”, а саме журналіст “Таврія – ньюс” Микола Легкий разом із групою осіб з’явився на Іванківщині незадовго до російського вторгнення. За свідченнями місцевих, лунала риторика що “я не громадянин України, я громадянин СРСР”, “скоро у нас буду своя влада та своя міліція”, “я вільна людина” та інше”, – розповів Олег Береговий.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як повідомляється, ще до повномасштабного вторгнення рф на територію України у селі Степанівка Київської області почали з’являтись особи, що масово скуповували землю та заселяли там своїх “побратимів”. Серед односільчан почала лунати проросійська риторика. Але, за словами Берегового, деякі з цих земельних ділянок були придбані за підробленими договорами, які власники угідь навіть ніколи не бачили. За цим фактом було відкрито кримінальне провадження, і земельною комісією було прийнято рішення не підписувати договори про передачу землі до виявлення обставин. 

“Коли я, як голова земельної комісії, дізнався про ці факти, а також про кримінальні справи які заведені по цим людям – по деяким заявам виділення земель, виявилось, що власники земель ці документи не писали. На засіданні комісії ми прийняли рішення, що якщо є кримінальна справа, ми не будемо давати далі ніяких рішень, поки не буду зрозуміло, чи було правопорушення”, – зазначив Береговий 

Натомість, один із поплічників Стремоусова, вищезазначений Микола Легкий, який є журналістом “Таврії – ньюс” та членом ГО “Ідея нації”, яку очолює антивкцинатор Остап Стахов, після відмови у передачі йому земельної ділянки особисто звернувся до Іванківської селищної ради. Звернення надійшло до місцевого органу влади 6 січня поточного року. Вже під кінець січня та ж група осіб, що скуповувала землю, проводить громадські збори, за якими вирішується створити у Степанівці паралельний орган місцевого самоврядування і власні структури. Легкий мав стати самообраним старостою села вже після рашистського вторгнення.

“6 січня поточного року Микола Легкий звертається до Іванківської селищної ради із листом-вимогою щоб йому надали протоколи засідань земельної комісії, на якій йому начебто не дали якоїсь землі. 29 січня 2022 року вони проводять в селі збори членів громади, і приймають рішення здійснювати владу безпосередньо. Всі учасники цих зборів, звісно, привезені колаборанти. За цим фактом порушена кримінальна справа. Вони навіть власні печатки виготовити хотіли. Потім відбувається вторгнення, людина ця залишається в селі, і як я розумію, мала стати старостою. По такому ж шляху йшов Медведчук у 2014-2015 році, але це було покарано. А тут, в Іванкові, ця людина Стремоусова досі ходить на волі. Я взагалі не знаю хто з колаборантів Іванківського району посаджений”, – розповідає Береговий.

Зокрема, окрім колабораціонізму, лунають у бік Легкого підозри у скоєнні вбивства. 

“Микола Легкий, журналіст “Таврія – ньюс”, є підозрюваним у скоєнні вбивства. Його тричі викликали в суд, у його дворі знайшли вбитого киянина, вели розшук. Поліція його знайшла, але без обрання міри запобіжного заходу його протримали 72 години і відпустили. Тобто просто зараз він ходить десь по Іванківській громаді”,- заявив Береговий.

Вже після повномасштабного вторгнення були відчутні сліди праці колаборантів- по окупованим будинкам орки ходили вже з готовими списками імен, і чітко знали, кого варто вбити, а кого взяти в полон. 

Береговий закликає не закривати очі на некараність колаборантів. Завтра, 9 серпня, має відбутись ще одне судове засідання за підозрою у скоєнні вбивства. Голова земельної комісії просить не випускати причетних до справи через блокпости.

Нагадаємо, як раніше писала KВ, з початку повномасштабного вторгнення рашистів в України спіймали близько сотні ДРГ та 1,6 тис. ймовірних диверсантів.

Читайте: Соратникам колишнього очільника МВС Захарченка повідомлено про підозру

Фото: колаж KВ

КиївВлада

Анастасія Олійник

Теги: новини київщини, війна росії проти україни, напад росії на україну, земля, колаборанти, зрада, іванківський район, стремоусов, новини іванкова, береговий, степанівка

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій