п'ятниця, 29 березня 2024 г.

КМДА і КП “Інформатика” продовжують ігнорувати проблеми доступу автотранспорту на Труханів острів

КМДА і КП “Інформатика” продовжують ігнорувати проблеми доступу автотранспорту на Труханів острів

КП “Інформатика” продовжує на власний розсуд вирішувати питання щодо доступу автомобільного транспорту на Труханового острову. Як стверджують у громадській організації (ГО) “Труханівці”, столична влада, незважаючи на велику кількість звернень, нічого не зробила для того, щоб якось вирішити цю проблему, через що, зокрема, заїхати на цю територію не можуть медики та військові. 

Як повідомили KВ у ГО “Труханівці”, посадові особи КП “Інформатика” продовжують на власний розсуд вирішувати питання щодо доступу автомобільного транспорту на територію Труханового острову.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

За словами представників вказаної організації (до неї входять представники різних юридичних осіб, які здійснюють свою діяльність на Трухановому острові), керівництво Київської міськдержадміністрації (КМДА) фактично ніяк не відреагувало на їхнє звернення про усунення перешкод щодо в'їзду на цей острів, яке було направлено ще 25 травня 2022 року. Відповідний документ було переадресовано на все те ж КП “Інформатика”, яке надало ГО “Труханівці” формальну відписку.

Так, у “Інформатиці” повідомили, що, мовляв, є існуючі правила, вони функціонують задля забезпечення швидкісного режиму на території Труханового острову та задля створення належних умов для відпочинку його відвідувачів, а всі зауваження начебто враховані та прийняті в роботу. Проте, у ГО “Труханівці” вказують на те, що фактично проблеми не були вирішені: посадовці КП “Інформатика” за сумнівних обставин позбавляють деяких власників автотранспорту права проїзду на острів та блокують доступ на цю територію працівників установ критичної інфраструктури. Крім того, на інші схожі подальші звернення до КМДА і КП “Інформатика” вказана ГО і зовсім не отримала відповідей. Залишилась безрезультатною і зустріч представників КП “Інформатика” з більш ніж тридцятьма суб'єктами господарювання з Труханового острову, яка мала місце 31 травня 2022 року: на ній підприємцям и керівникам спортивно-оздоровчих закладів було обіцяно вирішення спірних питань, проте подальший розвиток подій показав, що віз і нині там.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Один із інцидентів, які красномовно описують проблеми з доступом на цю територію, мав місце ще 17 липня 2022 року. Тоді на Трухановому острові сталася ДТП за участі мотоцикліста, який, ймовірно, рухався зі швидкістю понад 80 км/год, та велосипедистки. В результаті зіткнення жінка отримала тяжкі травми, але викликана очевидцями події швидка допомога приїхала із запізненням. Справа в тому, що через функціонування “автоматичної системи проїзду”  “карета” медиків не могла потрапити на острів через контрольно-пропускний пункт, а посадовці КП “Інформатика”, які могли “в ручному режимі” пропустити медиків, більше десяти хвилин не виходили на зв'язок. І схожі випадки для Труханового острову не є чимось незвичайним. Наприклад, саме за такої ж причини проблеми з проїздом через цю територію мають і військові, які базуються неподалік: так як номерів їхніх автомобілів немає у базі “Інформатики”, їм часто доводиться чекати по пів години, поки хто із працівників цього КП підніме шлагбаум.

Нагадаємо, із 2018 року доступ автомобілів на територію Труханового острову контролює КП “Інформатика”. Це підприємство, на основі звернень усіх спортивних баз, організацій та комерційних підприємств, які провадять свою діяльність на даній території, формує спеціальну базу автомобілів, які мають право на проїзд. Пропуск через шлагбаум на Трухановому острові здійснюється автоматично – спеціальна система за допомогою камери відеоспостереження зчитує номер автомобіля, і якщо він є в базах, користувач транспортного засобу заїжджає. 

Як повідомляла KВ, незважаючи на те, що, така процедура в'їзду, здавалося б, майже повністю “комп'ютеризована” і позбавлена людського фактору, на практиці фактично функціонує в “ручному режимі”. У ГО “Труханівці” звертають увагу на непрозорість формування “Інформатикою” вищезазначених списків та непропорційне розподілення кількості “гостьових” перепусток на об'єкти, розміщені на Трухановому острові. Крім того, за даними організації, посадові особи вказаного КП на власний розсуд блокують проїзд автомобілів, зокрема – посилаючись начебто на порушення певних правил. 

У звязку з цими та іншими фактами ГО “Труханівці” у згаданому зверненні до КМДА від 31 травня висловили вимоги щодо відсторонення начальниці відділу супроводу контрольно-пропускних пунктів КП "Інформатика" Катерини Каленської, яка відповідає за проїзд на цей острів, від можливості впливати на формування зазначеної електронної бази; щодо необхідності формування цієї бази без попереднього затвердження списків автономерів з боку КП “Інформатика”; щодо  можливості вносити ці автономера через мобільний додаток КП “Інформатика” тощо.

Читайте: Сімейна монополія: як працівниця КП “Інформатика” зі своїм чоловіком “керує” Трухановим островом

Зазначимо, що обов'язки директора КП “Інформатика” з 6 вересня 2021 року виконує Вероніка Малкова. Підприємство підпорядковане Департаменту ІКТ КМДА, який із 27 серпня 2021 року очолює Олег Половинко.  Діяльність Департаменту ІКТ КМДА з 2 квітня 2021 року контролює заступник голови КМДА Петро Оленич.

Фото: КМДА

КиївВлада

Іван Кулик

Теги: новини києва, КМДА, дтп, кп, київрада, Віталій Кличко, спорт, петро оленич, олег половинко, підприємці, швидка допомога, підприємництво, труханів острів, кп інформатика, го, громадська організація, вероніка малкова, спортивна база, громадська спілка, гс труханівці, катерина каленська

п'ятниця, 29 березня 2024 г.
14:47
СБУ витратить 7,3 млн гривень на обладнання для відеоспостереження
14:36
Зеленський: РНБО при новому керівництві має в першу чергу забезпечити державу якісним прогнозуванням ситуацій
14:04
У столиці планують створити безбар’єрне туристичне середовище
13:44
100 Волинська бригада ТрО запрошує на службу в підрозділах бригади
13:24
За добу втрати ворога зросли на 820 осіб, 56 БПЛА та 5 крилатих ракет, - Генштаб ЗСУ
13:03
На Північному мосту обмежать рух транспорту до 15 червня (схема)
12:42
У столиці судитимуть росіянина, який скоїв розбійний напад на аптеку
12:24
В Україну повернули тіла 121 полеглого оборонця
12:02
У Польщі переговори щодо українського зерна не мали успіху, але Сольський налаштован оптимистично, - ЗМІ
11:44
Руслан Кравченко: Німеччина продовжить допомагати Київщині у процесі відбудови
11:25
Комунальні підприємства Вишневого подарують військовим два авто вартістю 110 тисяч доларів
11:01
29 комунальних медзакладів столиці підключено до Реєстру територіальної громади, - КМДА
10:47
Голосіївська окружна прокуратура через суд вимагає повернути державі приміщення вартістю понад 6,7 млн гривень
10:28
Унаслідок нічної атаки рф пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях, - Шмигаль
10:04
На Київщині внаслідок падіння уламків пошкоджені два приватні будинки, - Руслан Кравченко
09:42
Київ збільшив вартість транспортної карти до 75 гривень з 1 квітня
Календар подій