п'ятниця, 3 травня 2024 г.

Кличко пропонує перейменувати Повітрофлотський проспект на проспект Європейського Союзу

Кличко пропонує перейменувати Повітрофлотський проспект на проспект Європейського Союзу

Мер столиці Віталій Кличко (на фото) зареєстрував у Київській міській раді проект рішення, яким пропонує перейменувати Повітрофлотський проспект на проспект Європейського Союзу. В червні Київська міська рада провалила голосування за перейменування Повітрофлотського проспекту на Повітрянофлотський, за що перед цим проголосували кияни в додатку “Київ Цифровий”. Крім варіантів перейменування на Повітрянофлотський, одним із варіантів було перейменування проспекту на проспект Європейського Союзу. Тоді за таке перейменування виступала партія Петра Порошенка “Європейська Солідарність”. Саме фракцію “ЄС” звинувачували у зриві голосування. 

Про це KВ стало відомо з допису на сторінці в Facebook депутата Київської міської ради Ксенії Семенової. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як написала Семенова, мер Києва Віталій Кличко вирішив зневажати думкою киян та зареєстрував проект рішення про перейменування Повітрофлотського проспекту на проспект Європейського Союзу. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Вирішив привітати Порошенка з Днем народження. І все одно, що ви там наголосували. Партія сказала – надо! Якщо треба мати вулицю на честь своєї партії, то можна забити на авіаційну історію міста і думку киян. ЄС же мобілізувала всю країну за це голосувати. Але в голосуванні програла. Нічого. В голосуванні програла, але якщо поміняти на голоси за земельку, то можна й перейменувати. Віталій Володимирович, ви оце з такими підходами на президента хотіли йти?”, – написала Семенова. 

Проект рішення №1160 “Про перейменування проспекту Повітрофлотського у Солом’янському та Шевченківському районах міста Києва”, внесеного Віталієм Кличко, пропонує перейменувати Повітрофлотський проспект на проспект Європейського Союзу. 

В проекті рішення, Кличко вказує, що його метою є “деколонізація топоніміки в місті Києві шляхом перейменування приведення назви проспекту Повітрофлотського у Солом’янському та Шевченківському районах міста Києва до норм українського правопису”. 

Нагадаємо, в червні Київська міська рада провалила голосування за перейменування Повітрофлотського проспекту на Повітрянофлотський. За таке перейменування проголосували кияни в додатку “Київ Цифровий”. Натомість в КМР “За” проголосували лише 23 депутати, чого недостатньо для прийняття рішення за основу. 

Раніше в додатку “Київ Цифровий” пройшло голосування за перейменування Повітрофлотського проспекту. Крім варіантів перейменування на Повітрянофлотський, одним із варіантів було перейменування проспекту на проспект Європейського Союзу. 


Зазначимо, у той час фракція “Європейська солідарність” агітувала за назву Європейський Союз. Депутат від ЄС Вадим Сторожук на засіданні заявив, що “не киянам вирішували як називати проспект”, а назва Повітрянофлотський потрібна для російського ІПСО. Андрій Порайко, також депутат від ЄС, вважає, що не можна стверджувати, що у “Київ Цифровому” голосували кияни.


Крім того, раніше Семенова повідомляла, що “Європейська солідарність” почала шантажувати та обмінювати свої голоси на рішення щодо перейменування на ЄС. За її словами, голова партії Петро Порошенко взяв під свій контроль це питання та дзвонить людям щодо його вирішення.

Читайте: Київрада провалила голосування за перейменування Повітрофлотського проспекту на Повітрянофлотський 

Фото: відкриті джерела 

КиївВлада

Павло Башинський

Теги: новини києва, новини україни, Віталій Кличко, київська міська рада, перейменування, ксенія семенова, петро порошенко, повітрофлотський проспект, проект рішення №1160

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.