субота, 18 травня 2024 г.

Кличка запросили підтримати завтра столичну громаду на засіданні Верховного Суду по справі щодо садиби Терещенків

Кличка запросили підтримати завтра столичну громаду на засіданні Верховного Суду по справі щодо садиби Терещенків

Мера Києва Віталія Кличка запросили відвідати засідання Великої Палати Верховного Суду (ВС), від рішення якого залежатиме доля садиби Терещенків. Також запрошуються всі небайдужі до долі пам'ятки архітектури. Крім того, екс-депутатка Олена Терещенко звернулася до київського міського голови стосовно отримання відповідей на деякі важливі питання про реконструкцію садиби.

Про це, як передає KВ, повідомила громадський діяч, екс-депутатка Київської міської ради Олена Терещенко.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

У повідомленні наголошується, що від рішення Великої Палати залежатиме не лише доля садиби Терещенків, мова йде про зміну судової практики та шанс на повернення тисяч унікальних пам‘яток, викрадених негідниками за типовими схемами з державної або комунальної власності.

"Якщо Ви з киянами, то зустрічаємося у середу, 19 липня о 13:00 у м. Київ, вул. Пилипа Орлика,8 (справа № 910/8413/21)", – наголосила Олена Терещенко.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Крім того, вона звернулася до київського міського голови, оскільки досі не отримала відповіді від Департаменту міського благоустрою Київської міської державної адміністрації (КМДА) на деякі важливі питання.

"Чи видавав забудовнику ПАТ "Центрелеватормлинбуд" Департамент благоустрою дозвіл на порушення благоустрою та встановлення паркану для проведення протиправної реконструкції (знищення) садиби Терещенків згідно до ганебного проєкту архітектора Лосицького? Бо вчора поряд бачили будівельну техніку та людей, що здійснювали заміри", – йдеться в повідомленні Олени Терещенко.

Також, вона хоче дізнатися, чи погоджував Департамент охорони культурної спадщини КМДА, всупереч вимогам чинного пам’яткоохоронного законодавства, як вихваляється забудовник листом N 066-940 від 18.03.2020, ганебний проєкт реконструкції – перебудови садиби Терещенків авторства Лосицького (який, згідно зі слів Олени Терещенко, не має нічого спільного з реставрацією), в результаті якого пам‘ятка втрачає свою автентичність.

"Якщо подібні ганебні дії Ваших підлеглих в інтересах забудовника дійсно мали місце у той час, коли Київська міська рада та Департамент комунальної власності м. Києва повністю підтримують позов Київської міської прокуратури та Офісу Генерального прокурора щодо повернення цинічно вкраденої пам‘ятки до комунальної власності, чи не могли б Ви негайно надати їм відповідну оцінку? Оскільки завтра на засіданні Великої Палати Верховного Суду ПАТ "Центрелеватормлинбуд" буде намагатися переконати Суд у своїх добрих намірах, розмахуючи купою або підробних, або протиправно виданих документів", – додала громадський діяч Олена Терещенко.

Нагадаємо, Верховний Суд (ВС) спрямував справу Садиби Терещенків до Великої Палати ВС, яка має сказати своє, можливо, останнє слово в судовій тяганині довкола спірної історичної пам’ятки. Садиба Терещенків або буде повернута громаді Києва, або її остаточно знищить лідер партії “За майбутнє”, народний депутат Ігор Палиця.

Раніше KВ повідомила, що фірма-власник ПрАТ "Центрелеватормлинбуд", повʼязана з народним депутатом і лідером партії “За майбутнє” Ігорем Палицею, планує перебудувати історичний особняк Івана Терещенка в центрі Києва під офісний центр, чим фактично може знищити памʼятку архітектури.

Читайте: Ігор Палиця та Тимур Міндіч намагаються знищити історичну садибу Терещенків у центрі Києва – родина Терещенка

Фото: Олена Терещенко 

КиївВлада

Владислава Олійник

Теги: новини києва, КМДА, Віталій Кличко, київська міська рада, верховний суд, засідання, садиба терещенків, олена терещенко, реконструкції

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій