субота, 27 квітня 2024 г.

Київська прокуратура підозрює екс-викладачку педагогічного університету імені Драгоманова Євгенію Більченко у держзраді

Київська прокуратура підозрює екс-викладачку педагогічного університету імені Драгоманова Євгенію Більченко у держзраді

Правоохоронці повідомили про підозру колишній викладачці столичного університету у державній зраді та створенні на замовлення російських спецслужб мережі агентів. Вони мали надавати рашистам дані про розташування сил ЗСУ та Тероборони. Також повідомлено про підозру двом її спільникам. З наданих прокуратурою фото очевидно, що мова йде про скандальну Євгенію Більченко (на фото), котра була звільнена на початку 2021 року з педагогічного університету імені Драгоманова.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“За даними слідства, з лютого 2022 року підозрювана, перебуваючи на території країни-агресора та діючи на замовлення кураторів з рф, створила та адмініструвала у месенджері “тelegram” низку груп. У цих групах жінка вербувала громадян України для отримання від них інформації про розташування та переміщення військовослужбовців Збройних Сил України та територіальної оборони м. Києві та Київській області”, – йдеться у повідомленні.



За попередніми даними, підозрювана завербувала більше 10 осіб, які, починаючи з 24 лютого 2022 року, здійснювали обходи визначених ділянок у Києві та Київській області та фотографували місця дислокації та пересування українських військовослужбовців. Після цього інформація передавалась кураторам з силових структур російської федерації.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“На своїй сторінці “vkontakte” та на каналі “YouTube” поплічниця окупантів викладала відео та поширювала дописи, які за своїм змістом  виправдовували збройну агресію російської федерації проти України та визнавали правомірною. Також у цих повідомленнях жінка закликала до насильницької зміни та повалення конституційного ладу й захоплення державної влади в Україні”, – наголосили в прокуратурі.

Зазначається, що Більченко повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу), ч. 2. ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та  ч. 3 ст. 436-2 КК України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України) КК України.

Ще одному з членів групи повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України) КК Украіни. 

До суду передано обвинувальний акт щодо третього підозрюваного за ч. 2. ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Фотографії підозрюваної, які оприлюднила прокуратура, дають можливість із впевненістю стверджувати, що мова йде про Євгенію Більченко.


Фото Київської міської прокуратури


Фото "Рубрики"

На початку 2021 року в Національному педагогічному університеті ім. Драгоманова в Києві розгорівся скандал навколо висловлювань Більченко стосовно політичної ситуації в країні. Після низки звернень як самої Більченко, так і її опонентів, викладачку було скорочено. Після цього Більченко переїхала жити до росії, де встигла “засвітитись” на фото у футболці із рашистським символом в кольорах прапору московії.


Фото Київської міської прокуратури


Фото з Телеграм-каналу Стерненка

Нагадаємо, співробітники СБУ не дозволили фсб використати родичів українських військових для загострення суспільно-політичної ситуації. Московити планували влаштувати “апкції протесту” у Київській, Житомирській і Полтавській областях напередодні Дня Незалежності.

Читайте: СБУ викрила підозрюваних у передачі розвідданих про позиції HIMARS

Фото: головне - Рубрика, інші - Київська міська прокуратура, Телеграм Сергія Стерненка

КиївВлада

Олександр Кравченко

Теги: новини києва, новини україни, війна росії проти україни, державна зрада, університет драгоманова, євгенія більченнко

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій