субота, 27 квітня 2024 г.

Київрада внесла чергові зміни до свого Регламенту

Київрада внесла чергові зміни до свого Регламенту

Столична міськрада внесла чергові зміни до свого Регламенту. Тепер, зокрема суб'єкти подання проєктів рішень, які стосуються земельних відносин, повинні будуть додавати до них фотофіксацію стану таких ділянок – задля того, щоб депутати знали, за що вони голосують. Також, серед іншого, Київрада вирішила “автоматично знімати з розгляду” проєкти рішень авторства тих депутатів, які склали свої мандати. Крім того, тепер народні обранці зможуть розглядати проєкти рішень у першому та другому читаннях повторно.

Як стало відомо KВ, під час сьогоднішнього пленарного засідання Київради депутатський корпус затвердив внесення змін до Регламенту міськради.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Суб'єктом подання відповідного проєкту рішення №08/231-444/ПР від 13 квітня 2023 року де-факто виступила депутатка Ксенія Семенова (фракція “Слуга народу”). Але в сесійній залі цей документ було погоджено з урахуванням численних пропозицій секретаря Київради Володимира Бондаренка та депутата міськради Ігоря Кириленка (позафракційний, раніше ”ОПЗЖ”). За прийняття такого рішення проголосували 67 депутатів.

Згідно з прийнятими змінами, столична влада “реформувала” окремі процедурні моменти підготовки та погодження проєктів рішень міськради.

Так, депутати передбачили, що суб'єктам подання проєктів рішень, які стосуються земельних відносин, тепер, серед іншого, потрібно буде додавати до них витяги з Держгеокадастру, матеріали аерофотозйомок відповідних ділянок, а також фотофіксацію фактичного стану їхнього використання. Це було зроблено задля того, щоб депутати чітко розуміли, чи знаходяться на тій чи іншій землі якісь споруди, як ця земля використовується наразі тощо. При цьому, змінами не передбачено, що фотофіксації будуть публікуватися на сайті Київради – через те, що, згідно з українським та міжнародним законодавством, таке “оприлюднення може мати характер втручання у приватне життя особи".

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Крім того, Київрада вирішила, що тепер вона не буде затверджувати проєкти рішень тих депутатів, чиї повноваження достроково припинені. Ці документи будуть вважатися знятими з розгляду. Наразі, як зазначено в пропозиціях Володимира Бондаренка, таких проектів рішень нараховується 17. 

Також, серед іншого, Київрада вирішила, що проєкти рішень можуть розглядатися у першому та другому читанні повторно. Введення такої процедури, мовляв, дозволить депутатам “більш ефективно виконувати свою правотворчу функцію”.

Зазначимо, раніше у депутатського корпусу не було такої можливості. Так, якщо, наприклад, голосування по проєкту рішення в другому читанні було провалено, розглядати цей документ знову міськрада вже не могла. Треба було реєструвати новий проєкт рішення, цей документ повинен був “заново” погоджуватися тощо. У пропозиціях Бондаренка згадується показовий інцидент, який мав місце 18 травня – тоді Київрада через відсутність пропозицій не змогла затвердити у другому читанні спеціальний Порядок, який має дозволити виділяти кошти з бюджету міста на фінансову підтримку громадських організацій, що утримують притулки для тварин. 

Читайте: Без грошей та без порядку: Київрада залишила безпритульних котів та собак голодними

Нагадаємо, Регламент Київради було затверджено її рішенням №3135/3176 від 4 листопада 2021 року, і з тих пір до нього вже шість разів вносилися зміни (без урахування прийнятих сьогодні. – KВ). Цей документ “встановлює порядок діяльності Київради, її органів, секретаріату та його посадових осіб, депутатів та депутаток, порядок скликання сесій та призначення пленарних засідань, підготовки та розгляду питань на пленарних засіданнях, прийняття Київрадою рішень, порядок формування і організації роботи постійних і тимчасових контрольних комісій, а також участі депутатських фракцій в роботі Київради”.

Фото: KВ

КиївВлада

Іван Кулик

Теги: новини києва, КМДА, київрада, слуга народу, проєкт рішення, пленарне засідання, земельне питання, регламент, володимир бондаренко, ксенія семенова, Ігор Кириленко, земельні відносини, депутатські повноваження, регламент київради, фотофіксація

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій