п'ятниця, 3 травня 2024 г.

Засідання Київради 20.06.2023 року: онлайн-трансляція та порядок денний

Засідання Київради 20.06.2023 року: онлайн-трансляція та порядок денний

Сьогодні, 20 червня, на 10:00 заплановане чергове продовження пленарного засідання Київради, яке розпочалося ще 18 травня. Під час перших двох частин цього засідання депутатських корпус розглянув значну частину з попередньо запланованих 514 питань. Сьогодні  народним обранцям доведеться затвердити ще низку проєктів рішень – переважно таких, що стосуються земельних відносин. Зокрема, міськрада може дозволити КП “ДСДТС” розробляти проєкт землеустрою задля подальшого отримання в постійне користування ділянки біля станції метро “Лісова” під будівництво паркінгу. Також депутати сьогодні можуть погодити відведення землі під т.зв. “садибою Родіна”, на місці якої забудовники із орбіти Дмитра Ісаєнка і Андрія Вавриша збираються побудувати дороге житло.

Про те, що 20 червня 2023 року о 10:00 відбудеться продовження чергового пленарного засідання Київради, яке почалося 18 травня, KВ стало відомо з анонсу на сайті міськради.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Засідання традиційно відбувається у будівлі столичної міськради за адресою: вул. Хрещатик, 36, 4 поверх, зал засідань. Пряму трансляцію засідання можна переглянути на офіційному сайті Київради або тут:

Нагадаємо, дата, час та місце проведення засідання були затверджені розпорядженням міського голови Києва Віталія Кличка №370 від 8 травня 2023 року. До порядку денного спочатку увійшло 514 проєктів рішень, але деякі з питань були розглянуті раніше – під час першої частини цієї “пленарки”, яка відбулася 18 травня, та під час її “продовження”, яке відбулося 25 травня.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зокрема, раніше депутати погодили більшість проєктів рішень з підрозділів "про питання безпосереднього здійснення територіальною громадою Києва місцевого самоврядування", "про питання екологічної політики", "про поновлення/внесення змін до договорів оренди земельних ділянок", "про зміну цільового призначення ділянок" тощо. 

При цьому, 18 травня міськрада не змогла затвердити у другому читанні спеціальний Порядок, який дозволить виділяти кошти з бюджету міста на фінансову підтримку громадських організацій, що утримують притулки для тварин. Причиною цього, нагадаємо, стала байдужість депутатського корпусу до цього питання. Йдеться про те, що народні обранці повинні були підготувати правки до цього документу, який ще у березні 2023 року, але жодної такої рекомендації не було подано. 

Читайте: Без грошей та без порядку: Київрада залишила безпритульних котів та собак голодними

Значну частину запропонованих до розгляду питань, переважно “земельних”, міськраді доведеться розглядати саме сьогодні. Мова йде про 68 проєктів рішень щодо “надання ділянок для ведення лісового господарства і пов’язаних з ним послуг”, 62 проєкти рішень – щодо “надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою для створення озеленених територій загального користування”, 51 проєкт рішення – “щодо “надання земельних ділянок для розміщення об’єктів передачі електричної та теплової енергії” та інші.

Серед іншого, сьогодні Київрада може надати КП “Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд” (“ДСДТС”) дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення ділянки на вул. Попудренка, 50 (Деснянський район) у постійне користування. Цю землю біля станції метро “Лісова” площею 3,05 га підприємство планує отримати для будівництва та експлуатації багаторівневого паркінгу, а наразі на ній облаштовано дві автостоянки. Наскільки “гладко” пройде обговорення такого проєкту рішення, наразі залишається питанням, адже раніше громада Києва неоднозначно реагувала на ініціативи щодо зведення паркінгів. Наприклад, навесні 2023 року громада Оболонського району протестувала проти зведення паркінгу на вул. Прирічній і вимагала облаштувати на цій території зелену зону.

Читайте: Активісти розкритикували Кличка за відповідь на петицію проти будівництва “аква-паркінгу” на Оболоні

Також сьогодні депутатський корпус може погодити проєкт рішення щодо передачі земельної ділянки на вул. Олеся Гончара, 71 площею 0,05 га в оренду ТОВ “Арікс” на 10 років. Дане питання раніше викликало значний спротив захисників культурної спадщини столиці, адже на цій землі знаходиться побудована в 1882 році т.зв. “садиба Родіна”, на місці якої компанії із орбіти скандально відомих забудовників Андрія Вавриша та Дмитра Ісаєнка планують звести висотний ЖК бізнес-класу Franklin Concept House”.

Читайте: Садиба Родіна: захисники будівлі XIX століття в центрі Києва виграли черговий раунд судового спору

Цілком ймовірно, депутатський корпус може обговорити ще низку питань, які були включені до розгляду під час продовження цього пленарного засідання, яке відбулося 25 травня. Також є очевидним те, що деякі проєкти рішень народні обранці “забажають” розглянути у порядку невідкладності, тобто – внести “з голосу” і погодити “за спрощеною процедурою”. 

Крім того, не слід забувати, що у Київради “залишилося” ще декілька проєктів рішень, які депутати не встигли розглянути минулого тижня – під час пленарного засідання, яке почалося 8 червня і мало продовження 15 червня. А тому можна припустити, що деякі з цих документів можуть “опинитися” у сесійній залі сьогодні. Серед таких питань, наприклад – проєкт рішення стосовно прийняття з державної власності до комунальної власності територіальної громади Києва учбово-спортивної бази “Спартак”.

Читайте: Учбово-спортивну базу “Спартак” передали до комунальної власності Києва

Фото: KВ

КиївВлада

Іван Кулик

Теги: новини києва, КМДА, кп, київрада, будівництво, тов, жк, проєкт рішення, пленарне засідання, земельне питання, житловий комплекс, земельні питання, дсдтс, дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд, тов арікс, арікс, садиба родіна, багаторівневий паркінг

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій