середа, 24 квітня 2024 г.

Київоблрада закликала світове співтовариство визнати злочини рф геноцидом українського народу

Київоблрада закликала світове співтовариство визнати злочини рф геноцидом українського народу

Київська обласна рада закликала міжнародні організації та інституції визнати вчиненні рф злочини геноцидом проти українського народу, а також засудити злочини проти людяності та воєнні злочини на території України. Відповідне звернення колегіальний орган підтримав 12 травня у ході десятої позачергової сесії.

Про це KВ дізналася із рішення Київської обласної ради № 241-10-VІIІ. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

"Підтримати спільну заяву депутатів Київської обласної ради VIII скликання до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, урядів та парламентів іноземних держав про здійснюваний російською федерацією геноцид Українського народу", – йдеться у документі. 

Відповідне рішення підтримало 68 депутатів із 70 присутніх.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зокрема, у зверненні йдеться про те, що розпочата 24 лютого російською федерацією за підтримки республіки білорусь повномасштабна військова агресія проти України, є загрозою світового рівня, оскільки російське політичне та військове керівництво своїми діями продемонструвало готовність спланувати та здійснити неодноразові, системні та заохочувані акти геноциду, спрямовані проти громадян України.

"...Застосування російськими військовими заборонених міжнародними конвенціями касетних та фосфорних боєприпасів, міній асовані артилерійські та авіаційні удари по житлових кварталах, цілеспрямоване нищення об’єктів цивільної інфраструктури, перешкоджання евакуації цивільного населення із зони бойових дій, викрадення людей, блокада морських торговельних шляхів – все це стало жорстокою реальністю майже з перших днів російської навали", – наголошують у звернені.

Згідно з текстом звернення, було викрито сліди нечуваних злочинів, здійснених російськими військовими на тимчасово окупованих територіях України. І ці злочини є масовими, некараними та базуються на ґрунті ненависті до всього українського. 

"Звірячі вбивства сотень мирних жителів, зґвалтування дітей, масштабне мародерство, глумління над тілами загиблих – ця трагедія стала реальністю XXI століття", – наголошують депутати. 

Зауважено, що дії російських високопосадовців із очільником їхньої держави не лише нехтують принципами територіальної цілісності, непорушності кордонів та суверенітету України, а й намагаються силою заперечити право українців на самовизначення та існування.

"У комплексі все це кваліфікується як цілеспрямовані дії з метою знищення великих груп населення за ознакою приналежності до громадянства України – тобто, за міжнародними стандартами, – геноциду. Російський тоталітаризм вперто намагається досягти своєї мети – знищити Україну як державу, знищити українську культуру, знищити весь український народ", – йдеться в документі. 

Крім цього, депутати акцентували увагу на тому, що схожі погрози, адресовані Україні, тепер лунають й щодо низки інших держав світу. Тож засудження геноциду українського народу світовим співтовариством стане не тільки актом справедливості щодо жертв російських окупантів, а й допоможе запобігти аналогічним злочинам у майбутньому. 

Нагадаємо, що Верховна Рада звернулася до американських парламентарів із закликом включити російську федерацію до кола країн, що спонсорують міжнародний тероризм. У зверненні до Палати представників та Сенату Конгресу Сполучених Штатів Америки (США) депутати Верховної Ради, зокрема, згадали про звірства та вбивства збройними силами рф мирного населення в Ірпені, Бучі, Бородянці, Макарові.

Читайте: Звільнені та непризначені: Київщина відновлює політичне життя

Фото: KВ 

КиївВлада

Вероніка Злацька

Теги: новини києва, новини київщини, новини київської області, війна, війна росії проти україни, рф, кор, київоблрада, геноцид, злочини, українська культура, український народ, звернення оон, жертви російської окупації

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій