четвер, 2 травня 2024 г.

“Київміськбуд” повідомив подробиці добудови житлових комплексів “Укрбуду”

“Київміськбуд” повідомив подробиці добудови житлових комплексів “Укрбуду”

ПрАТ “Холдингова компанія (ХК) “Київміськбуд” здало в експлуатацію 10 із 17 житлових комплексів (ЖК) нині збанкрутілого “Укрбуду”. Загалом на будівництво об’єктів "Укрбуду" витрачено 3,5 млрд гривень, а для повного завершення усіх таких проектів не вистачає 1,7 млрд гривень. 

Про це KВ стало відомо з публікації на офіційному сайті ПрАТ “ХК “Київміськбуд”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Усього компанії було передано 18 об’єктів “Укрбуду”. При цьому, на 17 об'єктах “Київміськбуд” відновив будівельні роботи, а ще по одному – житловому комплексу (ЖК) “Арт Хаус” (вул. Максимовича, 3 в Києві) – наразі триває процес оформлення земельної ділянки та судова тяганини з прокуратурою стосовно договору з “Укрбудом”. 

Як зазначається в матеріалі, незважаючи на всі проблеми, серед яких – відсутність належного фінансування і карантин, ще до початку повномасштабної війни “Київміськбуд” здав в експлуатацію десять об’єктів “Укбуду”. Мова йде про ЖК “Гармонія”, “Сонячна Рів’єра”, “Пектораль”, “Новомостицький”, “Харківський”, “Шевченківський”, “Фрідом”, а також частково – “Злагода”, “Подол Град” та “Оберіг-2”. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Перед поновленням робіт було проведено аудит, який показав, що на добудову цих об’єктів не вистачає понад 2,1 млрд. гривень Ми збирали інвесторів, показували цифри щодо кожного комплексу, ми озвучували її у ЗМІ. І спочатку було зрозуміло, що швидко добудувати їх не вийде, але за рахунок непроданих метрів і нових черг планувалося цей дефіцит поступово покрити. Разом із нестачею ми “отримали у спадок” фактично паралізовану фінансову структуру – фонди фінансування будівництва (ФФБ) були спустошені, а гроші, які перераховували люди на виплату, не поспішали нам перераховувати”, – повідомляється в публікації.

Станом на 1 лютого 2023 року “Київміськбуд” виконав на об'єктах “Укрбуда” будівельно-монтажних робіт на загальну суму 3,5 млрд гривень. При цьому надходження з продажу нерухомості та від ФФБ становили приблизно 2,7 млрд гривень. За даними “Київміськбуду”, для повного завершення усіх проектів “Укрбуду”, з урахуванням динаміки зростання вартості будівельних матеріалів та енергоносіїв, не вистачає 1,7 млрд гривень.

“Збільшити темпи будівництва, коли в державі триває війна, це надскладне завдання. Зараз всі в однаковій ситуації: продаж квартир фактично став, будівельні матеріали подорожчали на 50%, людей катастрофічно не вистачає. Ще до повномасштабної війни ми просили надати “Київміськбуду” державні гарантії на отримання кредиту, який би допоміг у моменті збільшити темпи будівництва та розпочати нові черги, за рахунок яких і планувалося покрити дефіцит фінансування недобудованих об’єктів “Укрбуду”. Але всі наші розрахунки та пояснювальні записки Кабмін залишив без відповіді”, – розповіли в “Київміськбуді”.

Читайте: У “Київміськбуді” розповіли про хід будівництва своїх ЖК під час повномасштабної війни

Фото: KВ

КиївВлада

Іван Кулик

Теги: новини києва, агресія рф, укрбуд, будівництво, київміськбуд, фінансування, нерухомість, житловий комплекс, будинок, введення в експлуатацію, прат хк київміськбуд, будівельний майданчик, фонд фінансування будівництва

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій