п'ятниця, 10 травня 2024 г.

Кабмін пропонує Раді “забрати” військовий ПДФО у громад

Кабмін пропонує Раді “забрати” військовий ПДФО у громад

Кабінет міністрів Дениса Шмигаля (на фото) вніс до Верховної Ради законопроект, розроблений Міністерством фінансів, який передбачає з 1 жовтня забрати у місцевих бюджетів частину податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), одержаних військовослужбовцями, поліцейськими та особами рядового і начальницького складу. За ініціативою Уряду, кошти направлятимуться не до бюджету громад, а до спеціального фонду державного бюджету. 

Про це KВ стало відомо з картки законопроекта №10037 “Про внесення змін до розділу VI Бюджетного кодексу України щодо забезпечення підтримки обороноздатності держави та розвитку оборонно-промислового комплексу України”, розробленого Міністерством фінансів та внесеного до ВР Кабінетом міністрів Дениса Шмигаля 12 вересня. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Урядовим проектом закону пропонується встановити, що з 1 жовтня 2023 року по 31 грудня 2024 частина податку на доходи фізичних осіб від оподаткування доходів у вигляді грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями, поліцейськими та особами рядового і начальницького складу будуть зараховуватися не до місцевих громад, а до спеціального фонду державного бюджету. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Кошти будуть спрямовуватись за такими напрямами: 

  • 50 % – Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України для здійснення заходів із закупівлі спеціальної техніки та обладнання;

  • 50 % – Міністерству з питань стратегічних галузей промисловості України на виконання державних цільових програм реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу, розроблення, освоєння і впровадження нових технологій, нарощування наявних виробничих потужностей для виготовлення продукції оборонного призначення.

Також законопроект передбачає, що у період дії воєнного стану вільні залишки коштів місцевих бюджетів та залишки коштів спеціального фонду місцевих бюджетів, які утворилися на кінець бюджетного періоду можуть спрямовуватися на виплати зарплат місцевих бюджетних установ, закупівлю медикаментів, оплату компослуг, соцзабезпечення, будівництво тощо. 

Крім того, кошти можуть спрямовуватися і на заходи та роботи територіальної оборони та мобілізаційної підготовки, підтримку сил безпеки і оборони, проектування, будівництво, ремонт захисних споруд цивільного захисту (сховищ, протирадіаційних укриттів), споруд подвійного призначення та облаштування приміщень, які плануються до використання для укриття населення, будівництво фортифікаційних споруд. 

Як вказується в пояснювальній записці, прогнозний обсяг доходів загального фонду Державного бюджету України у 2024 році від надходжень, які є джерелами формування державного дорожнього фонду, становитиме близько 95,2 млрд гривень, що дозволить насамперед забезпечити фінансовим ресурсом сектор безпеки і оборони. 

Нагадаємо, прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив на черговому засіданні Кабінету міністрів, що при підготовці проекту державного бюджету на 2024 рік у пріоритеті залишається, як і цьогоріч, сектор безпеки й оборони (“техніка, зброя, дрони, ракети, снаряди”). Другий акцент бюджету, за словами Прем’єра, це зарплати лікарів, вчителів та соціальні виплати. Зокрема, уряд планує двоетапне збільшення мінімальної заробітної плати.

Читайте: Шмигаль: У 2024 році двічі зросте “мінімалка”  

Фото: Кабінет міністрів

КиївВлада

Павло Башинський

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій