вівторок, 19 березня 2024 г.

Громадська рада при КМДА просить Миколу Жирнова захистити підприємців Києва

Громадська рада при КМДА просить Миколу Жирнова захистити підприємців Києва

Минулого тижня комісія з питань розміщення тимчасових споруд (ТС, кіоски, МАФи) при Київській міськдержадміністрації (КМДА) на сумнівних підставах прийняла рішення про демонтаж близько 80 ТС для здійснення комерційної діяльності. Це підштовхнуло громадську раду при КМДА прохати про захист столичних підприємців в очільника Київської міської військової адміністрації (КМВА) Миколи Жирнова.

Як стало відомо KВ, відповідного листа на ім'я генерал-майора Миколи Жирнова (на колажі праворуч) 11 червня 2022 року направив голова Громадської ради при КМДА Геннадій Кривошея (на колажі ліворуч). 

Громадська рада вимагає:

1. Зупинити незаконні рішення щодо демонтажу тимчасових споруд.

2. Встановити чіткі правила, з посиланням на законодавчі норми, щодо можливого демонтажу та перенесення тимчасових споруд, об’єктів реклами та інших об’єктів благоустрою, які розташовані біля наземних входів (виходів) зі станцій метрополітену, суміщених підземних переходів та інших підземних переходів, що дійсно перекривають проходи до станцій метрополітену, захисних споруд (укриттів) цивільного захисту.

3. Під час напрацювання правил щодо демонтажу чи перенесення відповідних об’єктів та споруд враховувати соціально-економічне становище підприємця: наявність єдиного місця отримання доходу для існування, наявність багатодітних сімей, людей з інвалідністю, втрату годувальника, сім’ї учасників бойових дій та військовослужбовців, члени родини яких  захищають нашу Країну від російських окупантів, приймають активну участь в допомозі та підтримці ЗСУ, участь у волонтерських рухах, тощо…

Виявляється, Рада оборони міста Києва ще 06.05.2022 року прийняла рішення про заходи щодо забезпечення безпеки населення на території міста. У відповідному протоколі засідання цієї ради наголошувалось, що ТС біля станцій метрополітену можуть перешкоджати містянам швидко потрапити у ці захисні споруди у разі загрози бомбардування та/або ракетного обстрілу. Радою оборони також були дані чіткі протокольні доручення щодо підготовки відповідними структурними підрозділами КМДА та РДА переліку на демонтаж відповідних об’єктів торгівлі у порядку встановленому Правилами благоустрою міста Києва.

На виконання такого протокольного рішення Ради 08.06.2022 року Комісія з питань розміщення ТС при КМДА й прийняла рішення про демонтаж (можливе перенесення) 80 (вісімдесяти) ТС. Більшість з них розташовані неподалік до входів виходів до станцій метрополітену Політехнічний інститут та Героїв Дніпра. Це, в свою чергу, призвело до велике незадоволення підприємців Києва: вони вважають, що ці рішення не відповідають законодавству України та по своїй суті знищують малий та середній бізнес, який сплачує податки в період воєнного стану. 

“Мною, як Головою Громадської ради при КМДА, було ініційовано та проведено термінове виїзне засідання 10.06.2022 року, щодо перевірки законності та доцільності внесення в перелік на демонтаж відповідних ТС, за участю членів Громадської ради при КМДА, керівництва Департаменту міського благоустрою КМДА, профільних заступників Шевченківської та Оболонської райдержадміністрацій міста Києва та підприємців міста Києва.

В процесі перевірки було встановлено, що більше 90% тимчасових споруд знаходяться на відстані від 25 до 150 метрів від входів (виходів) зі станцій метрополітену, суміщених підземних переходів та інших підземних переходів. А це ніяким чином не порушує передбачених державними будівельними нормами правил для доступу до відповідних підземних переходів та метрополітену. Крім цього, громадськістю були виявлені об’єкти тимчасових споруд, які з незрозумілих причин взагалі не попали до переліку на демонтаж, що може свідчити про вибірковість окремими чиновниками в прийнятті відповідних рішень”,- заявив в своєму зверненні Геннадій Кривошея. 

Громадськість пропонує в часи війни не знищувати бізнес, а навпаки його підтримувати, так як про це декларує Президент України: "Бізнес – це друга лінія фронту".

Нагадаємо, KВ постійно пише про зловживання, які мають місце в сфері функціонування комерційних ТС на території Києва: відповідальні особи на Хрещатику, 36 дуже часто приймають рішення про демонтаж легальних споруд, власники яких встановили їх за всіма правилами та поповнюють міський бюджет, але не перешкоджають діяльності в самовільно встановлених кіосках. 

Багато столичних підприємців вважає, що такою корупційною схемою продовжує керувати радник мера Києва Дмитро Білоцерковець.

Читайте: Команда Кличко несподівано почала демонтувати в Києві законні кіоски та створила критичну протестну ситуацію

Треба зазначити, що на час воєнного стану вся повнота влади в Києві належить Київській міській військовій адміністрації (КМВА), яку з початку березня 2022 року очолює генерал Микола Жирнов. В голови КМВА є два заступники, одним з яких є голова КМДА, мер Києва Віталій Кличко.

Читайте: КМДА – підрозділ військової адміністрації міста, а Кличко мій заступник, – Жирнов 

фото: коллаж КВ

КиївВлада

Олександр Красногородський

Теги: новини києва, КМДА, метро, демонтаж, маф, Віталій Кличко, кмва, війна росії з україною, мер, микола жирнов, тс, дмитро білоцерковець, кіоск, громадська рада при кмда, радник, рада оборони києва, геннадій кривошея, станції метрополітену, комісія з розміщення тс

вівторок, 19 березня 2024 г.
13:26
На Обухівщині сьогодні, 19 березня, працюватимуть сапери
13:07
У палаючій багатоповерхівці на вулиці Романа Ратушного загинула жінка
12:46
На нанесення дорожньої розмітки в столиці спрямовують майже 2,4 млн гривень
12:25
“Укрзалізниця” додала ще один поїзд з Києва до Трускавця
12:02
Керівникам КП “Київавтошляхміст” правоохоронці повідомили про підозру у нанесенні збитків на 3,5 мільйона гривень
11:46
“Київпастранс” за 22 млн гривень ремонтуватиме дах Дарницкого трамвайного депо
11:25
У Дніпровському районі до кінця місяця проводитимуть стерилізацію та вакцинацію вуличних тварин (адреси)
11:03
Печерське управління поліції за 2,5 млн гривень планують оснастити новою сигналізацією
10:44
100 Волинська бригада ТрО запрошує на службу в підрозділах бригади
10:24
У ході гасіння пожежі у Дніпровському районі столиці рятувальники виявили тіло
10:04
ЄС розробляє закон про спрямування в Україну прибутків заморожених активів рф, - Bloomberg
09:45
Інженерними підрозділами ЗСУ з початку року знешкоджено понад 7,5 тис. вибухонебезпечних предметів
09:23
На столичному пішохідно-велосипедному мості знов тріснуло скло, - ЗМІ
09:01
Протягом минулої доби відбулося 61 бойове зіткнення, - Генштаб ЗСУ
понеділок, 18 березня 2024 г.
20:45
У столиці цього тижня заплановані продуктові сільськогосподарські ярмарки (локації)
20:34
Кличко попросив журналістів Bihus.info передати правоохоронцям інформацію щодо розслідування по заробіткам оточення Брагінського на контрактах з “Київським метрополітеном"
Календар подій