п'ятниця, 19 квітня 2024 г.

Головне управління розвідки Міноборони зобов'язали відновити дачний будинок Мировичів, - адвокат Роман Титикало

Головне управління розвідки Міноборони зобов'язали відновити дачний будинок Мировичів, - адвокат Роман Титикало

Святошинський райсуд Київа своїм рішенням від 18 листопада зобов'язав Головне управління розвідки Міноборони за власний рахунок відновити зруйнований дачний будинок Мировичів. Будівля є пам`яткой історії місцевого значення та розташована за адресою Львівська,15

Про це KV стало відомо з повідомлення на Facebook-сторінці керівника Адвокатського бюро “Титикало і партнери” Романа Титикало.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“Вдалось добитись унікального рішення – Зобов`язати Головне управління розвідки Міністерства оборони України відновити за власний рахунок зруйновану пам`ятку історії місцевого значення: Дачний будинок Мировичів нащадка старовинного козацького роду, що знаходився за адресою: Львівська 15 в м. Києві, шляхом проведення заходів з її відбудови та відтворення її первісного вигляду”, – повідомив Титикало.

Титикало зазначив, що це рішення стане доброй практикой для того, щоб змусити недобросовісних забудовників  відновлювати знищені пам’ятки.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Справка: Дачний будинок Мировича споруджений в кінці 19 — на початку 20 століття будинок був одним з найкраще збережених зразків дачної архітектури Святошина. Перед Першою світовою війною власником будинку був В. Мирович — представник старовинного козацького роду Мировичів — нащадків Полуботків.

2 квітня 1998 року Управління охорони пам'яток історії, культури та історичного середовища КМДА визнало будинок щойно виявленим об'єктом культурної спадщини за видом архітектури. Місцеві мешканці вимагали передати його землі місту та створити на його території парк імені Грушевського та музей київської старовини. Проте Міністерство оборони не бажало звільняти рекреаційну зону та оголосило про наміри збудувати на цій території шість 20-поверхових та один 12-поверховий будинок. 28 вересня 2006 року Київська міська рада надала Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України 4,5 га земель під забудову. Станом на лютий 2008 році було зруйновано 10 із 13 будівель на території ділянки, які мали історичну цінність.

Попри історико-культурну цінність будинку, протести громадськості до червня 2008 будинок Мировича та прилеглі будівлі було зруйновано. Уже після руйнування будівля отримала статус пам'ятки історії місцевого значення.

Напомним, 5 июня 2014 года  жители Святошинского района провели пикет Киевского апелляционного административного суда на ул.Московская 8, корп.30, где состоится судебное заседание по незаконной застройке на территории военного противотуберкулезного госпиталя на улице Львовской, 15.

Читайте: Главного архитектора Киева просят аннулировать ГУО для строительства 25-этажного отеля на улице Львовской

Раніше KV повідомляла, що Роман Титикало відомий відстоюванням в судах інтересів громади Київщини. Зокрема, 17 вересня 2020 року він виступав в Господарському суді Київської області представником Київоблради, яка відстоює право власності на будинок №11 по вул. Ярославський в місті Ірпінь. Суд встав на сторону позивача і прийняв рішення про витребування з власності Ірпінської міськради цього нежитлового майна.

Читайте: Хозяйственный суд Киевской области стал на сторону облсовета в деле об “Ирпенском рейдерстве”

Фото: Facebook-страница Романа Титикало

КиевVласть

Оксана Олейникова

Теги: новости киева, застройка, роман тытыкало, министерство обороны, историческая памятка, дачный дом мировичей, святошенский райсуд, управление разведки минобороны, восстановление историческое здание

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій