вівторок, 7 травня 2024 г.

Голова “Слуги народу” Олена Шуляк попросила київську мажоритарницю Анну Бондар очолити процес зі створення Містобудівного кодексу

Голова “Слуги народу” Олена Шуляк попросила київську мажоритарницю Анну Бондар очолити процес зі створення Містобудівного кодексу

Очільниця партії “Слуга народу” та керівниця комітету Верховної Ради (ВР) з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк (на фото ліворуч) попросила колегу по комітету Анну Бондар (на фото праворуч) створити та очолити платформу зі створення Містобудівного кодексу. Саме на створенні Містобудівного кодексу наполягають представники органів місцевого самоврядування та Національної спілки архітекторів України (НСАУ), які абсолютно обгрунтовано виступали та виступають проти містгвалтівного законопроєкту Олени Шуляк №5655.

Про це KВ стало відомо з допису на Facebook київської мажоритарниці Анни Бондар (220 округ, Поділ, фракція “Слуга народу”) та новини на сайті Асоціації міст України (АМУ).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Позавчора, 21 лютого, на онлайн-засіданні комітета ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування його голова Олена Шуляк попросила голову підкомітету з питань містобудування, благоустрою та земельних відносин у межах території забудови Анну Бондар створити “робочу групу або відповідний майданчик, платформу, на базі якої під вашим керівництвом все ж таки потрібно зайнятись розробленням Містобудівного кодексу”.

“Такі пропозиції зараз [є] від різних учасників будівельного процесу (виділено КВ), від органів місцевого самоврядування вони звучать дуже активно. Тому мені б здавалося, що на базі вашого підкомітету під вашим очільництвом могла би точно проводитись [відповідна робота]”, – сказала Олена Шуляк.


АМУ наголосила, що вітає пропозицію Олени Шуляк та заявляє про свою готовність брати участь на всіх етапах підготовки Містобудівного кодексу.

Анна Бондар сказала, що вважає пропозицію Олени Шуляк “чудовою і необхідною” та підтримує її, плануючи “подальшу роботу”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Впевнена, це має бути широкий публічний, чесний процес із залученням всіх суб‘єктів містобудування: мешканців, фахівців, землевласників, будівельників, девелоперів, місцевої та державної влади. Принципи обговорення мають бути засновані на принципах європейського діалогу із повагою до всіх сторін. Головною метою бачу пошук справедливого балансу інтересів. Головним інструментом – багатогранність і цінність досвіду кожної сторони. Головним викликом – поєднання короткострокових кроків і довгострокових планів відновлення і розвитку”, – написала Анна Бондар.

Зазначимо, що на створенні Містобудівного кодексу протягом щонайменше крайніх півтора років наполягають АМУ та НСАУ. Особливо необхідність створення повноцінного Містобудівного кодексу стала зрозумілою під час протистояння професійних спільнот і Олени Шуляк, коли вона за відвертої підтримки “ОПЗЖ” і великих забудовників просунула свій містогвалтівний законопроєкт №5655.

Читайте: В остаточній редакції законопроєкту №5655 враховані не всі зауваження НАЗК (документ)

Попри петицію про ветування №5655, Президент Володимир Зеленський досі не відреагував на петицію та не ветував (або підписав) цей законопроєкт. Незважаючи на це, заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Наталія Козловська просуває №5655. А сама Олена Шуляк донедавна активно розповсюджувала дезінформацію, що №5655 набув чинності без підпису Президента, а також вчиняла геть негідні дії, розуміючи, що її законотворча ініціатива не набуде чинної сили.

Читайте: Містогвалтівний законопроєкт №5655: Президент Зеленський може ветувати або “загубити” цей законопроєкт

Нагадаємо, Олену Шуляк і Наталію Козловську поб’єднує близкість до секретаря комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Дмитра Ісаєнка, обраного від “ОПЗЖ” за т.зв. квотою “Медведчука-Столара”, який також є віцепрезидентом Конфедерації будівельників України та фактичним власником групи девелоперський компаній “Perfect Group”.

Читайте: Будівельний союз “Слуги народу” та “ОПЗЖ”

Фото: колаж KВ

КиївВлада

Антон Подлуцький

Теги: новини києва, новини україни, опзж, слуга народу, олена шуляк, дмитро ісаєнко, законопроєкт №5655, місцевого самоврядування, наталія козловська, регіонального розвитку та містобудування, комітет вр з питань організації державної влади, територій та інфраструктури, анна бондар, міністерство з розвитку громад, містобудівний кодекс

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій