четвер, 2 травня 2024 г.

Генштаб ЗСУ: росіяни продовжують цілити як по військових, так і по цивільних українцях

Генштаб ЗСУ: росіяни продовжують цілити як по військових, так і по цивільних українцях

На 461 добу повномасштабної збройної агресії російської федерації проти України росіяни завдали 44 авіаційних та один ракетний удар, здійснив близько 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) по позиціях українських військ та наших населених пунктах. Натомість авіація Сил оборони України за добу завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки ворога. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили три російські пункти управління, район зосередження живої сили противника, чотири артилерійських підрозділи на вогневих позиціях, зенітно-ракетний комплекс, три склади пально-мастильних матеріалів та станцію радіоелектронної боротьби.

Про це KВ стало відомо з вечірнього (станом на 18:00) зведення Генерального штабу ЗСУ 30 травня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

У Генштабі ЗСУ акцентують увагу на тому, що російська федерація, зазнаючи великих втрат, продовжує вести загарбницьку війну і при цьому подовжує застосовувати тактику терору, намагаючись залякати населення України: здійснює обстріли не лише військових, а й цивільних об’єктів.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Протягом цієї доби російська федерація завдала чергового масованого авіаційного удару по території України, зокрема, по столиці нашої країни, застосувавши ударні БпЛА “Shahed-136/131”. 29 із 31 дронів були знищені нашими захисниками. На жаль, є постраждалі серед цивільного населення, пошкоджено приватні житлові будинки, інша цивільна та адміністративна інфраструктура”, – повідомляє Генштаб.

Читайте: Внаслідок атаки на Київ загинула одна людина та ще 9 зазнали поранень (фото)

У вечірньому зведенні 30 травня Генштаб інформує про актуальну ситуацію на фронтах.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Протягом доби підрозділи сил оборони відбили 11 ворожих атак. 

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається сталою, ознак формування наступальних угруповань не виявлено. 

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах. 

Цієї доби ворог здійснив невдалу спробу проникнення ДРГ через кордон України в районі населеного пункту Зелене Харківської області. 

Здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Янжулівка, Карповичі Чернігівської області, а також Середина-Буда, Фотовиж, Велика Писарівка Сумської області.

Читайте: Внаслідок атаки росіян на Київщину поранень зазнали 5 осіб, двоє з них госпіталізували

На інших напрямках:

  • На Куп’янському напрямку противник протягом доби вів безуспішні наступальні дії західніше Масютівки Харківської області та у напрямку Новоселівського Луганської області. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали Кам'янка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Кислівка, Котлярівка, Берестове Харківської області.

  • На Лиманському напрямку протягом доби противник наступальних дій не проводив. Завдав авіаційних ударів в районах Білогорівки Луганської області та Ямполівки Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали Невське, Білогорівка Луганської області та Спірне Донецької області.

  • На Бахмутському напрямку протягом доби противник наступальних дій не проводив. Завдав авіаційного удару в районі Веселого та ракетного – в районі Нью-Йорка Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали Оріхово-Василівка, Богданівка, Хромове, Іванівське, Біла Гора, Північне, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.

  • На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії у напрямку Сєверного, успіху не мав. Завдав авіаційних ударів в районі Авдіївки. Здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Авдіївка, Орлівка, Первомайське, Нетайлове Донецької області.

  • На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили усі атаки противника в районі міста Мар’їнка, а також у напрямку населених пунктів Побєда та Новомихайлівка. В той же час, ворог завдав авіаційного удару в межах населеного пункту Мар’їнка, артилерійських обстрілів зазнали Георгіївка та Побєда Донецької області.

  • На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Великої Новосілки. Здійснив обстріли населених пунктів Вугледар, Новоукраїнка, Пречистівка, Золота Нива та Шахтарське.

Ще повідомляється, що на Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Завдав авіаційного удару в районі Оріхова Запорізької області. Здійснив обстріли населених пунктів Зелене Поле, Новопіль, Темирівка Донецької області; Ольгівське, Гуляйполе, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів, Новоандріївка та Степове Запорізької області; Садове, Комишани, Кізомис Херсонської області.

Читайте: Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей, – Генштаб

Фото: соціальні мережі

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Теги: новини києва, новини україни, війна, воєнний стан, російсько-українська війна, повномасштабне вторгнення рф, генштаб зсу, генеральний штаб, збройні сили україни, вечірнє зведення

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій