п'ятниця, 3 травня 2024 г.

Внаслідок атаки на Київ загинула одна людина та ще 9 зазнали поранень (фото)

Внаслідок атаки на Київ загинула одна людина та ще 9 зазнали поранень (фото)

В ніч з 29 на 30 травня ворог здійснив сімнадцятий повітряний напад на Київ з початку травня із застосуванням дронів-камікадзе “Shahed”. За попередньою інформацією, силами і засобами ППО в повітряному просторі Києва було знищено понад 20 безпілотників рашистів. В деяких районах столиці були пошкоджені приватні та житлові будинки, автомобілі, а у Святошинському районі уламки впали на територію одного з підприємств. 

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби КМВА. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“За останні 24 години ворог здійснив вже 3 напади. При чому противник постійно змінює зброю для атаки, після комбінованої ракетно-дронової, а потім балістичної, агресор застосував виключно БпЛА. Ця крайня повітряна атака, 17-та від початку місяця, попередньо була здійснена виключно баражуючими боєприпасами “Shahed”. 

Напад був масований, з різних напрямків, в кілька хвиль. Повітряна тривога тривала майже 3 години”, – повідомив начальник КМВА Сергій Попко. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За попередніми даними, силами і засобами ППО в повітряному просторі Києва було знищено понад 20 безпілотників рашистів. За інформацією, яка уточнюється, внаслідок падіння уламків є жертви та руйнування в різних районах Києва. 

В Голосіївському – через падіння уламків на багатоповерховий житловий будинок виникло займання на останніх двох поверхах. Евакуйовано понад 20 мешканців. Попередньо, одна людина загинула, три травмовано. Ймовірно, зруйновано перекриття між поверхами, ведуться пошукові роботи щодо людей під можливими завалами.

В Печерському районі уламками пошкодило автомобілі, в Дарницькому районі внаслідок падіння уламків загорівся приватний будинок. Також пошкоджено припарковані автомобілі. В Дніпровському районі палаючі уламки впали на зелену зону. 

В Подільському – на нежитлову забудову. В Святошинському районі уламки впали на територію одного з підприємств.

Як додав Попко, на всіх місцях працюють відповідні екстрені служби. 

Голова Національної поліції Київщини Андрій Нєбитов повідомив, що до поліції вже надійшло понад 50 повідомлень від громадян про пошкодження будинків, квартир, офісних приміщень, магазинів, гаражів і автівок. 

В.о. голови Нацполіції повідомив, що у Києві поранено девʼять осіб, 33-річна жінка загинула. У Київській області травмовані четверо громадян. 

Нагадаємо, протягом минулої доби російська федерація завдала два масованих ракетно-авіаційних удари по території України. Вчора вночі противник застосував крилаті ракети повітряного базування Х-101/Х-555 та іранські ударні БпЛА “Shahed-136/131”. Силами та засобами повітряних командувань, у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено 36 із 40 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 30 із 38 ударних БпЛА “Shahed”. Вчора вдень противник застосував крилаті та балістичні ракети оперативно-тактичного ракетного комплексу “Іскандер” по об’єктах цивільної та критичної інфраструктури міста Києва. Силами та засобами Повітряних Сил Збройних Сил України 11 з 11 ракет були знищені.

Читайте: Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей, – Генштаб  

Фото: КМВА, телеграм-канал Андрія Нєбитова

КиївВлада

Павло Башинський

Теги: новини києва, новини україни, війна, війна росії проти україни, обстріли, кмва, андрій нєбитов, Сергій Попко, ворожі обстріли, падіння уламків

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій