четвер, 25 квітня 2024 г.

Директор КП “Київтеплоенерго” В'ячеслав Бінд безпідставно отримав нарахувань і премій на суму 1,4 млн гривень

Директор КП “Київтеплоенерго” В'ячеслав Бінд безпідставно отримав нарахувань і премій на суму 1,4 млн гривень

Держаудитслужба встановила, що в цілому КП "Київтеплоенерго" за період з 1 січня 2018 року по 30 червня 2021 року здійснило незаконні нарахування та виплати зарплат (надбавки, доплати, посадові оклади) на суму 49,3 млн гривень. Також, при відсутності фінансової можливості, у цьому підприємстві збирались витратити на матеріальну допомогу окремим особам 166,6 млн гривень та виплатити “пільгових пенсій” на суму 22,5 млн гривень.

Зокрема про це, як стало відомо KВ, Державна аудиторська служба України у січні 2023 року проінформувала міського голову Києва Віталія Кличко. Текст відповідного листа редакції KВ надало (з проханням його не публікувати) джерело у столичній міськдержадміністрації. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Мова йде про аудит та ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності вказаного підприємства (за період з 1 січня 2018 року по 30 червня 2021 року), які були проведені в 2021-2022 роках. В цілому, за результатами проведених на КП "Київтеплоенерго" заходів державного фінансового контролю були встановлені фінансові порушення та недоліки на загальну суму 20,28 млрд гривень.

У листі Держаудитслужби зазначається, що, зокрема, директору КП "Київтеплоенерго" В'ячеславу Бінду (на фото) було безпідставно нараховано та виплачено премії на суму 1,4 млн гривень. До того ж, очільнику цього КП в 2019 році було виплачено премію на загальну суму 0,7 млн гривень без затвердженого фінансового плану підприємства на вказаний рік.

Також було встановлено, що “при відсутності фінансової можливості і коштів підприємством було безпідставно створено забезпечення на матеріальну допомогу при виході на пенсію і нагороди до ювілейних дат” на 166,6 млн гривень. При цьому, таким чином встигли виплатити 14,3 млн гривень. 

Також “Київтеплоенерго” безпідставно створило забезпечення на виплату пільгових пенсій працівникам на загальну суму 22,5 млн гривень. Вочевидь, в останньому випадку мова йде про те, що в "касі" підприємства ще й було передбачено фінансування на виплату колишнім комунальникам грошових коштів на додачу до "державних" пенсій.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зважаючи на виявлений “букет” проблем на підприємстві, “ревізори” запропонували Віталію Кличку розглянути питання покарання винних, кадрових змін в керівництві “Київтеплоенерго” та зобов'язати дане КП відшкодувати збитки. Втім, міська влада обрала іншу тактику – опосередковано звинувачує державних аудиторів в упередженості та намагається оскаржити їхні дії в суді.

Читайте: У “Київтеплоенерго” вирішили приховати результати державної перевірки та уникнути відповідальності

В'ячеслав Бінд очолює КП “Київтеплоенерго” з 22 грудня 2018 року. Це підприємство підпорядковане Департаменту ЖКІ КМДА, яким з 17 липня 2017 року керує Дмитро Науменко. Сферу ЖКГ у Києві з 2014 року контролює заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Джерела KВ стверджують, що Петро Пантєлєєв і В’ячеслав Бінд досі залишаются креатурами Вадима Столара, хоча зараз вони переорієнтовані в своїй діяльності на конкретного заступника керівника Офісу Президента.

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Олександр Красногородський

Теги: новини києва, кп, аудит, київтеплоенерго, держаудитслужба

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій