середа, 3 липня 2024 г.

Детский сад в Лютеже – пример нового подхода финансирования объектов Киевщины, – Горган

Детский сад в Лютеже – пример нового подхода финансирования объектов Киевщины, – Горган

Председатель Киевской областной государственной администрации Александр Горган посетил село Лютеж Вышгородского района с инспекцией выполнения работ по реконструкции детского сада "Барвинок". По факту этот детский сад стал пилотным проектом, по изменению механизма финансирования населенных пунктов, в котором прямая субвенция была предоставлена напрямую сельском совету.

Об этом KV стало известно из сообщения "112 Украина".

Глава Киевобладминистрации Александр Горган сообщил, что сумма реконструкции составила порядка 24 млн гривен, из которых 10 млн выделили из бюджета Киевской области, еще 10 млн получили от райсовета и 4 млн — от сельсовета. В результате в  Лютеже появился новый современный детский сад, который рассчитан на 120 детишек. Однако в случае необходимости он сможет вместить до 200 детей, ранее до реконструкции учреждение могли посещать до ста детей.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Глава Лютежского сельского совета Тамара Савенок рассказала, что, поскольку денег на реконструкцию детского сада ни в районном бюджете, ни в сельском совете не хватало, пришлось обратиться в КОГА. По ее словам, пилотный проект по передаче областных бюджетных средств в сельский совет в виде прямой субвенции оказался эффективным, поскольку и местная власть, и местные жители могли проверять ход и качество строительных работ.  

"На мой взгляд, это очень правильное решение. Когда у нас появились строители, мы стали проводить совместные совещания. Многие вопросы стали решать общими усилиями. Мы собираемся со строительными службами раз в неделю в сельском совете, договариваемся о том, что они будут делать дальше. У нас получается хорошее и эффективное сотрудничество", - рассказала она.

"Мне очень нравится такой формат сотрудничества. Можно не стесняться спросить, уточнить, посоветоваться, глядя  друг другу в глаза, и главное - проконтролировать", - добавила глава сельского совета. За 7,5 месяцев чистых работ на месте старого уже появился  двухэтажный, современный и комфортный детсад для лютежских детишек.

Ранее Александр Горган заявил о своей инициативе передавать областные бюджетные деньги на места, чтобы искоренить практику разворовывания средств.

Теперь КОГА будет передавать областные средства непосредственно в общины: именно мэры городов областного значения и сельские головы должны обеспечить высокое качество проведения ремонта или строительства и проконтролировать, чтобы эти деньги не были разворованы”, — отметил губернатор Киевской области.

Напомним, Александр Горган заявил о фактах хищения сотен миллионов гривен бюджетных средств, выявленных в результате масштабной проверки инфраструктурных объектов области, на ремонт и строительство которых выделялись бюджетные деньги. Наступление на коррупционные схемы Киевская облгосадминистрация развернула совместно с силовыми органами.

Читайте: Мэры городов областного значения единогласно поддержали инициативу Горгана по распределению бюджетных средств

Фото: РБК-Украина

КиевVласть

Алексей Ветров

Теги: новости киевской области, детсад, кога, реконструкция, александр горган, лютеж, барвинок

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.