п'ятниця, 16 серпня 2024 г.

ДБР повідомила ще одну підозру ексзаступнику міністра оборони (відео)

ДБР повідомила ще одну підозру ексзаступнику міністра оборони (відео)

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) повідомили про ще одну підозру колишнім заступнику Міністра оборони та керівнику одного з департаментів міністерства за розтрату понад 250 млн гривень державних коштів, виділених на закупівлю бронежилетів. Мова йде про ексзаступника тодішнього міністра оборони Резнікова В’ячеслава Шаповалова та в.о. директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони Богдана Хмельницького. Раніше ДБР їм повідомила про підозру в причетності до закупівлі продуктів за завищеними цінами.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби ДБР. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Працівники ДБР повідомили про ще одну підозру колишнім заступнику Міністра оборони України та керівнику одного з департаментів МО за розтрату понад 250 млн гривень державних коштів, виділених на закупівлю бронежилетів. Це ще один епізод викритих незаконних оборудок експосадовців, загальний обсяг яких складає 1,4 млрд гривень”, – йдеться в повідомленні. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Слідством встановлено, що протиправні дії вони вчинили в умовах воєнного стану за попередньою змовою. Колишній заступник міністра, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ, та виконувач обов’язків керівника одного з департаментів Міноборони, що займався забезпеченням війська, замовили за кордоном засоби індивідуального захисту неналежної якості.

“При цьому була здійснена стовідсоткова передоплата та порушена визначена інструкцією міністерства процедура здійснення контролю за якістю товару. У результаті Збройні Сили України отримали неякісні бронежилети, які не можна використовувати у бою без загрози життю. Це призвело не лише до втрати 250 мільйонів гривень бюджетних коштів, а й до підриву обороноздатності країни, загрози життю та здоров’ю особового складу ЗСУ”, – додають в ДБР. 

Посадовці підозрюються у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах, в умовах воєнного стану та за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Зазначимо, що мова йде про колишніх в.о. директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони Богдана Хмельницького і заступника міністра оборони В’ячеслава Шаповалова. 

Нагадаємо, у лютому працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру звільненому заступнику міністра оборони України, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ В’ячеславу Шаповалову. 

Читайте: ДБР повідомило про підозру звільненому заступнику міністра оборони у причетності до закупівлі продуктів за завищеними цінами  

24 січня уряд звільнив заступника міністра оборони В’ячеслава Шаповалова – за його власною заявою. Шаповалов відповідав за тилове забезпечення ЗСУ.

За повідомленням на сторінці в Facebook парламентарки Вікторії Сюмар (фракція "Європейська солідарність"), міністр оборони Олексій Резніков на тому ж вчорашньму засіданні антикорупційного комітета ВР визнав, що Шаповалова звільнено за помилки в контракті на 13,16 млрд гривень, про які було написано у статті про закупівлю продуктів харчування для ЗСУ за завищеними цінами, опублікованій 21 січня в “Дзеркалі тижня”, і після якої вибухнув "яєчний скандал" (одне яйце за 17 гривень).

Читайте: Тво директора Департаменту державних закупівель Міноборони Богдана Хмельницького звільнено

5 вересня Верховна Рада підтримала відставку міністра оборони Олексія Резнікова, який очолював міністерство з листопада 2021 року. Вже 6 вересня Рада підтримала призначення колишнього голови Фонду державного майна України Рустема Умєрова на посаду міністра оборони. 

Читайте: Кабмін призначив міністру оборони Умєрову ще трьох заступників

Фото: ДБ.

КиївВлада

Павло Башинський

Теги: новини києва, новини україни, війна росії проти україни, підозра, ДБР, кримінальне провадження, міністерство оборони

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій