субота, 27 квітня 2024 г.

Через звільнення зама Кличка Густєлєва у Дептрансі та частині КП відбудуться кадрові зміни, - Лупова

Через звільнення зама Кличка Густєлєва у Дептрансі та частині КП відбудуться кадрові зміни, - Лупова

Політичний експерт Тетяна Лупова вважає, що через звільнення заступника мера Києва Віталія Кличка – Олександра Густєлєва (на фото) у Департаменті транспортної інфраструктури КМДА та частині комунальних підприємств столиці відбудуться кадрові зміни. 

Про це KV дізналася з допису Тетяни Лупової у своєму блозі на “Цензор.Нет”.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“Усі чули гарну новину про те, що Кличко звільнив одного зі своїх заступників ‒ Густєлєва? Кажуть мер попросив його написати заяву і покласти на стіл ще в п'ятницю, проте Сан Санич людина поважна, тому змусив Кличка почекати на відповідь. Не хочеться заступнику голови КМДА, щоб його звільняли. До речі, очільники столичних КП дуже тішаться з відставки Густєлєва ‒ він багатьом стояв кісткою в горлі. Але поки приховують свою радість, адже звільнення ще не оформлено за процедурою: хіба мало що. Коли Густєлєв все-таки залишить свій кабінет, ‒ неважливо за процедурою чи ні, покине він його у будь-якому разі, ‒ що ж буде з найжирнішим шматком столиці, Департаментом транспорту? Буде новий транспортний заступник у Кличка чи ні? Хто буде курирувати цей напрямок? Чи зміняться директора КП?” – задалася питаннями політолог.

За її інформацією, Департамент транспорту буде прямо підконтрольний меру, але фінансову частину контролюватиме його перший заступник Микола Поворозник.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

“Такий хід думок є логічним, адже директор цього Департаменту ‒ ставленик Миколи Юрійовича. В цьому місці, звичайно, засмутився Комарницький але… Усов так і залишиться “обілєчівать” приватних перевізників та сферу паркування, поки залишаються домовленості з "Євросолідарністю". Очільник Дептрансу Руслан Кандибора звільнить усіх людей Густєлєва, потім те саме буде й з директорами КП. Найцікавіше, що кажуть – вільні місця на посаду директорів комунальних підприємств пропонуватимуть ОП. Нібито на знак примірення. Ось, наприклад, голова “Метрополітену” Брагінський може стати заступником міністра транспорту або зайняти й вищу посаду, враховуючи свої зв'язки. Тому зараз він притих, намагається тримати з усіма дружні стосунки, вибирає місце "якнайжирніше". Після того, як Брагінський визначиться ‒ його місце звільниться або ж він домовиться поки залишитися на посаді директора "Київметрополітену", – повідомила Лупова.

Вона стверджує, що є ще одне “жирне” місце для пропозицій ‒ "Київпастранс".

“Віталій Володимирович звичайно поважає Романюка, так як той закриває питання з судами та правоохоронцям, але його зять Левченко на посаді голови КПТ набрид меру зі своїми скандалами та бажанням жити на "широку ногу". Тому, якщо меру все-таки дуже потрібно буде, то він попросить Левченка звільнити місце. У свою чергу, той, як близький соратник Кличка, звільнить посаду "по-тихому". Тільки от у родині Романюка-Левченка не знають про те, що на підприємстві є співробітник, готовий співпрацювати з будь ким, аби залишитися при посаді. Ця людина все у КП знає і зручно знаходиться на такій посаді, яка дозволяє у будь-якій ситуації швидко стати в. о. гендиректора КП”, – написала експерт.

"Київавтодор", як вона стверджує, поки всіх влаштовує. Підконтрольна йому Дирекція будівництва дорожньо-транспортних споруд будує Подільський міст. Тому там задля того, щоб уникнути конфлікту точно пропонуватимуть крісло на Банковій нібито для покращення реалізації проекту "Велике будівництво", позаяк у Києві багато мостів.

“Також ходять чутки, що Кличко хоче віддати частину КП під Усова, але поки мер не визначився, чи йде він далі з ЄС, чи окремо ‒ в цьому напрямі нічого не зміниться”, – констатувала Тетяна Лупова.

Читайте: Кличко уволил заместителя председателя КГГА Александра Густелева

Фото: KV

КиевVласть

Олексій Вєтров

Теги: новини києва, мнение, увольнение, александр густелев, кадры, кадровые перестановки, тетяна лупова, політичний експерт

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій