середа, 24 квітня 2024 г.

Бізнесмен Олександр Ваховський очолив Агенцію регіонального розвитку Київщини

Бізнесмен Олександр Ваховський очолив Агенцію регіонального розвитку Київщини

Агенцію регіонального розвитку Київської області (АРР КО) – орган, що опікується роботою з інвесторами, розвитком громад і допомогою малому та середньому бізнесу, очолив Олександр Ваховський (на фото). Ваховський має спільний політпроєкт з чинним радником голови Київської обласної військової адміністрації, а із самим нинішнім очільником столичного регіону Олексієм Кулебою новий директор АРР КО в свій час входив до політради Аграрної партії. 

Про це KВ стало відомо з допису на публічній сторінці Олександра Ваховського у Facebook.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Зараз надважливо відновлювати економічну спроможність столичного регіону, а для залучення інвестицій варто налагодити прозору комунікацію та ефективну співпрацю між бізнесом та владою області. Тому віднедавна прийняв для себе цікавий виклик – очолити Агенція регіонального розвитку Київської області.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Вчора ми провели першу зустріч з представниками бізнесу київського регіону та керівниками Київської ОВА, обговорили і зафіксували наявні проблеми.

Незабаром за активної участі Агенції організуємо перший публічний захід, на який будуть запрошені представники громад та бізнесу, донори, грантодавці, фонди, банківські установи та інституції, які сприяють розвитку економічного потенціалу країни. Переможемо!”, – написав Ваховський.

За інформацією аналітичної системи Юконтрол, Ваховський офіційно обіймає посаду директора АРР КО з 15 червня 2022 року.

До нього, цю посаду обіймав колишній заступник голови КОДА (при голові адміністрації Олексії Чернишові) Євген Калінін, який у березні 2022 року звільнився з установи за власним бажанням. Зараз Євген Калінін, за даними KВ, обіймає посаду позаштатного радника міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова.

39-річний Олександр Ваховський – відомий український бізнесмен, експерт фінансової та страхової галузі, серійний підприємець та інвестор. 

“З 2006 року працював у фінансовому секторі, з 2007 року – на керівних посадах.

З 2018 року розпочав свою діяльність як засновник бізнесу, став співзасновником ТОВ "Смарт Делівері", яке займається логістикою фінансових продуктів, аутсорсингом дистрибуції продуктів банківських установ, страхових та фінансових компаній, кредитних спілок та посередників фінансового ринку. У цей же період операційно та консультаційно розвивав та підтримував ряд бізнес-проєктів у сфері освіти, телематичних технологій та технологічних інновацій у фінансовому секторі. Водночас почав співпрацювати як інвестор з європейськими та українськими технологічними стартапами.

Наприкінці 2020 року вийшов з компанії "Смарт Делівері" в результаті угоди поглинання національним логістичним оператором, а з початку 2021 року став директором у технологічному стартапі DronEx Technologies, який займається розробкою дронів та послугами доставки за допомогою цих дронів. 

Читайте: Фігурант корупційного скандалу Андрєєв очолив апарат КОДА

Громадська діяльність. У 2004 працював у системі представництва ОБСЄ в Україні під час президентських виборів 2004 року та допомагав збирати, систематизувати й опубліковувати факти порушень виборчого законодавства під час кампанії. У 2017 році став членом Аграрної партії України, а у 2019-2020 роках був членом Політичної Ради партії.

Закінчив КНУ ім. Тараса Шевченка за спеціальностями: "Математика", "Економічна кібернетика", "Право". Також пройшов навчання в Сінгапурській школі державного управління та є членом спільноти випускників Київської школи державного управління ім. С.Нижного”, – йдеться у біографії Ваховського, опублікованій на порталі Ліга.

Ваховський є керівником партії “Центр”. Підписантом цієї партії є Олексій Рябикін, що нині працює радником голови Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулеби.

До слова, в 2019-му році, Олександр Ваховський, Олексій Кулеба і Олексій Рябикін входили до складу політради Аграрної партії України.

Ваховський разом із Кулебою та першим заступником голови КОВА Дмитром Назаренком очолить робочу зі взаємодії із інвесторами та підтримки реалізації інвестиційних проєктів у Київській області.

Як стало вже писала KВ, 20 травня голова КОДА Олексій Кулеба підписав три розпорядження про призначення своїх заступників. Набір кадрів – цікавий: двоє колишніх підлеглих із КП “Київблагоустрій” та давній знайомий, рідний брат якого нині працює із патроном голови КОДА Андрієм Єрмаком. Мова йде про екскерманича КП “Київблагоустрій” Миколу Бойку, експершого заступника Бойка Сергія Білецького та адвоката Віталія Власюка. Рідний брат останнього працює в робочій групі Єрмака-Макфола і допомагає Україні накладати санкції на росіян.

Читайте: Благоустрій Київщини: Кулеба оновив заступників КОДА

фото: Facebook Олександра Ваховського

Єгор Шильбаум

Теги: новини київщини, новини київської області, кода, кова, олексій кулеба, євген калінін, Олександр Ваховський, Олексій Рябикін, Агенція регіонального розвитку Київської області, АРР КО

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій