п'ятниця, 19 квітня 2024 г.

Фігурант корупційного скандалу Андрєєв очолив апарат КОДА

Фігурант корупційного скандалу Андрєєв очолив апарат КОДА

Голова Київської ОВА Олексій Кулеба звільнив керівника апарату адміністрації Ірину Пашко. Одержав же цю посаду фігурант скандалу за підозрою у хабарі та масштабних махінаціях із комунальним майном, 52-річний ексзаступник голови столичної Шевченківської РДА Віктор Андрєєв. 

Як стало відомо KВ, 9 червня голова КОДА Олексій Кулеба підписав розпорядження № 125-к щодо призначення на посаду керівника апарату Київської облдержадміністрації Віктора Андрєєва. Посунувши, таким чином, Ірину Пашко, якій вдавалося утримувати цю посаду ще за часів очільництва Василя Володіна. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно із офіційною біографією Андрєєва, опублікованою на сайті КОДА, народився він 3 квітня 1970 року у селі Велика Андрусівка на Кіровоградщині. Має юридичну освіту, кандидат юридичних наук, а також за фахом ще і фінансист. Навчався в Нацакадемії держуправління при Президентові України,

Розпочав трудову діяльність у 1990 році, працював різноробочим, До 2003 р. займався підприємницькою діяльністю. З 2003 по 2004 роки працював заступником голови правління ВАТ "Кіровоградгаз". У 2004-2006 роки був першим заступником міського голови виконкому Кіровоградської міськради. Згодом до 2008 року працював заступником директора Кіровоградського РУ КБ "Приватбанк", ще два роки, до 2010-го,  керував головним управлінням ЖКГ Кіровоградської ОДА. Ще рік обіймав посаду заступника Кіровоградського міського голови.

У столиці опинився вже в 2011 році, де до 2014 року очолював ТОВ “Київжитлосвіт”. І з 

2014 по 2021 роки обіймав посаду першого заступника Голови Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації, а потім до 2022 – заступника Голови Шевченківської районної в місті Києві держадміністрації.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Має він і значний досвід депутатства. Так, у 2002-2006 роках був депутатом Кіровоградської міськради у лавах славнозвісної “Партії Регіонів”, згодом двічі обирався і до Кіровоградської облради (2006-2010 рр. від БЮТ, 2010-2012 рр).

Та саме за часів держслужби в апараті Шевченківської РДА ім’я Андрєєва стало фігурнатом численних скандалів. 

Як раніше повідомляла  KВ, у 2017 році відбулося гучне затримання Андрєєва, про яке тоді ще повідомив на той час генпрокурор Юрій Луценко. Тоді ще першого заступника голови Шевченківської райадміністрації Києва Андрєєва затримали за розкрадання комунального майна на суму в 27 мільйонів гривень. Підозрювали його причетність і до створення злочинної організації з метою протиправного заволодіння об'єктами нерухомості на території Шевченківського району міста Києва. На той час злочинній групі інкримінували незаконне відчуження з комунальної власності 6 об'єктів нерухомості (нежитлові будинки та квартири) на суму 36,5 млн гривень.

Як тоді виявилося, зловила посадовця за гарячим не вперше. У  травні 2015 року Андрєєва затримали разом із першим заступником директора КП "Управляюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району Києва" Петром Романюком, які вимагали від працівника "КП "Сирець" хабара за надання ордера на службове житло.

Читайте: Прокуратура задержала зампредседателя Шевченковской РГА Андреева за присвоение имущества общины

Цікавим є той факт, що посадовцю такого високого рангу, який підозрювався в корупційних діяннях та був заарештований за підозрою у масштабних махінаціях, вдалося вже влітку 2019 року повернутися до свого кабінету. І тоді ж правоохоронці вручили Андрєєву ще одну підозру – у декларуванні недостовірної інформації, а на самого нього, запевняли, давно зібрана величезна доказова база. Згодом же виявилося, що Андрєєв провів під вартою близько двох місяців, після чого скористався можливістю "відкупитися" законним способом та вийшов на волю

Так, в оточенні Шевченківської РДА поговорювали, що посадовцю і на той час були підконтрольні деякі фірми, які продовжували вигравати тендери на обслуговування прибудинкових територій у Шевченківському районі, а за самого Андрєєва заступився і допоміг повернутися на посаду не хто інший як сам мер Києва Віталій Кличко. 

У квітні 2019 року Окружний адміністративний суд Києва (справа №640/1485/19) скасував розпорядження Шевченківської РДА №310-к/тр від 22 вересня 2017 року щодо продовження усунення Андрєєва від виконання обов'язків першого заступника голови зазначеного органу. Суд зобов'язав РДА виплатити посадовцю заробітну плату за період із 5 травня 2017 року по 24 квітня 2019 року. Сам же Андрєєв наголошував, що Шевченківська РДА не мала права його усувати з посади та тим більше – продовжувати термін усунення.

Читайте: Многогранное правосудие: почему Виктор Андреев вернулся на должность первого замглавы Шевченковской РГА

Нагадаємо, що на деокуповану Київщину потроху повертається політичне життя. Лідери партій масово почали піаритися на допомозі нужденним, обласна рада билася за існування, а в адміністрації регіону представники нової військової і старої цивільної влади намагалися намацати формулу співжиття. 

Читайте: Звільнені та непризначені: Київщина відновлює політичне життя

Нагадаємо, що Олексій Кулеба очолював Київщину з 8 лютого по 15 березня, до створення Київської обласної військової адміністрації (КОВА). 20 травня Кабінет Міністрів погодив звільнення з посади голови КОВА генерал-лейтенанта Олександра Павлюка та повернув Кулебу до керівництва регіоном. 

Читайте: Благоустрій Київщини: Кулеба оновив заступників КОДА

Поновлений на посаді очільника Київщини Кулеба нарешті обріс заступниками. Набір кадрів – цікавий: двоє колишніх підлеглих із КП “Київблагоустрій” та давній знайомий, рідний брат якого нині працює із патроном голови КОДА Андрієм Єрмаком. Мова йде про екскерманича КП “Київблагоустрій” Миколу Бойку, експершого заступника Бойка Сергія Білецького та адвоката Віталія Власюка. Рідний брат останнього працює в робочій групі Єрмака-Макфола і допомагає Україні накладати санкції на росіян.

Читати: Голові КОДА Кулебі дорікнули за безграмотність підлеглих

Фото: колаж KВ

КиївВлада

Вероніка Злацька

Теги: новини києва, новини київщини, новини київської області, війна, війна росії проти україни, кода, рф, кова, олексій кулеба, заступник голови, підлеглі, віктор андрєєв

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій