п'ятниця, 3 травня 2024 г.

“Батьківщина” вийшла зі складу міжфракційного об'єднання Київоблради “Відродження Київщини”

“Батьківщина” вийшла зі складу міжфракційного об'єднання Київоблради “Відродження Київщини”

У Київській обласній раді зі складу міжфракційного об'єднання "Відродження Київщини" вийшло одинадцять депутатів. Бажання вийти зі складу виявили представники із фракції "Батьківщина". Як заявляють в самій фракції: вони не вбачають більше потреби перебувати в угрупуванні, яке не виконує свої повноваження.

Про це KВ дізналася із листа уповноваженого представника міжфракційної групи "Відродження Київщини" Віктора Світовенка до голови КОР Наталії Гунько.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

"Цим листом на виконання ст. 33 Регламенту Київської обласної ради VIII скликання повідомляємо, про зміни в складі міжфракційної групи "Відродження Київщини", а саме про виключення з її складу за власним бажанням наступних депутатів Київської обласної ради", – йдеться в документі.

Зауважено, що забажали покинути міжфракційне об'єднання одразу одинадцять депутатів. Це, зокрема, майже всі представники від фракція “Батьківщина” -  Галина Бойко, Руслан Браславський, Олександр Громадецький, Вікторія Ільєнко, Олександр Мартиновський, Ірина Панченко, Олег Притуляк, Олександр Колодій, Григорій Піцик та Марина Сапожко.

Як роз'яснив в коментарі KВ голова фракції “Батьківщина” Віктор Світовенко, зі складу міжфракційного об’єднання вийшли усі депутати партії.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Ми прийняли рішення вийти зі складу міжфракційного об’єднання. Причина – ми не бачимо потреби перебувати в цій групі. Вона не виконує ті цілі, які були поставленні на початку її створення. Вийшли, і якщо так можна висловитися, зайняли нейтралітет”, – розповів Світовенко.

Нагадаємо, що пожвавлення політичного життя в пристоличному регіоні активізувалося ще в вересні 2022 року. Найбільшу турбулентність тоді переживала президентська політична сила. Саме тоді на тлі боротьби за крісло очільника обласної парторганізації “Слуги народу” в обласному колегіальному органі і було створено депутатську групу “Відродження Київщини”. 

Тоді офіційно міжфракційне утворення налічувало всього вісім депутатів – п’ятьох “слуг” (Роман Буковський, Станіслав Вихор, Андрій Кріпак, Олександр Скляров, Геннадій Слєпцов) та трьох представників фракції “Батьківщина” (Олександр Колодій, Марина Сапожко, Григорій Піцик). Лідером групи вважався екс-голова КОР Олександр Скляров.

Але попрацювати плідно новому міжфракційному об’єданню не вдавалося. Так, пленарне засідання, на якому депутатам облради і представили членів “Відродження”, було зірвано самим же “Відродженням”.

Читайте: Відкладене відродження: Київщина увійшла у чергове політичне піке

Поки в раді займалися приборканням слуг, до облради увійшов лист про скликання позачергової сесії з приводу звільнення Гунько. Його було підписано всіма фракціями крім “Батьківщини”, яку колеги по міжфракційному об’єднанню взагалі не попередили про свої дії. 

Читайте: Пакуй валізу: “Слуги народу” вирішили випровадити свою однопартійку з посади голови Київоблради

Фото: фото KВ

КиївВлада

Інна Міхно

Теги: новини києва, новини україни, новини київщини, новини київської області, війна, війна росії проти україни, кор, київоблрада, сесія, батьківщина, наталія гунько, відродження київщини

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій