неділя, 28 квітня 2024 г.

Андрій Засуха більше не голова фракції ВО “Батьківщина” і не депутат Київської облради

Андрій Засуха більше не голова фракції ВО “Батьківщина” і не депутат Київської облради

Депутат Київської обласної ради від ВО “Батьківщина” Андрій Засуха втратив мандат та, відповідно, скдав повноваження голови фракції. Про відкликання сина подружжя ексгубернатора Київщини та екснародної депутатки України Анатолія та Тетяни Засух вже сповістила обласну владу і лідерка партії Юлія Тимошенко. Офіційна причина – виключення за народною ініціативою, неофіційна – мовляв, Засуха бажає їздити за кордон у волонтерських справах.

Про це KВ дізналася із офіційного листа лідерки партії ВО “Батьківщина” до голови Київської обласної ради Наталії Гунько від 13 лютого. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Доводимо до Вашого відома, що 8 лютого 2023 року Політичною радою Політичної партії “Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина” прийнято рішення про відкликання за народною ініціативою депутата Засухи Андрія Анатолійовича”, – йдеться в документі. 

Вихід із фракції у коментарі КВ підтвердив і сам вже ексдепутат Андрій Засуха“Так, я буквально сьогодні склав повноваження депутата обласної ради та голови фракції”, – сказав він.

Як зауважив KВ депутат обласної ради Олександр Колодій, що розгляд виходу Засухи із фракції було розглянуто на останній конференції партії, причина – заява за власною ініціативою. “Процедура відкликання передбачає проведення конференції організації, яка висувала депутата на виборах в 2020 році. Тож на останній конференції Засуха і склав депутатські повноваження. Це було його власне бажання”, – розповів він.

В облраді джерела KВ говорять, що це, у першу чергу, пов'язано із бажанням Засухи виїздити за кордон у волонтерських справах. Адже після указу Президента України Володимира Зеленського, який обмежив виїзд за кордон для чиновників, депутатів усіх рівнів та представників місцевого самоврядування, депутатам стало куди важче виїздити за кордон в умовах воєнного стану.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Втім, за словами джерел KВ в “Батьківщині”, позбавлення Андрія Засухи мандата також пов’язано із розривом Юлії Тимошенко з Тетяною Засухою, яке відбулось незадовго до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну. Подейкують, що Тетяна Засуха втомилась фінансувати партію, так і не отримавши обіцяного їй на місцевих виборах 2020 року. 

Андрій Засуха – голова Футбольної федерації області, підприємець та президент футбольного клубу “Колос “Ковалівка”, а ще – син подружжя ексгубернатора Київщини та екснародної депутатки України Анатолія та Тетяни Засух. 

У 2020 році Андрій Засуха брав участь у виборах до колегіального органу столичної області від партії “Батьківщина”, згодом став головою обласної фракції. Як тоді писали у телеграм-каналі “Вечірній Васильків”, екснардепка Тетяна Засуха домовлялася безпосередньо з головою “ВО “Батьківщина” про висунення свого сина  кандидатом на голову Київської обласної ради.

Нагадаємо, що ряди партосередку “Батьківщини” на Київщині скуднішають. Партія Юлії Тимошенко вже не вперше вирішує перетрусити депутатські корпуси в радах громад столичного регіону. Так, наприкінці 2021 року “тимошенківці” відкликали свого ірпінського депутата Дениса Лавровського, а у лютому 2022 року під зачистку потрапили фракції політсили в Ірпені, Тетієві та Ржищеві. Мандатів позбавити депутаток Віолетту Кременчук-Дворнікову (Ірпінь) і Тетяну Кушніренко (Ржищів) та члена Тетіївської міськради Валерія Непомнящого.

Читайте: На вихід: “Батьківщина” хоче позбавити мандатів депутатів із трьох міст Київщини

У 2023 році вже встигли написати заяви про вихід із партії "Батьківщина" і четверо депутатів Бориспільської міськради. Це – Андрій Трикоз, Тамара Трикоз, Катерина Вовкотруб та Олександр Цуканов.

У заявах з проханням про виключення значилося, що депутати  не вбачають, що діяльність ВО "Батьківщина" спрямованою на захист прав і свобод громадян. Партія не задовольнила їхні політичні, економічні, соціальні та інші інтереси. 

Читайте: Четверо депутатів Бориспільської міськради написали заяви про вихід із партії “Батьківщина”

Також нещодавно парламентарка від Києва закликала виключити із партії “Батьківщина” і саму Юлію Тимошенко через її відпочинок за кордоном під час війни.

Читайте: Парламентарка від Києва закликала виключити Юлію Тимошенко із партії “Батьківщина”

Ще один скандальний прецедент стався із депутатом Ірпінської міської ради Олександром Пікуликом, який може втратити свій мандат через влаштовану стрілянину з нагородної зброї в одному з ресторанів міста. 

Читайте: Депутата Ірпінської міськради Пікулика можуть позбавити мандата

Фото: glavcom.ua

КиївВлада

Інна Міхно

Теги: новини київщини, новини київської області, війна росії проти україни, напад росії на україну, скандал, кор, заява, батьківщина, волонтерство, андрій засуха, юлія тимошенко, вихід із партії

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій