неділя, 28 квітня 2024 г.

Акція протесту та звернення до Зеленського: столичні підприємці мітингували проти демонтажу кіосків

Акція протесту та звернення до Зеленського: столичні підприємці мітингували проти демонтажу кіосків

Сьогодні в центрі Києва, на вул. Лютеранській та вул. Хрещатик, відбулася акція протесту столичних підприємців. Власники тимчасових споруд (ТС, кіоски, МАФи) вимагали від місцевої влади переглянути нещодавнє рішення Ради оборони міста щодо демонтажу близько 90% столичних кіосків. Крім того, громадські організації, що захищають інтереси малого бізнесу, направили звернення стосовно цієї проблеми до голови держави Володимира Зеленського та очільника його офісу Андрія Єрмака з проханням хоча б якось повпливати на столичну владу, яка, на їхню думку, обрала шлях до знищення даної сфери торгівлі.

Як стало відомо KВ, сьогодні в столиці відбулася акція протесту представників малого бізнесу проти останніх “реформ” міської влади у сфері розміщення та функціонування ТС.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Підприємці вимагали від місцевої та державної влади дослухатися до їхньої позиції стосовно скандального рішення Ради оборони Києва від 30 березня 2023 року, відповідно до якого близько 90% столичних кіосків повинні бути демонтовані або переміщені. На переконання власників ТС, така ініціатива керівництва столиці може вбити малий бізнес, залишивши його власників та найманих працівників без доходів.

Голова ГО “Київський міський комітет порятунку бізнесу” Тетяна Петренко повідомила KВ, що мітинг розпочався на вул. Лютеранській, 10 – найближчій локації до Офісу Президента (ОП) України, яку протестувальникам погодили в Нацполіції та Службі безпеки України для проведення цього заходу. За результатами цієї частини мітингу представники семи громадських організацій, що захищають інтереси підприємців, підписали звернення до Президента України Володимира Зеленського та звернення до голови ОП Андрія Єрмака з проханням захистити малий бізнес від керівництва міста. Дані документи вже передані до канцелярії ОП. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Цими листами громадські активісти попросили у керівництва держави, серед іншого, якнайшвидше втрутитися в “ситуацію щодо знищення бізнесу” в Києві; звернутися до Ради оборони столиці щодо перегляду її рішення про демонтаж кіосків; зобов'язати міську владу надати можливість власникам ТС, по яким вже прийняті рішення щодо перенесення чи демонтажу, перенести свої споруди на узгоджені з підприємцями місця; звернутися до столичної влади з пропозицією прийняти рішення щодо продовження терміну дії всіх документів на розміщення ТС до закінчення воєнного стану та шість місяців після нього тощо.

Після цього мітингарі перемістилися на вул. Хрещатик до стін будівлі Київської міськдержадміністрації (КМДА), де озвучили низку гасел до столичної влади стосовно проблеми, яка наразі турбує ледве не всіх власників ТС. 

Тетяна Петренко наголосила, що підприємці не хотіли проводити акцію протесту в умовах війни – про це вони наголошували і раніше. Але чисельні звернення до різних органів влади щодо ситуації, яка їх хвилює, не принесли жодного результату – чиновники різних рівнів фактично відсторонилися від цієї проблеми та навіть не змогли адекватно аргументувати, навіщо було приймати спірні рішення.

Як повідомляла KВ, ще 6 травня 2022 року Рада оборони Києва доручила міській владі перевірити та в разі необхідності демонтувати об’єкти торгівлі, які встановлені біля станцій метрополітену. А вже цьогоріч, 30 березня, вказаний орган де-факто і де-юре розширив перелік місць розміщення ТС, з яких ці споруди треба прибрати. До нього також увійшли зупинки громадського транспорту, локації біля захисних споруд, в охоронних зонах інженерних мереж та в межах “червоних ліній” вулиць та доріг. При цьому, останнім рішенням було визначено девять локацій, у які підприємці можуть перенести свої ТС – по одній в кожному районі Києва, крім Печерського.

Такі ініціативи столичні чиновники пояснювали тим, що кіоски можуть перешкоджати містянам швидко потрапити у захисні споруди у разі загрози бомбардування або ракетних обстрілів. 

Читайте: “Ми лишаємо за собою право захищати свій бізнес”: столичні підприємці просять допомоги у президента Зеленського

Представники малого бізнесу вже майже рік виступають проти демонтажу своїх кіосків. Зокрема, підприємці вказували на те, що рішення щодо демонтажу стосуються тих станцій метрополітену, поблизу яких знаходяться великі торгівельні центри (ТЦ), і деякі з таких центрів належать друзям столичного мера. При цьому, “кіоскери” наголошували, що вказані ТЦ можуть бути більш небезпечними для громадян, ніж невеликі ТС – в разі нанесення по ним ракетних ударів  у цих будівлях під завалами можуть бути поховані сотні чи тисячі людей. 

Читайте: Торгівельні центри або кіоски: з чим столичній владі треба боротися під час війни 

Також підприємці звертали увагу на те, що їх зобов'язали перенести свої споруди в ті місця, які неодноразово піддавалися обстрілам ракетами і “Шахедами” або які можуть стати ціллю для агресора. Серед таких – локації в районі аеропорту “Жуляни” та заводу “Артем”.

Читайте: “Нас провокують до мітингів”: столичні підприємці звинуватили Раду оборони Києва у прийнятті “небезпечних рішень”

Нагадаємо, Рада оборони Києва є колегіальним органом, до якого входять керівники різних структурних підрозділів КМДА і правоохоронних відомств. Її співголовами є столичний мер Віталій Кличко і голова КМВА Сергій Попко.

Фото надала Тетяна Петренко.

КиївВлада


Іван Кулик

Теги: новини києва, КМДА, демонтаж, київрада, Віталій Кличко, володимир зеленський, Сергій Попко, офіс президента, андрій єрмак, мітинг, тс, підприємці, малий бізнес, тимчасові споруди, малий та середній бізнес, тетяна петренко, акція протесту, рада оборони києва, го київський міський комітет порятунку бізнесу, київський міський комітет порятунку бізнесу, демонтаж кіосків

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій