понеділок, 26 лютого 2024 г.

Активістка відправила депутатам Європарламенту відкритий лист про київську корупцію

Депутатам Європейського парламенту відправили відкритий лист про київську корупцію та її чинники. У зверненні окрему увагу приділено ролі у боротьбі з корупцією Київського міського голови Віталія Кличка.

Про це, як передає KВ, йдеться в дописі на Facebook – сторінці співзасновниці ГО “Громадський рух “Почайна” Аннабелли Моріної.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Кожен з 750 депутатів Європарламенту цього тижня отримав від мене особисті листи (не загальну розсилку) на робочий та особистий емейл, а також меседжер Фейсбуку (для тих, в кого є Фейсбук)”, – написала активістка.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Аннабелла Моріна зазначила, що у відкритому листі йдеться про київську корупцію, її чинники та роль у цьому Віталія Кличка, “який сьогодні театрально розповідає про те, що до нього нема, чого докопатись, всі кримінальні справи – вигадка та політичні переслідування, а він чи не останній оплот самоврядування у столиці”.

Моріна нагадала, що саме очільник столиці у 2018 році наклав вето на рішення Київради про створення райрад.

“Людина, яка відкрито і публічно брехала та нехтувала громадською думкою та, навіть, офіційними результатами громадських обговорень при будівництві ТРЦ над метро Героїв Дніпра, забудові 400 гектарів агрокомбінату Пуща-Водиця на Подолі і Оболоні, Пам'ятки національного значення історії та археології на Поштовій площі, Екопарку на Осокорках, парку Наталка, паркінгу на вулиці Прирічній та мільйон прикладів ще”, – перелічила активістка.

За її словами, Кличко підтримує в КМДА корупційну систему, за якої хабарники залишаються на посадах, бо вони "люди команди”. Вона зауважила, що в створеній системі, де все продається та купується, “під час війни просто виріс відкат – до 40-50%”.

“Систему, в якій друзі Кличко отримують київську землю, гроші вне залежності від "юридичних моментів" та заборон і сплати копійок в бюджет, а він сам особисто та не стидаючись, лобіює це. Систему, в якій друзям Кличко роками дозволяється відкрито порушувати закон, знищувати природу, і ніхто не в праві зробити їм зауваження або почати кримінальне розслідування, бо публічно зіжруть. Систему, в якій ніхто не вступиться за правду, бо на більшості ЗМІ стоять блоки (це оплачується) про негативні дописи про КМДА та Кличко ”, – написала активістка.

Як зазначила Моріна, європейські депутати вже висловили вдячність за надану інформацію.

“З деякими з депутатів вже зав'язалось листування. Думаю, ми будемо їх інформувати регулярно та об'єктивно”, – пообіцяла авторка листа.

Читайте: Відкритий лист до депутатів Європарламенту стосовно звільнення Кличка з посади голови КМДА

Фото:  УП

КиївВлада

Олександр Попов

Теги: новини києва, КМДА, Віталій Кличко, корупція, депутати, європарламент, аннабелла моріна, відкритий лист

неділя, 25 лютого 2024 г.
Президент охарактеризував третій рік повномасштабного вторгнення як “переломний”
За два роки повномасштабної війни знищено 1905 ракет противника та понад 12 тисяч дронів, - Повітряні Сили
Зеленський назвав втрати України у війні з рф та прокоментував можливість перемовин з путіним
У застінках росіян перебувають до 28 тисяч цивільних українців, - Лубінець
На Київщині в рамках нового етапу програми єВідновлення вже прийнято позитивних рішень на понад 168 млн гривень
У Старих Петрівцях двоє водіїв загинули внаслідок зіткнення автомобілів
У Києві попрощалися з Героєм України Степаном Хмарою
До України з окупованих територій повернули ще двох дітей
У Костянтинівці на Донеччині російська ракета зруйнувала вокзал
За минулу добу ворог втратив 810 осіб та 29 артсистем, – Генштаб ЗСУ
У селі Крюківщина під Києвом чоловік впав у ліфтову шахту (фото)
Сили ППО вночі знищили 16 із 18 ворожих “шахедів”, на Київщині обійшлось без жертв та руйнувань
100 Волинська бригада ТрО запрошує на службу в підрозділах бригади
Сили оборони відбили 39 атак на Мар’їнському напрямку, за добу на фронті 84 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
субота, 24 лютого 2024 г.
Україна підписала безпекові угоди з Канадою та Італією
“Гроші на ЗСУ”: під стінами КМДА провели традиційний суботній мітинг на підтримку армії
Календар подій