субота, 27 квітня 2024 г.

Адвокат пограбованої вдови поставив незручні питання Івану Ксенофонтову, який ввірив спадкове майно свого батька ЖК “Патріарх Холл” посадовим рейдерам

Адвокат пограбованої вдови поставив незручні питання Івану Ксенофонтову, який ввірив спадкове майно свого батька ЖК “Патріарх Холл” посадовим рейдерам

Адвокат Оксани Ксенофонтової, вдови померлого бізнесмена Олександра Ксенофонтова, після публікацій пасинка Івана Ксенофонтова, де той оголошує винагороду за спійману дружину батька, публічно задав 5 питань Івану, який ввірив спадкове майно свого батька ЖК “Патріарх Холл” на Саксаганського 78-80 посадовим рейдерам.

Про це повідомляє KВ із посиланням на сторінку Facebook адвоката Михайла Коротюка.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Адвокат Оксани Ксенофотової, яка після смерті чоловіка Олександра Ксенофонтова три роки поспіль потерпає від атаки на її спадщину, психологічного тиску, переслідувань та маніпуляцій можновладців, вийшов у публічний простір та розкритикував допис пасинка Оксани, Івана Ксенофотова, який оголосив нагороду 900 тис. грн за місцеперебування дружини його батька.

Скрин-шот зі сторінки Івана Ксенофонтова

Правозахисник вдови акцентував увагу на складність справи, через те, що у ній персонально приймає учать екс-прокурор міста Києва Кіпер Олег на чолі рейдерського угрупування “Шапран-Осіпов-Скороход”, який має особистий майновий інтерес в даній справі, про що було прямо неодноразово сказано в судах та написано численні скаргах до Офісу Генерального прокурора. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Нижче KВ наводимо дослівно його звернення:

5 запитань до Івана Ксенофонтова

Нещодавно суто випадково натрапив в Інтернеті на публікацію пана Івана Ксенофонтова про те, що він оголосив винагороду за інформацію про місцеперебування своєї мачухи Оксани Ксенофонтової (аж цілих 900 тисяч гривень), яка нібито причетна до якихось шахрайських дій із майном покійного батька Івана – Олександра Ксенофонтова. Таких публікацій від Івана останнім часом чимало було розмішено на різного роду сумнівних інтернет-ресурсах. Як завжди, в цих публікаціях поливається брудом Оксана Ксенофонтова та люди, які за неї заступились, які захищають її законні права, а саме – адвокати. Я особисто маю відношення до даної справи, оскільки вже більше 2-х років здійснюю правовий захист законних інтересів Оксани Ксенофонтової. Звичайно, важко в нашій державі захищати людину, коли проти тебе персонально виступає прокурор міста Києва Кіпер Олег на чолі рейдерського угрупування “Шапран-Осіпов-Скороход”, який має особистий майновий інтерес в даній справі, про що я прямо неодноразово казав в судах та писав у численних скаргах до Офісу Генерального прокурора. Але зараз не про це. Хотілось би задати публічно декілька простих питань Івану Ксенофонтову, як юрист-юристу:

Питання 1

Оксана Ксенофонтова є законною дружиною Вашого покійного батька Олександра Ксенофонтова? У Вас є юридично обґрунтовані претензії до факту реєстрації шлюбу між покійним Олександром Ксенофонтовим та Оксаною Ксенофонтовою (Жук)

Питання 2

У відповідності до українського цивільного законодавства дружина покійного – Оксана Ксенофонтова має право на частку в розмірі 1/3 спадкового майна її покійного чоловіка Олександра Ксенофонтова. Законна дружина належить до першого кола спадкоємців за законом?

Питання 3

У відповідності до офіційних даних державних реєстрів, кому на даний момент часу належить спадкове майно Вашого батька (багатоквартирний будинок по вул. Саксаганського 78-80, завод по обробці деревини в смт. Гостомель, будівля медичного центру по вул. Коперника в  м. Києві)? Оксані Ксенофонтовій? Чи Вашому поплічнику Сергію Шапрану? Я впевнений, що Ви вмієте користуватися державними реєстрами і можете перевірити цю інформацію, щоб не уводити громадськість та владу в оману. А якщо все спадкове майно Вашого покійного батька зареєстровано на Шапрана Сергія та його структури, то чим саме заволоділа Оксана Ксенофонтова?

Питання 4

Після смерті Вашого батька Олександра Ксенофонтова ще була жива його мати-пенсіонерка – Ксенофонтова Ганна Феодосіївна. Вона теж згідно закону має право на спадщину. Ви, як її законний опікун у відповідності до рішення суду повинні були дбати про літню людину. Де зараз Ваша бабуся Ксенофонтова Ганна Феодосіївна? Вона отримала частку в спадщині, яка їй належить за законом? Ви про це подбали? Чому Ви скрили від нотаріуса юридичний факт наявності ще одного спадкоємця, а саме Ксенофонтової Ганни Феодосіївни?

Питання 5

Я можу допустити, що Вам не подобається Оксана Ксенофонтова, і Ви маєте до неї особисту неприязнь, що Ви не вважаєте її дружиною (на відміну від Вашого батька, який офіційно зареєстрував відносини з  Оксаною 27.07.2018 р.) членом родини і т.д. Але чому після смерті Вашого батька, Ви разом із групою осіб “Шапран-Осіпов-Скороход” та під заступництвом колишнього прокурора Києва Кіпером, відібрали квартири та нежитлові приміщення у інвесторів ЖК “Патріарх-Холл” по вул. Саксаганського 80 (78-80)? Вам же достеменно було відомо, що інвестори вкладали кошти в будівництво, допомагали Вашому батькові будувати цей будинок. Деякі з них знають Вас ще з дитинства. Вони зараз Вам телефонують, а Ви робите вигляд, що не причетні до крадіжки квартир інвесторів.

Отже, це тільки перший перелік питань, які я хотів би поставити пану Івану Ксенофонтову. Питань набагато більше, і я буду продовжувати ставити їх Вам публічно.

І наостанок. Невже Ви, доросла людина, не розумієте, що Оксана Ксенофонтова наразі не злякана фіктивними кримінальними провадженнями, вона вимушена хвилюватися за безпеку свого життя, оскільки Ваші “товарищі” Кіпер Олег, Шапран Сергій, Осіпов Володимир, Скороход Ігор третій рік здійснюють моральний та психологічний тиск на неї, щоб усунути її законне право на спадщину чоловіка. Який наступний етап? Фізичний? Так кримінальні справи, про які Ви пишете, є. Але вони би зʼявилися в будь-кого, хто  б став на заваді приватним та корисним інтересам прокурора Олега Кіпера. Справи як повідкривали, так і закриють, бо вони “висмоктані з пальця”, а обставини в них наведені, – є плодом хворої уяви подільських прокурорів. Всьому свій час.

Оберніться навколо себе і Ви побачити, що Ви за 2 роки розтратили весь спадок Вашого батька. Все спадкове майно контролюється Вашими “друзями” – групою “Шапран-Осіпов-Скороход”, Ви нічого не вирішуєте і перебуваєте на побігеньках у рейдерів. Вас влаштовує така ситуація? Чи може час законним спадкоємцям вчинити відповідно до закону. Не думаю, що Ваш покійний батько, Вами б пишався, дізнавшись, що активи, які він багато років важкою працею здобував, за 3 роки опинились фактично за безцінь в руках спритного прокурора та його поплічників-рейдерів.

Зі свого боку готовий з Вами зустрітися як публічно, так і приватно та обговорити цю ситуацію з метою пошуку цивілізованих та правових шляхів її вирішення.  ДумайТЕ.

Адвокат Михайло Коротюк

Нагадаємо, що раніше КВ вже повідомляла про те, що голова Одеської обласної адміністрації Олег Кіпер керує захватом елітної нерухомості в центрі Києва ЖК "Патріарх Холл" вартістю понад 20 млн.дол. та площею 10 000 кв.м.

ЧитайтеВдовиченко Марія прийняла рейдерську естафету в екс-прокурора Кіпера по захвату елітної нерухомості у Києві на Саксаганського 78-80, – вдова Ксенофонтова

КиївВлада

Олексій Вєтров

Теги: новини києва, позиція, рейдерство, суди, оксана ксенофонтова, прокурор києва, жк партіарх-холл, сергій шапран, тов хаус-еко, олександр ксенофотов, Михайло Коротюк

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій