понедельник, 12 апреля 2021 г.
Любітє ресторани, дє всьо “по багатому”?

Любітє ресторани, дє всьо “по багатому”?

Женя Михайленко

Шеф-кухар, засновник Food vs Marketing

Дуже хочу поділитись з вами цінним, на мою думку, спостереженням. За свою досить тривалу практику я бачив, працював і їв у досить великій кількості ресторанів і помітив одну дивну (лише на перший погляд) закономірність: чим багатше виглядає ресторан, чим більше грошей вкладено в інтер'єр, чим вище ціни в меню і чим більший вибір - тим більше вас ошуковують стосовно якості їжі, в тому, як обходяться з тим, що лежить перед вами на тарілці і хто та людина, яка поклала вам цю їжу в тарілку. Звісно, є певна кількість винятків з цього правила. Звісно, в різних країнах пропорційно таких ресторанів різні кількості. Проте, можу сказати абсолютно точно, що і в США, і у нас, я працював в декількох таких ресторанах.

Я бачив, як розморожують стейки з Чорного Angus cattle, креветки та філе Чілійського Лаврака в гарячій воді, бачив, як брудні тарілки протирали вологою серветкою і рушником та повертали в залу, бачив, як пательні ГОДИНАМИ мили в одному і тому ж тазі з водою, що не мінялась пів дня, бачив, як розкидані по брудній підлозі клешні Королівських Крабів викладались на лід і виносились в залу для гостей. Все це - в ресторанах, куди здебільшого приїздили на лімузинах. Де треба було заздалегідь бронювати місце. Ресторанах, де пляшка “недорогого” вина легко могла коштувати 600$ і більше.

У моєму житті найсмачніша їжа, яку я їв, здебільшого не коштувала мені більше 60$. Звісно, я не маю на увазі суші правильної якості, які навіть на узбережжі океану можуть коштувати далеко за 100$ і 200$. Я не враховую унікальні породи корів і яловичину сухого визрівання, яка втрачає 50% і більше ваги через специфічність процесу. Все це - лише винятки з правила.

Неможливо поставити цінник на Майстра суші, який роками і десятиліттями вчився своєму ремеслу, відточував рухи і системи приготування і подачі, знаходив постачальників і дізнавався все, що можна про місцеву рибу і коли її найкраще їсти.

Так само, як і процеси вирощування високоякісної яловичини і технології її обробки та визрівання - не коштують дві  копійки. Це не перепічка, і не бургер. Є у світі їжі такі речі, які варто спробувати, і вони обійдуться вам, як поїздка в Хорватію на кілька днів. Цей досвід - це ваш особистий вибір. Головне - не переплутати професіонала з яскравою рекламною кампанією та розумним маркетингом.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Facebook 

Мало хто знає, що для того, щоб успішно працювати та готувати для гостей якісні та дорогі інгредієнти, недостатньо просто мати гроші. Запевняю, навіть якщо ви поставите у свій ресторан найкрутішу плиту, купите найкращу кастрюлю і напхаєте в неї імпортованих інгредієнтів на 10 000$, кухар-рукожоп, якого ви найняли, не зварить вам Clam chowder, бо він бачив його тільки у книзі рецептів.

Я часто бачу такі позиції в меню сумнівних ресторанів десь на 8-й чи 10-й сторінці.

Після піци, борщу, сніданків та, звісно, "наших фірмових бургерів", стає зрозуміло що мене просто най*?&ють.

Будьте кмітливими - не давайте себе ошукати.

КиевVласть

Теги: михайленко, рестораны

понедельник, 12 апреля 2021 г.
12:05
Хроники коронавируса в Украине: обновляется
16:24
После объединения из госбюджета Фастовская община получила ноль дотаций, - глава Нетяжук
16:16
Международный PR-фестиваль-2021: “Новая нормальность” индустрии коммуникаций
16:12
У Вишгородській ЦРЛ відремонтували приймальне відділення
16:03
В Оболонский и Соломянский районы передали вакцину от COVID-19
15:46
Перевозчики Киевщины сократили количество рейсов
15:37
Директор Департамента экономики и инвестиций КГГА Наталья Мельник в 2020 году заработала на 100 тысяч гривен больше, но лишилась земучастка
15:16
KAN вошел ТОП крупнейших застройщиков киевского региона по версии “Новое Время”
15:01
КОГА зарегистрировала уставы шести парафий и общин столичного региона
14:47
Зарплата министра экономики Игоря Петрашко в 2020 году составила более полумиллиона гривен
14:23
Столичную полицию просят взять под контроль точку торговли наркотиками на территории бывшего детсада на Оболони
14:17
Закон о всеукраинском референдуме вступил в силу
14:12
Фракція Кличка “УДАР” провалила голосування щодо забезпечення киян вакциною, - Таран
14:08
Держатели карты киевлянина могут оплачивать жилкомуслуги без комиссии
13:56
Більше половини вакцинованих на Київщині - жінки
13:45
Виталий Кличко объяснил, для чего нужен общенациональный локдаун и ограничения перемещений между регионами (видео)
Календарь событий