п'ятниця, 3 травня 2024 г.

Засідання Київради 07.12.2023 року: онлайн-трансляція та порядок денний

Засідання Київради 07.12.2023 року: онлайн-трансляція та порядок денний

Сьогодні, 7 грудня, на 10:00 заплановане чергове засідання Київради. На затвердження депутатського корпусу попередньо винесено всього 8 рішень, але, вочевидь, міськрада також розгляне низку “земельних” та “містобудівних” питань, які  народні обранці перенесли з попередньої “пленарки”. Серед іншого, сьогодні депутати можуть затвердити три нові міські цільові програми (у тому числі – “Освіта Києва. 2024-2025 роки”), внести зміни до двох діючих програм і затвердити Положення про постійні комісії.

Про те, що 7 грудня 2023 року о 10:00 відбудеться чергове пленарне засідання Київради, KВ стало відомо з анонсу на сайті міськради.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Засідання традиційно відбувається у будівлі столичної міськради за адресою: вул. Хрещатик, 36, 4 поверх, зал засідань. Пряму трансляцію засідання можна переглянути на офіційному сайті Київради або тут:


Дата, час та місце проведення засідання були затверджені розпорядженням міського голови Києва Віталія Кличка №1161 від 27 листопада 2023 року.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

До порядку денного цього засідання увійшло всього 8 проєктів рішень. Разом з тим, вочевидь, сьогодні міськрада також розгляне низку проєктів рішень, які стосуються питань містобудування та земельних відносин та які депутатський корпус переніс з минулої “пленарки”, що відбулася 23 листопада 2023 року.

Серед іншого, на розгляд Київради винесено проєкти відразу трьох програм – Міської цільової програми забезпечення готовності до дій за призначенням територіальної підсистеми Києва Єдиної державної системи цивільного захисту на 2024–2025 роки, Міської цільової програми сприяння розвитку промисловості, підприємництва та споживчого ринку на 2024 – 2025 роки, а також програми “Освіта Києва. 2024-2025 роки”. Фактично йдеться про продовження діючих програм, які розраховані до кінця поточного року. Найбільше фінансових ресурсів столична влада планує направити саме на “освітню” програму – 10,4 млрд гривень протягом найближчих двох років.

Читайте: На цивільний захист в столиці передбачили більше часу та грошей

Також депутатський корпус планує внести зміни до двох міських цільових програм – “Молодь та спорт столиці” на 2022 – 2024 роки та “Столична культура: 2022-2024 роки”. Зокрема, міськрада може зменшити загальні обсяги фінансування другої програми на наступний рік з 1,9 млрд гривень до 1,3 млрд гривень. Однієї з причин для “урізання витрат” у Київській міськдержадміністрації (КМДА) називають війну в Україні та необхідність приведення видатків на культуру у відповідність до можливостей бюджету.

Читайте: Киевсовет утвердил программу “Столичная культура на 2022-2024 годы”

Крім того, сьогодні Київрада може прийняти нове Положення про постійні комісії. Відповідний проєкт рішення було підготовлено комісією з питань регламенту, депутатської етики та запобігання корупції – там зазначають, що затвердження даного документу дозволить належним чином організувати роботу комісій, визначити їх функціональну спрямованість тощо.

Читайте: “Перетасувати колоду”: Київрада змінила перелік та персональний склад своїх комісій

Зазначимо, вказаний перелік питань є дуже “попереднім”, адже у Київраді та КМДА полюбляють вносити до порядку денного деякі проєкти рішень вже під час пленарного засідання, а деякі – навпаки виключати. Також столичний муніципалітет наполегливо заздалегідь не публікує на своєму офіційному сайті перелік проєктів рішень, які народні обранці планують розглянути у порядку невідкладності (термінові питання, що затверджуються за спрощеною процедурою. – KВ) – таких зазвичай набирається не менше десятка.

Фото: KВ

КиївВлада

Іван Кулик

Теги: новини києва, КМДА, київрада, проєкт рішення, програма, комісія, міська цільова програма, постійні комісії, програма освіта києва, програма столична культура, програма молодь та спорт столиці

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій