вівторок, 30 квітня 2024 г.

Три депутати Київради у складі тероборони воюють з рашистами під Харковом

Три депутати Київради у складі тероборони воюють з рашистами під Харковом

Депутати Київради – Олесь Маляревич (на фото в ліворуч), Юрій Федоренко (на фото праворуч від Віталій Кличка) та Вадим Васильчук (на фото праворуч) – воюють з російськими окупантами під Харковом у складі однієї роти (підрозділу територіальної оборони – ТрО). Командиром цієї роти Юрій Федоренко.

Про це KВ стало відомо з публікації на “Армія Інформ”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Під Харковом з рашистами воює рота ТрО, якою командує секретар постійної комісії Київради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин Юрій Федоренко (фракція “Слуга народу”).

“Він вже воював спецпризначенцем у районі проведення АТО у 2014-2015 роках. Будучи радником оборонного комітету Верховної Ради, під час опрацювання закону про ТрО домігся з однодумцями прийняття суттєвих правок у його тексті, які дозволили структурам ТрО за військової потреби бути переміщеними всередині країни на загрозливі напрямки. Що, власне, нині й сталося”, – сказано в публікації.

В 2015 році Федоренко було звільнено в запас – через контузію в 2015 році. Але він все одно став членом ТрО за місяць до початку повномасштабного нападу росії на Україну. “Для офіцера ця фаза розпочалася з оборони київського летовища “Чайка” та бойових зіткнень із ворожими диверсійними групами”, – пояснюється в статті.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Під началом Юрія Федоренко служить перший заступник голови Дніпровської райдержадміністрації (РДА) столиці, секретар постійної комісії Київради з питань транспорту, зв`язку та реклами Олесь Маляревич (фракція “УДАР”).

“... обіймаючи у лютому 2022 року посаду заступника голови Дніпровської РДА у Києві (Маляревич і зараз перебуває на цій посаді, – KВ), Маляревич відповідав за організацію ТрО. 16 лютого, вже відчуваючи дихання війни в потилицю, сам став до лав захисників. В одному з новостворених батальйонів на той момент було всього-на-всього 20 “штиків”. Олесь знайшов приміщення під його штаб, коли столицю вже покидали іноземні посольства. Батальйон готувався до боїв ще в ході свого формування. Приміром, снайперській, саперній, стрілецькій справам глибоко цивільних людей навчали запрошені до нього ветерани війни з росіянами – спецпризначенці”,- сказанов  публікації.

Юрій Федоренко та Олесь Маляревич

“Чи є від депутатства горезвісний матеріальний зиск? Звичайно, є, але він не горезвісний, і – не ДЛЯ депутатів, а ВІД них. Користуючись набутими знайомствами, ми співпрацюємо з масою серйозних благодійних та інших фондів, приватними меценатами. Велика кількість волонтерів київської Русанівки підтримує безперебійне постачання нам дефіцитного провіанту… буквально у ці дні мій давній друг, громадянин Америки українського походження, доктор наук, онколог Геннадій Брацлавський переправляє нам 11 дизельно-газових генераторів для живлення усіх наших фронтових об’єктів та службових гаджетів. Перед тим він забезпечив кілька формувань ТрО унікальними польовими медичними аптечками. Протигази нам поставив, які дають захист легеням навіть від радіоактивного мікропилу”, – розповіві Олесь Маляревич виданню про свою роботу у складі ТрО.

Він також сказав, що Геннадій Брацлавський зібрав в США вже другу партію дефіцитних медикаментів для українських шпиталів вартістю більш ніж на 50 млн євро, але в нього вже не вистачило коштів на його переправлення в Європу військовим вантажним літаком “Геркулес”.

“На наше прохання Володимир Кличко познайомив Брацлавського зі своїм американським другом Амідом, який цю проблему розв’язав”, – розповів секретар постійної комісії Київради з питань транспорту, зв`язку та реклами.

В цьому підрозділі ТрО командиром взводу також служить голова постійної комісії Київради з питань освіти і науки, сім'ї, молоді та спорту Вадим Васильчук (фракція “Голос”. Він увійшов до лав ТрО тероборони до початку великої війни з росією, пише видання.

Вадим Васильчук, Олесь Маляревич, Юрій Федоренко

“Вранці 24 лютого під час бомбардувань він відправив дружину із трьома своїми дітьми до батьків, а сам рушив до пункту збору отримувати зброю. Перші три тижні навали Вадим обороняв Святошинський район Києва. Через досвід в менеджменті та військову кафедру у виші за плечима абсолютно нову для себе посаду освоїв доволі швидко. Й тепер оркам “гикається” коли взвод передає їм свої “привіти””, – сказано в статті.

Наразі невідомо, наскільки активно ці депутати приймають участь в роботі Київради та її комісій. Бо, наприклад, 25 травня комісія Київради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин, секретарем якої є Юрій Федоренко, узгодила два скандальних рішення:

В той же час, KВ щиро вітає участь депутатів Київради участі у війні в лавах ТрО, яка зараз перебуває в фазі активного розвитку та становлення

Читайте: Бійці Київської територіальної оборони поділились досвідом використання мережецентричної моделі ведення бою (відео)

Фото: Армія Інформ

КиївВлада

Антон Подлуцький

Теги: новини києва, війна росії проти україни, удар, слуга народу, Олесь Маляревич, вадим васильчук, голос, депутат київради, юрій федоренко, новини харкова, постійна комісія київради з питань освіти і науки

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.