п'ятниця, 26 квітня 2024 г.

На сессии горсовета Белой Церкви депутаты не проголосовали за выделение 2,5 млн гривен местной теплосети (видео)

На сессии горсовета Белой Церкви депутаты не проголосовали за выделение 2,5 млн гривен местной теплосети (видео)

24 сентября 2019 года в городском совете Белой Церкви (Киевская обл.) состоялось заседание 77-й внеочередной сессии, на которой депутаты решали бюджетные вопросы. В частности по инициативе городского головы Геннадия Дикого (на фото) был поставлен на голосование вопрос о выделении из городского бюджета около 2,5 млн гривен теплосети Белой Церкви, но депутаты не поддержали данное решение.

Об этом KV стало известно из cюжета телеканала KROKUS.TV, который был размещен на сервисе YouTube 24 сентября 2019 года.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

24 сентября 2019 года в городском совете Белой Церкви (Киевская обл.) состоялось заседание 77-й внеочередной сессии, на которой депутаты решали в том числе и бюджетные вопросы. Из сюжета следует, что городской голова  Геннадий Дикий предложил оказать поддержку “Белоцерковтеплосети” (*) на сумму около 2,5 млн гривен, мотивируя это предложение тем, что “необходимо нести коллективную ответственность за начало отопительного сезона”, при том, что ранее на счета предприятия уже было перечислено 5 млн гривен.

“Это очень важный вопрос. Ставлю на голосование”, – сказал Геннадий Дикий.

 Депутат горсовета Дмитрий Полищук напомнил, что еще весной он поднимал вопрос о том, что “Теплосеть” перечислила средства “в размере 24-26 миллионов гривен” на погашение задолженности перед ТЭЦ (**). По его словам, в рамках данной проплаты могли быть погашены “реструктуризация долга и выполненные работы по котельным”.

“Но после того, как они их перечислили мы еще дополнительно 5 млн гривен выделили из городского бюджета на уставный фонд, сейчас еще два двести. То есть если бы руководство “Теплосети” поработало по поводу возврата долга перед ТЭЦ  не 26, а, например, 12 или 15, то остались бы еще оборотные средства на текущие расходы. Это и заработные платы и, возможно, даже на ремонт”, – заявил Дмитрий Полищук.

По словам авторов сюжета, депутаты голосование по данному вопросу перенесли на следующую сессию.

Как сообщала KV в декабре 2019 года, на заседании депутатской комиссии горсовета Белой Церкви  “всплыли” документы об изменении способа расчета за предоставленную теплоэнергию, а также о намерениях Белоцерковской ТЭЦ узаконить пункт учета тепловой энергии, который находится на территории предприятия. В связи с этим было принято решение провести независимый аудит на КП “Белоцерковтеплосеть”. В этот же день на исполкоме был поднят вопрос об увольнении директора этого предприятия. Местные активисты считают, что все эти манипуляции являются свидетельством внутренней борьбы политических элит города.

Читайте:  Мэр Белой Церкви опроверг заявление о недостоверных сведениях в своей декларации на 32 млн грн (видео)

*КП “БМР “Білоцерківтепломережа” (код ЄДРПОУ: 04654336)

**ПрАТ "Білоцерківська теплоелектроцентраль" (код ЄДРПОУ: 30664834)

Фото: Facebook Геннадия Дикого

КиевVласть

Игорь Константинов

Теги: новости киевщины, белая церковь, геннадий дикий, горсовет, теплосеть, внеочередная сессия

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.