понеділок, 6 травня 2024 г.

Київрада виділила додаткові кошти на закупівлю матеріалів для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій

Київрада виділила додаткові кошти на закупівлю матеріалів для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій

Столична міськрада вчергове внесла зміни до Міської цільової програми цивільного захисту на 2020-2023 роки. Загальний кошторис реалізації заходів програми було збільшено з 2,29 млрд до 2,31 млрд гривень. Додаткове фінансування у сумі 15,3 млн гривень керівництво міста запланувало направити на поповнення матеріального резерву – різних господарських матеріалів, які необхідні для оперативної ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (шифер, фанера, паливно-мастильні матеріали тощо).

Як стало відомо KВ, сьогодні Київрада внесли зміни до Міської цільової програми забезпечення готовності до дій за призначенням територіальної підсистеми Києва Єдиної державної системи цивільного захисту (ЄДСЦЗ) на 2020-2023 роки.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Суб'єктом подання відповідного проєкту рішення №08/231-1223/ПР від 2 жовтня 2023 року виступили секретар Київради Володимир Бондаренко і Департамент муніципальної безпеки Київської міськдержадміністрації (КМДА). Під час пленарного засідання за цей документ проголосували 79 депутатів.

Згідно з прийнятим рішенням, керівництво міста погодило виділення з бюджету Києва додаткових 15,3 млн гривень на реалізацію у 2023 році заходів за напрямком "техногенна безпека". Йдеться про закупівлю матеріальних цінностей (шифер, фанера, паливно-мастильні матеріали тощо) для поповнення матеріального резерву – тобто, різні засоби господарського призначення, які міська влада може використовувати у разі необхідності оперативної ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у столиці. Відповідно, загальний кошторис вказаної програми на чотири роки виріс з 2,29 млрд гривень до 2,31 млрд гривень. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як повідомляла KВ, згадана програма була затверджена рішенням Київради від №451/8024 від 12 грудня 2019 року і спочатку була розрахована на період 2020-2022 років. При погодженні даного документа міська влада вирішила, що на реалізацію заходів цієї програми повинно бути витрачено 680,6 млн гривень. Надалі, у вересні 2022 року, столична міськрада внесла зміни до даної програми, відповідно до яких її було продовжено на 2023 рік зі збільшенням кошторису до 1,91 млрд гривень. У грудні минулого року депутатський корпус збільшив обсяги фінансування даної програми до 1,98 млрд гривень, а в березні 2023-го – до 2,29 млрд гривень

Читайте: На цивільний захист в столиці передбачили більше часу та грошей

ЄДСЦЗ – це сукупність державних структур, підприємств, установ й організацій, які забезпечують державну політику в галузі цивільного захисту в мирний час і в особливий період. Відповідно, головною метою згаданої програми є забезпечення належного функціонування усіх цих структур, вирішення завдань щодо попередження виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, мінімізація матеріальних і фінансових втрат від впливу надзвичайної ситуації та економічних затрат у період ліквідації надзвичайної ситуації та її наслідків тощо.

Департамент муніципальної безпеки КМДА (до 2020 року – управління цивільного захисту КГГА) з 12 грудня 2018 року очолює Роман Ткачук, який наразі відсторонений від посади в рамках слідства щодо неналежного функціонування укриттів у столиці. На час його відсторонення обов'язки керівника цього департаменту виконує перший заступник директора Олег Куявський.

Читайте: Небезпечна безвідповідальність: стали відомі подробиці слідства щодо директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА

Діяльність вказаної структури з листопада 2021 року контролює заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Андрій Крищенко.

Фото: KВ

КиївВлада

Іван Кулик

Теги: новини києва, КМДА, київрада, проєкт рішення, фінансування, володимир бондаренко, роман ткачук, департамент муніципальної безпеки, андрій крищенко, надзвичайна ситуація, надзвичайна ситуація, цивільна безпека, цивільний захист, міська цільова програма, реалізація заходів, єдина державна система цивільного захисту, єдсцз, стихійне лихо, матеріальний резерв

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій