понеділок, 6 травня 2024 г.

Депутат Київради Владислав Трубіцин залишився без фракції і без комісії

Депутат Київради Владислав Трубіцин залишився без фракції і без комісії

У столичній міськраді продовжуються скандали навколо персони депутата Владислава Трубіцина. Сьогодні фракція партії “Слуга народу” виключила цього народного обранця з свого складу, а Київрада погодила його “зняття” з посади голови комісії з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою. Очевидно, що причиною послугувало слідство по Трубіцину у справі щодо отримання ним хабарів за можливість облаштовувати точки пересувної вуличної торгівлі. При цьому, вищезгадана комісія Київради стала “недієздатною”. 

Про такі зміни статусу депутата Владислава Трубіцина KВ стало відомо під час сьогоднішнього засідання  Київради. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Так, заяву стосовно того, що Трубіцин більше не входить до фракції “слуга народу” під час засідання оприлюднив її голова Андрій Вітренко. Він не став прямо уточнювати причини, з яких це було зроблено, лише зазначив, що це було “внутрішнє рішення фракції”, яке було прийняте сьогодні.

“Ми не є судовою інстанцією або звинуваченням. Рішення грунтується на демократичному волевиявленні всіх членів фракції. Наша фракція має працювати прозоро і показувати найвищі стандарти ефективності. Окрема хочу закликати всі інші фракції, у складі яких є депутати, які за повідомленнями багатьох ЗМІ, вчинили кримінальні правопорушення, прийняти такі ж рішення і виключити таких депутатів зі своїх фракцій”, – заявив Андрій Вітренко.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначимо, його колеги-однопартійці також підняли питання стосовно того, що комісія Київради з питань регламенту, депутатської етики та запобігання корупції має надати оцінку поведінки депутатки Ярини Ар’євої (фракція “Європейська солідарність”). Свої вимоги вони пояснювали тим, що правоохоронні органи підозрюють цю народну обраницю у вчиненні ДТП під дією наркотичних речовин. До речі, Ар'єва заперечує це. Втім, далі дискусій між представниками фракцій “Слуга народу” і “Європейська солідарність” такі заяви не пішли.

Що стосується зняття Владислава Трубіцина з посади голови “підприємницько-промислової” комісії та зі складу цього ж органу, то це було передбачено проєктом рішення №08/231-478/ПР від 28.04.2023 року. На розгляд депутатів цей документ подав голова фракції ”УДАР” Дмитро Білоцерковець. За його затвердження під час пленарного засідання проголосував 61 депутат (мінімально необхідна кількість голосів. – KВ).

"Суб'єкт подання [проєкту рішення] вважає, що задля мінімізації корупційних ризиків є необхідним відсторонити даного голову комісії через те, що він продовжує впливати на прийняття рішень у тій сфері, за зловживання в якій його було затримано та вручено підозру у скоєнні корупційного злочину", – вказано в пояснювальній записці до проєкту рішення.

Примітно, що цим рішенням не передбачено обрання нового голови вказаної комісії та включення до її складу іншого депутата. Таким чином, тепер в комісії з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою буде всього два члена – секретар Василь Попатенко (фракція “Голос”, судячи з усього, саме він буде проводити засідання. – KВ) та Ярослав Федоренко (фракція “Єдність”). При цьому, рішенням не було передбачено, що Владислава Трубіцина буде включено до складу якоїсь іншої комісії.

Хоча під час сьогоднішньої “пленарки” народні обранці старанно оминали тему щодо того, чому Владислав Трубіцин “потрапив у їхню немилість”, обґрунтування таких рішень більш ніж очевидне.

Як повідомляла KВ, на відстороненні цього депутата з посади голови очолюваної ним комісії ще під час засідання Київради від 20 квітня 2023 року наполягав той же Дмитро Білоцерковець. Приводом послугувало слідство по Владиславу Трубіцину у справі щодо отримання ним хабарів за можливість облаштовувати точки пересувної вуличної торгівлі. 

Тоді на фоні цього стався скандал. Зокрема, Трубіцин згадав вищезгаданому Дмитру Білоцерковцю кримінальні провадження, в рамках яких правоохоронці вивчали його причетність до “неправдивого” декларування і державної зради. У свою чергу, однопартійці Трубіцина захищали його та висловлювали думку, що заяви “ударівців” – це “політичний та особистий тиск на депутата, що є неприпустимим”. Але, судячи з усього, хтось або щось повпливало на їхню позицію.

Читайте: “Стендап по-київрадівськи”: як “депутат Ніхто” і “депутат Хто” мірялися підозрами

Фото: KВ

КиївВлада

Іван Кулик

Теги: новини києва, КМДА, удар, київрада, слуга народу, кримінальне провадження, європейська солідарність, корупція, розслідування, пленарне засідання, андрій вітренко, дмитро білоцерковець, владислав трубіцин, підприємництво, неправомірна вигода, вулична торгівля, леонід ємець, пересувна торгівля, отримання хабара

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій