Кияни можуть обрати найкращих в індустрії гастрономічного туризму
З 20 по 25 травня оголошується народне голосування, кожен може віддати свій голос за фаворита.
Проголосувати можна за посиланням: https://foodtravel.com.ua/narodne-holosuvannia-kyiv-food-travel-awards-2021
Київ – центр гастрономічного туризму України. Жителі та гості столиці можуть знайти страви на будь-який смак. Зокрема, є можливість поласувати рідною українською кухнею, великим різноманіттям вуличної їжі, численними ароматними кав'ярнями та кондитерськими, скуштувати кухні різних народів світу – від європейської та американської до паназійської.
Материал подготовлен в рамках Проекта "Юн-Пресс-KV"
Стає зрозумілим очевидний потенціал столиці як гастрономічної дестинації. Саме тому у 2020 році за підтримки Управління туризму та промоцій було видано путівник, який розповідає про самобутню українську кухню.
Управління туризму та промоцій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) проводить системну роботу з бізнесом щодо розвитку гастрономічного туризму в місті Київ. У 2020 році за підтримки Управління було видано путівник, який розповідає про українську кухню. У 2021 році було створено та презентовано новий гастрономічний символ столиці України – Kyiv Pie (Київський пиріг) і розроблено ряд туристичних продуктів з гастрономічної тематики.
18 травня 2021 року Управління туризму та промоцій КМДА спільно з ГС “Всеукраїнська асоціація гастрономічного туризму” започаткували проведення туристичної гастрономічної премії “Kyiv Food Travel Awards-2021”.
Метою премії є популяризація туристичної сфери міста Києва та Київського регіону, промоція гастрономічного та подієвого туризму в місті Київ. Положення та регламент Kyiv Food Travel Awards-2021: foodtravel.com.ua/kyiv-food-travel-awards-2021.
Церемонія нагородження премії “Kyiv Food Travel Awards-2021” та підведення підсумків буде приурочено до Дня Києва, та пройде 28 травня 2021 року.
Учасники змагатимуться в 12 номінаціях:
- Гастрономічний гід
- Гастрономічна туристична компанія
- Найгостинніша гастрономічна локація (пивоварня, винне господарство, сироварня, ферма, м’ясне господарство тощо)
- Найгостинніший ресторан
- Найгостинніший ресторан національної кухні
- Ресторан з соціальною програмою (номінація КМДА)
- Найгостинніший шеф-кухар
- Гастрономічний захід року
- Гастрономічний маршрут/тур/екскурсія
- Гастрономічні майстер-класи, атракції, інтерактив
- Київський напій
- Київська страва
Якщо підводити проміжні підсумки, то загальна картина виглядає наступним чином. За підсумками самономінації і номінації від експертів в активі Премії є 186 номінантів. Це все ті, хто тим чи іншим чином пов’язані з напрямком гастрономічного туризму в Києві і Київському регіоні. До фіналу проходять по 10 учасників в кожній номінації, де кількість номінантів перебільшує 10.
У кожній номінації буде обрано трьох переможців шляхом підрахунку голосів журі й результатів народного голосування.
Нагадаємо, що цього року створено та презентовано новий гастрономічний символ столиці України –Kyiv Pie (Київський пиріг) і розроблено ряд туристичних продуктів з гастрономічної тематики.
Материал подготовлен в рамках Проекта "Юн-Пресс-KV"