п'ятниця, 3 травня 2024 г.

ЗСУ розбили склади боєприпасів в районі Райського Новокаховської громади та в районі Берислава, - ОК “Південь”

ЗСУ розбили склади боєприпасів в районі Райського Новокаховської громади та в районі Берислава, - ОК “Південь”

На світанку на Півдні країни наші ракетно-артилерійські підрозділи нанесли влучні удари по скупченню озброєння, ворожої техніки та складу боєприпасів в районі Райського Новокаховської громади, а також по складу боєприпасів в районі Берислава. 

Про це, як передає KВ, йдеться у щоденному оперативному зведенні ОК “Південь”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Ворог продовжує облаштовувати додаткові рубежі оборони. Активних дій не веде, дотримується тактики дистанційних обстрілів та авіаударів.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Серед ночі ворог вкрив 40 реактивними снарядами РСЗВ “Град” приватний сектор Нікополя, влучивши і в склад пально-мастильних матеріалів приватного підприємства. А за дві години такий само масований обстріл 40 реактивними снарядами “Градів” накрив порт, станцію переливання крові та місцеву поліклініку. 1 цивільна особа отримала поранення”, – йдеться у повідомленні.

Також додається, що о третій ночі противник наніс масований ракетний удар 12 ракетами С-300 по Миколаєву та передмістю. Разом з об’єктами приміської інфраструктури, які зазнали руйнувань, обстріляно житлові і промислові райони міста: зафіксовано влучання в автосалон та майданчик з продажу сільгосптехніки. Попередньо без жертв.

“Водночас, в Снігурівці окупанти розстріляли з міномету будинок на околиці, намагаючись звинуватити в цьому сили оборони України. Примітно, що знімальна група пропагандистського засобу масової інформації з’явилась на місці подій просто миттєво за фактом. А ось підрозділи ЗСУ перебувають звідти надто далеко задля влучання мінометом. Але заради картинки рашисти вбили 4 мирних жителів.

Імітуючи, що продовжує контролювати втрачені території Херсонщини, ворог підступно атакує з неба.Ударним безпілотним літальним апаратом тричі вдарив по звільненій Іванівці, скидаючи осколкові боєприпаси для гранатометів. Втрат немає.

Парою Мі-8 атаковано Потьомкіне. Без втрат”, – додали в ОК “Південь”.

Надвечір вдруге за добу було атаковано Миколаїв. З реактивних систем залпового вогню “Ураган” касетними снарядами обстріляно приватний сектор – пошкоджено вікна і дах у житлових будинках.

“Наша авіація працювала двома штурмовиками по складу боєприпасів та скупченню ворожих сил в районі Снігурівки. Ворожий винищувач Су-35 з району Нової Каховки намагався атакувати ракетою “повітря-повітря” наші літаки, але успіху не мав. Наші авіатори впорались із завданням без втрат. Загалом ракетним вогнем і артилерією “відмінусовано” 65 рашистів, комплексну апаратну зв’язку “Редут-2УС”, 11 одиниць броньованої та автомобільної техніки. На світанку наші ракетно-артилерійські підрозділи нанесли влучні удари по скупченню озброєння, ворожої техніки та складу боєприпасів в районі Райського Новокаховської громади, а також по складу боєприпасів в районі Берислава. Об’єкти знищено. Втрати уточнюються. По Одещині вдень знов був нанесений ракетний удар, зокрема по мосту через Дністровський лиман, який ворог продовжує нищити з квітня, відколи міст і нефункціонує. Одну ракету збито над морем силами протиповітряної оборони. Блокувати судноплавство в північно-західній частині Чорного моря продовжує вороже корабельне угруповання з двох ракетних кораблів з 16 “Калібрами” та 4 великих десантних кораблів, які щосили підтримують ілюзорну вірогідність десантної операції”, – додали в ОК “Південь”.

 Нагадаємо, головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний у ході телефонних переговорів із Главою об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі заявив, що ситуацію на фронті вдалося стабілізувати завдяки надходженню РСЗВ HIMARS.

Читайте: Ситуація складна, напружена, але повністю контрольована, – Залужний

Фото: архів, Іванівка Херсонської області

КиївВлада

Вероніка Злацька

Теги: новини україни, війна росії проти україни, зведення, південь, ок південь, оперативний стан, бази рашистів

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій