неділя, 5 травня 2024 г.

Зруйнований суд у Бородянці хочуть якомога швидше відновити

Зруйнований суд у Бородянці хочуть якомога швидше відновити

На Київщині внаслідок ворожих атак було повністю зруйновано будівлю Бородянського районного суду. Судова адміністрація в Київській області розраховує, що держава підтримає місцеву судову систему у відновленні роботи райсуду на території Бородянської громади.

Про це KВ дізналася із повідомлення Верховного Суду на офіційній сторінці в Facebook.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

"Внаслідок ворожого вогню російської армії також повністю було зруйновано двоповерхову будівлю Бородянського районного суду Київської області. Приміщення суду піддавалося атаці декілька разів. Під час першої атаки, серед іншого, були вибиті вікна та двері. Проте зрештою, під шквалом окупантських бомбардувань, адміністративна будівля зазнала критичних ушкоджень. На щастя, під час цього удару ніхто з працівників суду не постраждав", – йдеться у дописі.

За словами очільниці Територіального управління Державної судової адміністрації України в Київській області Світлани Шевченко, голова районного суду Геннадій Стасенко продовжував здійснювати правосуддя разом зі своїм апаратом суддів до моменту руйнування будівлі суду, яке відбулося 28 лютого. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

"28 лютого Геннадій Вікторович Стасенко ще розглядав клопотання про запобіжний захід щодо тримання під вартою. Коли суд був зруйнований, він перебував поруч з ним. Я дуже пишаюся нашими суддями, громадянами і працівниками апарату, які до останнього моменту, нехтуючи своїм життям, продовжували виконувати свою роботу. Оскільки, відповідно до закону про воєнний стан, суди працюють у воєнний час.

Зараз, коли Бородянка звільнена нашими Збройними Силами України, ми будемо робити все можливе для того, щоб відновити роботу суду на території Бородянського району", – розповіла Світлана Шевченко. 

За даними судової адміністрації Київщини, поблизу приміщення суду був розташований блок-пост місцевої тероборони, яка упродовж кількох днів не пропускала на територію селище рашистські танкові колони. Ворог же, у свою чергу, просто розстрілював вулицю, намагаючись розчистити собі, таким чином, шлях. Під час таких обстрілів і постраждало приміщення райсуду. А вже 1 березня ворог стартував по Бородянці авіанальоти, внаслідок яких було зруйновано мирні багатоповерхові та приватні оселі. Так, бомбою з літака за приміщенням суду було порівняно із землею, наприклад, цивільний будинок. 

Наразі судова адміністрація в Київській області розраховує, що держава підтримає судову систему та тергромаду з метою відновлення тут системи судочинства.

Варто зауважити, що розпорядженням Голови Верховного Суду “Про зміну територіальної підсудності судових справ в умовах воєнного стану” територіальну підсудність Бородянського райсуду наразі змінено на Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд.

Нагадаємо, що Макарівська та Бородянська громади зазнали руйнувань соціальної інфраструктури. Російськими окупантами пошкоджено десятки шкіл та дитсадків. 

Читайте: В Іванкові на Київщині посилили комендантську годину

Фото: Facebook, pravda.com

КиївВлада

Вероніка Злацька

Теги: новини києва, новини київщини, новини київської області, війна, війна росії проти україни, бородянка, інфраструктура, руйнування, бородянський районний суд

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій