четвер, 2 травня 2024 г.

Журнал Forbes розповів про початок будівництва найбільшого котеджного містечка пристоличного регіону О.Краса

Журнал Forbes розповів про початок будівництва найбільшого котеджного містечка пристоличного регіону О.Краса

В Ірпінській громаді створюються котеджне містечко “О.Краса”. Це – проєкт висококласного житла з сучасною малоповерховою архітектурою та інфраструктурою, яка відповідає концепції 15-хвилинного міста, де все необхідне знаходиться поряд від дому. Котеджне містечко “О.Краса” матиме власні дублюючі комунікації, а також зони безпеки, такі, як бомбосховища. Загальна інфраструктура включатиме освітні заклади, зони відпочинку, бізнес-центр, коворкінги та супермаркети. 

Про це KВ дізналася із публікації в журналі Forbes.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Над містечком площею в 60 га працюють генеральний директор інвестиційної компанії Concorde Capital Ігор Мазепа, засновник Svitlo Development Сергій Крикун та співвласники товариства “Відважних” Володимир Карплюк та Володимир Співак.

“Concorde Capital має досвід у залученні інвестицій, управлінні активами та будівництві котеджних містечок преміум-класу. Svitlo Development спеціалізується на котеджному будівництві й одночасно реалізує сім котеджних містечок різного формату. 

“Товариство “Відважних” побудувало 17 житлових комплексів, де проживає понад 10 000 мешканців. Команди трьох компаній обʼєднали власний досвід і стали частиною нової команди проєкту О.Краса. Це дозволяє вести високопрофесійну й ефективну дискусію про ідеальні рішення”, – говорить співвласник товариства “Відважних” Володимир Карплюк. 

Зауважено, що сучасне місто О.Краса – новий формат із сучасною малоповерховою архітектурою та власним дизайн-кодом, з якого немає потреби виїжджати в пошуках гарної школи, шопінгу, коворкінгу чи відпочинку.

"За основу концепції планування взяли урбаністичний принцип 15-хвилинного міста, коли до будь-якого обʼєкта інфраструктури можна швидко дістатися пішки або на велосипеді. І при цьому насолоджуватися заміським форматом житла поруч з природою. Вся найнеобхідніша міська інфраструктура О.Краса знаходиться всередині, а 45% територій – громадський простір", – зауважують засновники.

Команда О.Краса врахувала військовий стан та вивчила досвід країн, які мають схожий шлях "життя під час воєнних дій" та створення повністю автономних містечок. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

"Найоптимальнішим варіантом обрали реалізацію "безпечних кімнат" у будинках, а на території громадських зон облаштують бомбосховища. Окрім міських мереж, О.Краса матиме власні дублюючі комунікації. Вимкнули світло – є мережа генераторів. Вимкнули воду – у допомогу стануть артезіанські свердловини й автономна каналізація. Також у місті О.Краса буде власний сонячний парк з панелями на дахах. Це забезпечить електроенергією у випадку можливих відключень світла", – йдеться у матеріалі.

За основу ж стилю, долається, взяли сучасну малоповерхову європейську архітектуру, адаптовану до різних сценаріїв комфортності проживання різних родин.

"Архітектурне бюро "МОДУС" розробило 11 унікальних проєктів, які обʼєднані загальним дизайн-кодом. Можна вибрати індивідуальні будинки площею від 140 до 210 кв. м з великими прибудинковими територіями, дуплекси і таунхауси на дві та більше сімʼї площею від 100 до 150 кв. м. Але для тих, хто не потребує великої житлової площі та прибудинкової території, проте бажає користуватись усіма перевагами життя в котеджному місті, створено новий унікальний формат апартаментів – сітіхаус, у якому можна обрати житло з приватним подвірʼям або ж з просторою терасою, що запроєктована так, щоб не відчувати сусідів", – розповідається про концепт містечка. 

Команда містечка розповідає, що територію О.Краса поділили на три частини так, щоб будівництво наступних районів міста велось без шкоди для комфорту вже поселившися мешканців. 

"Будівництво першого району міста площею 10 га розпочалось в червні 2023 року. Зараз одночасно зводиться понад 50 будинків різних типів. У частині з них вже облаштовуються фасади та встановлюються вікна. Якщо в середньому на зведення котеджу потрібно від 6 до 12 місяців, то власники зможуть починати ремонт вже влітку 2024 року", – зауважується у повідомленні.

Передбачається, що житлова територія котеджного містечка О.Краса буде закритою, з автоматизованою пропускною системою, а основна інфраструктура повністю відкрита для жителів Ірпеня та гостей міста та буде розміщена вздовж центрального каналу. 

Крім того, містечко матиме школу, садочок, парки з дитячими та спортивними зонами, футбольним полем. А нова набережна річки Ірпінь завдовжки 3,5 км межуватиме з власним озером для риболовлі та виноградниками, зонами відпочинку та амфітеатром.

На території також буде бізнес-центр та коворкінг, продуктовий супермаркет, кав’ярні, точки видачі Rozetka та Нової пошти, салони краси, перукарні та барбершопи, центр дозвілля для дітей та дорослих. Клініка "Добробут" матиме майданчик для гелікоптера для можливості екстреної госпіталізації.

Завершення першого району котеджного містечка О.Краса в Ірпені заплановано на літо 2025 року. До цього часу на території буде створена вся необхідна інфраструктура, включаючи набережну та безліч рекреаційних зон для прогулянок та відпочинку.

Фото: Forbes

КиївВлада

Інна Міхно

Теги: новини київщини, новини київської області, напад росії на україну, позиція, ірпінь, Володимир Карплюк, котеджне містечко, ігор мазепа, concorde capital, новини компаній війна росії проти україни, svitlo відважні, сергій крикун, володимир співак, окраса

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій