п'ятниця, 19 квітня 2024 г.

Жителів Київщини закликають зробити третє бустерне щеплення

Жителів Київщини закликають зробити третє бустерне щеплення

У Київській ОДА розповіли про третю бустерну дозу вакцини проти Covid-19. Наголосили і на важливості її введення у боротьбі з різними штамами коронавірусу. У ході чергового брифінгу обласна влада надала роз'яснення, хто її може одержати і що для цього потрібно. 

Про це KV стало відомо із онлайн-брифінгу заступника голови Київської ОДА Олега Торкунова.

"За минулу добу на коронавірус захворіли 376 жителів Київщини, серед них 20 дітей. Одужало від ковіду 346 осіб, померли від ускладнень, на жаль, 12 мешканців. Хочу акцентувати, що зараз на Київщині поступово збільшується кількість нових випадків інфікувань на Covid. Наприклад, перед новим роком ми мали близько сотні випадків за добу, зараз маємо кілька сотень. Хвороба не відступає і в лікарні, за даними лікарів, потрапляють саме ті люди, які ще не одержали щеплення проти коронавірусу. Підкреслю, що саме вони переносять хворобу найскладніше", – розповів Олег Торкунов.

За його словами, наразі в профільних медичних закладах перебуває 534 пацієнта, з них 427 знаходяться під киснем, 15 – під апаратами ШВЛ. 

"Медики ведуть боротьбу за життя кожного пацієнта, але я ще раз закликаю жителів не ризикувати своїм здоров'ям і вакцинуватись, щоб не наражати себе на небезпеку", – додав він.

Також Туркунов більш детально зупинився на результатах вакцинальної кампанії в області. Так, на Київщині працюють 33 центри і 207 пунктів щеплень по всій території області.  Загалом щеплення вже одержали 847 тисяч жителів, з них більше ніж 809 тисяч – пройшли повний курс вакцинації, одержавши по дві дози вакцини.

Роз’яснив заступник губернатора і, що таке бустерна доза і як її одержати.

"В Україні дозволили бустерну дозу для всіх вакцинованих осіб віком від 18 років. Оптимальний термін вакцинації – від 6 до 9 місяців після завершення первинного курсу вакцинації, незалежно від того якою вакциною щепилась людина. Таке рішення було ухвалено наказом Міністра охорони здоров'я України від 6 січня 2022 року", – говорить він.

І додав, що введення дози вакцини проти Covid-19 вже продемонструвало свою безпечність, яка посилює імунну відповідь та ефективність проти різних актуальних варіантів коронавірусу. 

Варто зауважити, що для введення бустерної дози перевагу надаватимуть вакцинам  Moderna або Comirnaty від Pfizer, незалежно від того, якою вакциною була щеплена до цього людина.

"Тим, хто одержав перші два щеплення вакциною CoronaVac рекомендовано вводити бустрену дозу вакциною Pfizer. За відсутності бустерну дозу можна зробити іншою вакциною, згідно з дозволеними в Україні схемами. Якщо з часу завершення повного курсу вакцинації від Covid-19 минуло півроку, ви можете одержати бустерну дозу в будь-якому пункті чи центр вакцинації", – зауважив він.

Також Туркунов нагадав, що бустерну дозу в Україні вже вводять людям віком від 60 років, медичним працівникам та співробітникам будинків інтернатного типу. Після введення бустерної дози можна буде одержати новий Covid-сертифікат, який діятиме 270 діб здати її введення. Згенерувати його можна буде в додатку "Дія" орієнтовно  наприкінці січня цього року. До того часу залишається чинним сертифікат за попередню поповну вакцинацію. 

Нагадаємо, що минулої доби, 12 січня, в Україні 102 580 осіб вакциновано проти COVID-19. Першу дозу одержали 33 452 особи, другу дозу – 53 342 особи, додаткову дозу – 749 осіб, бустерну дозу – 15 037 осіб.

Читайте: За добу на коронавірус захворіли 376 жителів Київщини

Фото: lexinform.com.ua

КиевVласть

Інна Міхно

Теги: новости киевской области, новости киевщины, коронавирус, карантин, кода, COVID-19, власть киевщина, вакцинация, олег торкунов, коронавирус на киевщине, бустерная доза

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій