п'ятниця, 29 березня 2024 г.

Згурівська громада не підтримала звернення до ВР про заборону московського патріархату

Згурівська громада не підтримала звернення до ВР про заборону московського патріархату

Сьогодні, 13 червня, відбулася чергова дев’ятнадцята сесія Згурівської селищної ради. У ході засідання розглянули і звернення до Верховної Ради щодо заборони московського патріархату на території України. Та з рештою цю пропозицію депутати не ухвалили. 

Про це КВ дізналася із повідомлення депутата Згурівської селищної громади Євгена Чубука (ВО “Свобода”) в Facebook.

Зокрема, 13 червня під час чергової сесії селищної ради депутат запропонував винести на розгляд pвернення до ВРУ щодо підтримки зареєстрованого проєкту Закону про заборону московського патріархату на території України.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

 "Ми, депутати Згурівської селищної ради, підтримуємо жорстку та безапеляційну боротьбу проти агентів кремля, колаборантів, зрадників та висловлюємо впевнену підтримку проекту Закону про заборону московського патріархату на території України (№7204). Зважаючи на це, просимо Вас невідкладно винести вищезгаданий законопроект на розгляд народних депутатів у сесійну залу. Переконані, що прийняття цього документу стане надійним багнетом у боротьбі з московським окупантом. Слава Україні!", – йдеться у зверненні.

Та як зауважив Чубук, дане звернення депутати не підтримали.

"З присутніх у залі депутатів розгляд звернення підтримали – 10, утримамалися – 11, проти – 1, були відсутні – 5", – розповів депутат. 

Згідно із результатами поіменного голосування, “за” проголосували депутати Костянтин Рудь,  Володимир  Єфіменко, Анатолій Бабошкін та Володимир Єрмолюк від "Громадський рух Миколи Томенка "Рідна країна"; Павло Катеринчук від ВО “Батьківщина”;  Олександр  Івченко та Сергій Очколяс від “Голосу”; від “Свободи” – Олександр та Євген Чубуки, Тетяна Пітайчук від партії “За МАйбутнє”. 

Вирішили Утриматися Василь Цвик, Сергій Твердохліб, Олександр Шуляренко від “За Майбутнє”, Станіслав Кошіль, Валентина Клименко та Костянтин Устименко від “Нашого Краю”; Володимир Купрій, Ігор Феник і Наталія Рекеда від “Слуги Народу”; Олександр Гончаренко від "Громадський Рух Миколи Томенка "Рідна Країна" та Галина Бойко від “Батьківщини”. 

 І лише один депутат, Олександр Марчук від партії “За МАйбутнє”, взагалі проголосував “проти”. 

Нагадаємо, що 22 березня народною депутаткою України Оксаною Савчук було зареєстровано проєкт Закону про заборону московського патріархату на території України (№7204). 28 березня проект Закону було направлено на розгляд Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики, а 29 березня – надано для ознайомлення народним депутатам.

Мета ухвалення документа – захист національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, запобігання колабораціонізму, припинення розпалювання міжрелігійної ворожнечі та дестабілізації релігійного середовища в Україні. Законом передбачається заборона діяльності московського патріархату – російської православної церкви та релігійних організацій, які є частиною російської православної церкви, зокрема Української православної церкви”.

Законопроєкт передбачає, що з дня його ухвалення вся церковна власність упродовж 48 годин інвентаризується і націоналізується в порядку, встановленому Кабміном. 

Крім того, на Київщині вже багато священиків та громад висловили небажання бути в одній структурі з московським патріархатом. Так, нещодавно депутати Броварської міської ради на сесії призупинили діяльність Української Православної Церкви (московського патріархату) на території громади. Заборона діє на весь період воєнного стану. 

Наприкінці травня депутати Переяславської міської ради також заборонили на території громади Українську православну церкву Московського патріархату. Таке рішення в цій раді депутати прийняли одноголосно.

Читайте: На території Бориспільської громади заборонили діяльність УПЦ московського патріархату

Фото: Facebook

КиївВлада

Вероніка Злацька

Теги: новини києва, новини київщини, новини київської області, війна, війна росії проти україни, напад росії на україну, рф, упц, пцу, заборона, московський патріархат, згурівка, згурівська громада, євген чубук, релігія

четвер, 28 березня 2024 г.
20:44
У Гостомелі працюватиме перевізний цифровий флюорограф
20:22
Протягом доби зафіксовано 48 бойових зіткнень, - Генштаб ЗСУ
20:02
У Києві розпочали відключати опалення в житловому секторі
19:42
Поліцейські затримали киянина, який через помсту вбив собаку колишньої дівчини
19:23
Бучу відвідала делегація з Боснії і Герцеговини
19:04
ВАКС продовжив обов'язки судді Верховного суду Князєву
18:46
КОВА максимально сприяла правоохоронним органам у затриманні “крота”, - Руслан Кравченко
18:26
Завтра у Димерській громаді частково не буде світла
18:06
Донори крові з Києва - у топі серед команд DonorUA for Teams
17:46
Новий міжнародний залізничний маршрут з Києва до Кошице планують запустити вже цього року
17:21
“Українська команда” передала батальйону “Свобода” велику партію дронів-літаків, – Палатний
17:03
Український гідрометцентр попередив про небезпечні метеорологічні явища на Київщині
16:46
Ювенальні прокурори зафіксували загибель 537 дітей внаслідок збройної агресії рф
16:26
У президентській резиденції на Липській вирішили відремонтувати каналізацію
16:06
Зеленський представив нового голову Служби зовнішньої розвідки
15:46
Для Голосіївського району столиці збираються накупити цибулин тюльпанів та нарцисів на 1,4 млн гривень
Календар подій