субота, 27 квітня 2024 г.

Зеленський доручив до 25 липня привести в належний стан наявні укриття, - указ

Зеленський доручив до 25 липня привести в належний стан наявні укриття, - указ

Президент України Володимир Зеленський (на фото) підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки та оборони (РНБО) щодо результатів обстежень укриттів. Згідно указу, РНБО визнало незадовільною роботу укриттів у Києві і Білоцерківському районі та ще в 10 містах України. 

Про це KВ стало відомо з указу президента Володимира Зеленського №353/2023 “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 23 червня 2023 року “Щодо результатів оперативних обстежень обʼєктів фонду захисних споруд цивільного захисту та вирішення проблемних питань щодо укриття населення”. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

"Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 23 червня 2023 року “Щодо результатів оперативних обстежень обʼєктів фонду захисних споруд цивільного захисту та вирішення проблемних питань щодо укриття населення”, – йдеться в указі. 

Згідно з указом контроль за виконанням рішення РНБО покладено на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Згідно указу, РНБО визнало незадовільною роботу із забезпечення готовності обʼєктів фонду захисних споруд цивільного захисту до їх використання за призначенням у Запорізькій, Сумській областях, Житомирському районі Житомирської області, Білоцерківському районі Київської області, Конотопському районі Сумської області, містах Києві, Запоріжжі, Херсоні, Чернігові, Харкові, Миколаєві, Одесі, Сумах, Дніпрі, Конотопі, Білій Церкві.

Також в указі зазначається, що Кабміну, обласним адміністраціям, КМВА та органам місцевого самоврядування вжити заходів для притягнення в установленому порядку до дисциплінарної відповідальності керівних працівників та інших посадових осіб, які відповідають за укриття. 

Крім того, Уряду доручено: 

  • визначити посадову особу зі складу Кабміну, яка координуватиме та контролюватиме процес приведення обʼєктів фонду захисних споруд цивільного захисту до належного стану;

  • забезпечити проведення системних заходів щодо перевірки належного стану обʼєктів фонду захисних споруд цивільного захисту

  • опрацювати до 15 липня питання щодо виділення органам державної влади, органам місцевого самоврядування додаткового фінансування відповідно до обґрунтованих потреб на облаштування укриттів у закладах з масовим перебуванням людей (заклади охорони здоров’я, соціального захисту тощо) та за результатами прийняти в установленому порядку необхідні рішення. 

Також Кабміну доручено розробити та внести до ВР низку законопроектів, зокрема про посилення кримінальної відповідальності посадових осіб за неналежне утримання, експлуатацію обʼєктів фонду захисних споруд цивільного захисту; встановлення (посилення) відповідальності посадових осіб, балансоутримувачів (власників) за неналежне утримання, експлуатацію обʼєктів фонду захисних споруд цивільного захисту; встановлення відповідальності субʼєктів містобудування за неналежне проектування та будівництво захисних споруд цивільного захисту, тощо. 

РНБО також визначила, що міністерства, інші центральні органи виконавчої влади до 31 серпня мають забезпечити утримання у постійній готовності наявних захисних споруд та вжити заходів щодо нарощування фонду таких споруд з метою забезпечення укриття персоналу обʼєктів критичної інфраструктури та субʼєктів господарювання, що належать до сфери їх управління.

Окрім цього, обласним адміністраціям доручено забезпечити до 30 червня вилучення з електронних мап укриттів тих обʼєктів, які за технічними та/або іншими причинами не можуть використовуватися населенням для укриття; привести до 25 липня в належний стан наявні укриття, забезпечити цілодобовий та безперешкодний доступ до них, а також надати онлайн-доступ населенню до інформації про укриття та вжити заходів щодо нарощування фонду захисних споруд цивільного захисту з метою забезпечення доступу до укриттів для 100 відсотків населення. 

Нагадаємо, через недоступність входу до укриття у Деснянському районі під час нічної атаки росіян на столицю загинули кияни (двоє дорослих та неповнолітня дитина). Мешканці району скаржились, що укриття поліклініки зачинено не вперше. Правоохоронці провели обшуки у КМДА через закрите укриття, біля якого загинули люди.

Читайте: У справі щодо укриттів вручено підозру директору столичного департаменту муніципальної безпеки Ткачуку 

Фото: Українські новини

КиївВлада

Павло Башинський

Теги: новини києва, новини україни, володимир зеленський, Кабінет Міністрів, укриття, рнбо, олексій данілов, рада національної безпеки та оборони

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій