п'ятниця, 3 травня 2024 г.

Засідання Київради 08.06.2023 року: онлайн-трансляція та порядок денний

Засідання Київради 08.06.2023 року: онлайн-трансляція та порядок денний

Сьогодні, 8 червня, на 10:00 заплановане позачергове засідання Київради. На розгляд депутатського корпусу попередньо винесено усього чотири питання. Зокрема, народні обранці заслухають голів РДА щодо стану укриттів цивільного захисту та обговорять шляхи вирішення проблем у цьому напрямку. Фактично, саме задля цього мер Києва Віталій Кличко і скликав “пленарку”. Крім того, депутати планують внести зміни до бюджету Києва на 2023 рік та Програми економічного і соціального розвитку, а також “заново” розглянути питання щодо позбавлення низки “історичних фігур” звання “Почесний громадянин Києва”.

Про те, що 8 червня 2023 року о 10:00 відбудеться чергове пленарне засідання Київради, KВ стало відомо з анонсу на сайті міськради.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Засідання традиційно відбувається у будівлі столичної міськради за адресою: вул. Хрещатик, 36, 4 поверх, зал засідань. Пряму трансляцію засідання можна переглянути на офіційному сайті Київради або тут.

Дата, час та місце проведення засідання були затверджені розпорядженням міського голови Києва Віталія Кличка №456 від 2 червня 2023 року. До порядку денного цього пленарного засідання увійшло всього чотири питання.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Так, сьогодні депутати заслухають інформацію від голів районних в Києві державних адміністрацій (РДА) про стан укриттів цивільного захисту, план дій щодо їх належного функціонування та стан освоєння бюджетних коштів на проведенні в них ремонтних робіт у 2022-2023 роках. Фактично саме задля обговорення даного питання було скликано цю “пленарку” – Віталій Кличко оголосив про її проведення після інспекції укриттів, яка була здійснена ним на фоні регулярних повідомлень про те, що такі об'єкти зачинені. При цьому, в анонсі уточнюється, що до заслуховування доповідей від чиновників мають напрацювати питання про вирішення проблем у цьому напрямку.

Читайте: Кличко просить Уряд звільнити голову Деснянської РДА Ратнікова

Крім того, на пленарному засіданні планується розглянути проєкти рішень щодо внесення змін до бюджету Києва на 2023 рік та Програми економічного та соціального розвитку на 2021-2023 роки. В рамках цих коригувань міська влада планує розподілити низку субвенцій з державного бюджету (зокрема, на фінансування “облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти”), а також перерозподілити вже видатки між різними напрямками життєдіяльності столиці. Зазначимо, це буде вже третє коригування головних фінансових документів міста у поточному році.

Читайте: Відновлення ТЕЦ і скандальний “довгобуд”: Київрада розподілила мільярдні залишки бюджетних коштів

Також Київрада сьогодні повторно розгляне проєкт рішення “Про позбавлення звання “Почесний громадянин Києва”. На пленарному засіданні, що відбулося 25 травня 2023 року, міська влада погодила цей документ. Тоді до переліку осіб, які мають бути позбавлені вказаного звання, увійшло шість “історичних фігур”, у тому числі генеральний секретар ЦК КПРС Леонід Брежнєв. 

Читайте: Брежнєва нарешті позбавили звання “Почесний громадянин Києва”

Втім, після прийняття цього рішення Віталій Кличко зупинив його дію. Сталося це через те, що, як вважає столичний мер, до переліку помилково було включено генсека Комуністичної партії В'єтнаму Чионг Тіня – мовляв, вказана країна не була союзником СРСР, а тому згадана історична постать не підпадає під жодну з ознак, на підставі яких вона не має права бути Почесним громадянином столиці України.

Також цілком імовірним є включення до порядку денного інших питань, які депутати або чиновники побажають розглянути в порядку невідкладності. Станом на ранок 8 червня на сайті Київради не було оприлюднено перелік таких проєктів рішень.

Фото: KВ

КиївВлада

Іван Кулик

Теги: новини києва, КМДА, бюджет, київрада, Віталій Кличко, укриття, ракетний обстріл, ракетна атака, проєкт рішення, пленарне засідання, бюджет києва, рда, бомбосховище, песр, укриття цивільного захисту, програма економічного та соціального розвитку, почесний громадянин, бюджетне фінансування

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій