четвер, 2 травня 2024 г.

Все, що забезпечує сталу роботу громади в Ірпені, вже відновлено, – Кравчук

Все, що забезпечує сталу роботу громади в Ірпені, вже відновлено, – Кравчук

Унаслідок російської агресії на території Ірпінській громаді було зруйновано понад 70% інфраструктури. Наразі в громаді триває процес відновлення пошкодженого та зруйнованого житлового фонду та інфраструктури у співпраці з міжнародними донорами та державними програмами. Громада майже повністю відновила функціонування закладів інфраструктури, однак, ще веде роботи над житловим фондом.

Про це, як дізналася KВзаявив в інтерв’ю перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“В цілому, всі соціально-культурні заклади і заклади критичної інфраструктури відновлені в більшості випадків крім будинку культури і стадіону, але там йдуть свої процеси, тому в цьому напрямку працюємо. Все те, що забезпечує стале функціонування громади, тобто  школи, дитячі садочки, лікарні, амбулаторії, котельні, водоканал, свердловини і насосні станції – це все працює”, – розповів Кравчук.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як розповів Кравчук, зокрема, нещодавно свою роботу відновив Ліцей №3 у який змогли повернутись 1800 учнів. Це стало можливим за підтримки міжнародної організації UNICEF, які вклали в ремонт закладу п’ять мільйонів доларів. Дитячий садочок “Рута” також був найбільш пошкодженим, але наразі він вже відновлений за рахунок допомоги Литви на суму у 3.5 мільйони євро. Проект на повне відновлення наступного садочку вже розроблено, влада обіцяє відкрити його вже в наступному році.

Трохи повільніше справи йдуть з житловим фондом, зокрема, приватними садибами. Пояснюється це великим об’ємом робіт та високою ступінню руйнації. Натомість, активно триває відновлення багатоквартирних будинків.

“В минулому році ми робили більш протиаварійні заходи по багатоквартирних житлових будинках в більшості випадків і таких будинків вже більше 400, де поточний ремонт виконаний, вікна замінені, дах не тече. Аналогічно приблизно 400 приватних будинків зробили, але саме по приватних помешканнях є ще великий об’єм, бо є багато об’єктів, які повністю знищені і відновлювати там немає що. Зараз активно триває період капітальних ремонтів багатоквартирної житлової забудови, розробляються проекти, проводяться експертизи, подаються на фінансування з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії російської федерації. В нас є вже близько 20 багатоквартирних житлових будинків, які потрапляють під ті чи інші програми”, – прокоментував заступник мера.

Як раніше писала KВ, внаслідок російської агресії на території громади було пошкоджено загалом 3247 житлових будинків. Після деокупації 1130 приватних будинків потребували поточного ремонту і вже  частково відновлено 360 на загальну суму 27,2 млн гривень. 

“У межах обласної програми “Відновлення приватних будинків” продовжується ремонт 38 приватних будинків у межах вулиць Багірова та Гостомельське Шосе. Було повністю зруйновано 1483 приватних будинки. З них з нуля продовжується відбудова 42 приватних будинків. Крім того, за рахунок обласної Програми відбудови приватного сектору, продовжується будівництво 12 приватних будинків на місці повністю зруйнованих”, – зауважив Кравчук.

Крім того, у квітні 2022 року в Ірпені поточного ремонту потребувало 515 багатоквартирних будинків і, станом на жовтень, вже відновлено 499 будинків на загальну суму 455,9 млн гривень за рахунок Резервного фонду державного бюджету, обласної субвенції, міжнародних партнерів, благодійних організацій та програми “Віднови Дім”. 

“19 із 39 багатоквартирних будинків, що підлягали демонтажу, вже демонтовано. Нове будівництво демонтованих будинків у переважній більшості вже проектується. Також демонтовано 146 приватних будинків за підтримки ПРООН та майже 55 за рахунок місцевого бюджету та силами УЖКГ “Ірпінь”. Із 80 багатоквартирних будинків, що потребували капремонту, в семи будинках тривають капітальні ремонти в межах ініціативи Президента-UNITED24. Ще 48 багатоповерхівок подані на держпрограму “Фонду ліквідації наслідків збройної агресії”, по 22 будинках затверджено фінансування, по 11 з них тривають роботи з капітального ремонту”, – повідомив Андрій Кравчук.

Також у рамках співпраці з міжнародними донорами тривають відновлювальні роботи з капітального ремонту по двом багатоповерховим будинкам та гуртожитку. 

“Наприкінці жовтня розпочнуться капітальні ремонти ще 3 багатоповерхівок в рамках співпраці з Міжнародною організацією з міграції (IOM Ukraine). По програмі “єВідновлення” 1320 власників пошкодженого житла отримали компенсацію на загальну суму 130,7 млн гривень, а також вже сформовано та видано 23 житлових сертифікати на придбання нового житла замість повністю зруйнованого на загальну суму 91,9 млн гривень”, – резюмував Кравчук.

Нагадаємо, Ірпінська міська громада одержали гуманітарну допомогу від ТОВ “REHAU Ukraine”. У рамках співпраці із компанією, 79 ірпінських сімей забезпечили теплими ковдрами. Загалом це сім’ї, які виховують дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах та позбавлені батьківського піклування. 

Читайте: Президент FIEC відвідав Ірпінь для оцінки наслідків російської агресії, – Кравчук

Фото: Олег Гриб, ITV

КиївВлада

Вероника Злацька

Теги: новини київщини, новини київської області, війна росії проти україни, напад росії на україну, ірпінь, відновлення, ірпінська громада, андрій кравчук

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій