субота, 20 квітня 2024 г.

Ворог не полишає спроб захопити Сєвєродонецьк, ЗСУ стримують штурм на Комишуваху, - Генштаб

Ворог не полишає спроб захопити Сєвєродонецьк, ЗСУ стримують штурм на Комишуваху, - Генштаб

Московити продовжують завдавати ракетних та авіаційних ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на території України і не полишають спроб встановити контроль над Сєвєродонецьком. Водночас окупанти готують наступ на Слов’янськ. Вогнем артилерії рашисти намагаються завадити створенню умов контрнаступу ЗСУ у Херсонській та Миколаївській областях.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Генерального штабу ЗСУ.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

На Волинському та Поліському напрямках без особливих змін. На Сіверському напрямку противник активних дій не проводив. Ворог обстріляв Сеньківку на Чернігівщині, Сопич, Костянтинівку, Старі Вирки та Велику Писарівку в Сумській області. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За інформацією Генштабу, ситуація на інших напрямках станом на 18.00 7 червня наступна:

  • На Харківському напрямку противник веде бої з метою утримання зайнятих рубежів.

  • На Слов’янському напрямку ворог основні зусилля зосереджує на підготовці військ до наступу на місто Слов’янськ. Обстріляв райони населених пунктів Велика Комишуваха, Долина, Курулька, Грушуваха, Червона Поляна та Шнурки.

  • На Сєвєродонецькому напрямку ворог веде обстріли із ствольної  та реактивної артилерії в районах населених пунктів Лисичанськ, Борівське та Метьолкіно. 

  • На Бахмутському напрямку українські воїни успішно стримують штурмові дії в районі населеного пункту Комишуваха. Також, безуспішними виявилися ворожі спроби штурму у напрямку Світлодарська та Вуглегірської ТЕС.

Біля Нагірного наші захисники завдали вогневого ураження підрозділам окупантів. Після невдалої спроби штурму, ворог відійшов на позиції, що займав раніше.

  • На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти активних бойових дій не вели. 

  • На Південнобузькому напрямку противник основні зусилля зосереджував на веденні розвідки, утриманні займаних рубежів та відновленні втрачених позицій. 

Вогнем артилерії ворог намагається не допустити створення умов для ведення контрнаступу нашими військами у Херсонській та Миколаївській областях.

  • На Бессарабському напрямку суттєвих змін в обстановці не відбулося.

За інформацією Генштабу, завдяки вдалим діям нашої протиповітряної оборони, знижена інтенсивність застосування ворожої авіації. 

Рашисти зосереджують основні зусилля на підтримці свого наземного угруповання і завдають ракетних ударів по об’єктах інфраструктури в глибині території України.

Через втрати особового складу та військової техніки противник вимушений використовувати цивільну інфраструктуру та ремонтно-відновлювальну базу у Луганській та Донецькій областях.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення в Україну московська орда втратила 31 360 вояків. На українській землі залишилось 3 416 бойових броньованих машин та 694 артилерійські системи та 1390 танків.

Читайте: Більше ніж 2,5 тисячі українських бійців з “Азовсталі” перебувають у російському полоні

Фото: Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Олександр Попов

Теги: новини україни, війна росії проти україни, генштаб, окупанти, рашисти, зведення, наступ, напрямки, ситуація

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.