п'ятниця, 19 квітня 2024 г.

Ворог намагається наступати на кількох напрямках, але головним залишається Маріуполь, - Генштаб ЗСУ

Ворог намагається наступати на кількох напрямках, але головним залишається Маріуполь, - Генштаб ЗСУ

На сорок третю добу героїчного протистояння російському воєнному вторгненню ворог продовжує підготовку до наступу на сході України. Ординці здійснюють перегрупування військ з метою завершення формування наступального угруповання, намагаються наступати на Донецькому напрямку, у районі Ізюму. Головною ціллю залишається взяття Маріуполя.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Генерального штабу ЗСУ.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Основні зусилля противник зосереджує на захопленні міста Маріуполь, веденні наступу у районі міста Ізюм та спробах прорвати оборону на  Донецькому напрямку”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Водночас рашисти здійснюють заходи щодо нарощування авіаційної складової та системи управління, продовжують  ведення розвідки. 

Генштаб повідомляє, що на Південнобузькому напрямку противник намагається не допустити подальшого просування підрозділів Збройних Сил України.

Також на Волинському напрямку існує ймовірність ракетно-бомбових ударів ворога по об’єктах військової та цивільної інфраструктури з території  республіки білорусь.

При цьому на Поліському напрямку противник активних дій не проводив, підрозділи окупантів, що виведені на територію республіки білорусь, здійснюють демонстраційні дії, щоб не допустити перекидання  підрозділів ЗСУ з вказаного району на інші напрямки.

Окремі підрозділи російських окупантів зі складу Східного військового округу та повітряно-десантних військ рф ймовірно будуть направлені для посилення угруповання ворожих військ на Слобожанському напрямку.

Водночас на Сіверському напрямку противник завершує проведення перегрупування та відновлення боєздатності підрозділів Центрального військового округу у визначених районах Брянської та Курської областей. 

Не виключається можливість подальшого направлення зазначених підрозділів на інші операційні напрямки, зокрема і для ведення бойових дій на Донецькому та Луганському напрямках.

На Слобожанському напрямку ворог нарощує системи управління та зв’язку в інтересах наступального угруповання військ. 

Крім того, в районі Харкова до п’яти батальйонних тактичних груп ворога продовжують блокувати місто та обстрілювати його з реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії та мінометів.

Також війська рф утримують Ізюм, намагаються продовжити наступ у напрямку на Слов’янськ та Барвінкове.

Повідомляється, що на Донецькому і Таврійському напрямках росіяни продовжують обстрілювати цивільну інфраструктуру. Порт Бердянська окупантами використовується для перекидання озброєння, військової техніки та особового складу.

Ворог також активізував зусилля на Сєверодонецькому напрямку. Намагається продовжувати наступ в районах населених пунктів Донецький, Новотошківське і Попасна.

Також росіяни намагалися здійснити наступ у районах населених пунктів Мар’їнка, Борівське та Солодке. Спроби наступу проте успіху не мали.

Імовірно, окупанти в найближчий час намагатимуться прорвати оборону українських військ в Сєверодонецькому, Авдіївському та Кураховському районах.

На Південнобузькому напрямку противник вів артилерійський вогонь, на окремих напрямках застосовував армійську авіацію. Намагається продовжити наступальні дії у напрямку населеного пункту Олександрівка.

Із акваторій Чорного та Азовського морів продовжуються ракетні удари по території України.

Також повідомляється, що у Запорізькій області російські окупанти почали забороняти виїзд особам чоловічої статі у бік підконтрольної Українській владі території. Водночас зростає дефіцит товарів першої необхідності, особливо продовольчих, що в подальшому може призвести до ускладнення гуманітарної ситуації в зайнятому російськими окупантами регіоні.

Нагадаємо, через інфляцію та санкції у рф буксує виконання військового замовлення: санкції “з’їдають” передбачені під виробництво зброї кошти, а додаткові кошти в бюджеті рф відсутні. Не допоміг і дозвіл на закупки в “єдиного постачальника”.

Читайте: Після перегрупування військ рашистів не виключена повторна спроба захопити Київ, – заступник начальника генштабу ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Олександр Попов

Теги: новини україни, війна росії проти україни, агресія рф, обстріли, генштаб зсу, військові сили, оперативна обстановка, маріуполь

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій