п'ятниця, 26 квітня 2024 г.

Внаслідок москальського обстрілу забороненими касетними боєприпасами Миколаєва загинули люди, зокрема дитина

Внаслідок москальського обстрілу забороненими касетними боєприпасами Миколаєва загинули люди, зокрема дитина

Московитські окупанти продовжують спроби захопити Україну. Рашисти перегруповують війська та готуються до наступальних дій на сході України. Водночас москалі обстрілюють українські міста, зокрема і забороненими Женевською конвенцією касетними боєприпасами.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Генерального штабу ЗСУ.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Російські війська здійснили обстріли Миколаєва забороненими Женевською конвенцією касетними боєприпасами. Під ворожий вогонь потрапили цивільні квартали і медичні заклади, зокрема – дитяча лікарня. Є загиблі і поранені, зокрема і діти”, – йдеться в повідомленні.

Триває переміщення виведених з Полісся та Сіверщини підрозділів до нових районів оперативного призначення. Військ Центрального військового округу москальщини передислоковуються з території України. Частина цих підрозділів після відновлення боєздатності буде переміщена в район населеного пункту Валуйки та включені до складу наступальних угруповань військ.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також відзначається рух колон озброєння та військової техніки по території республіки білорусь у напрямку залізничних станцій Гомель, Єльськ та Мозир для завантаження на залізничні ешелони. 

Значна частина літаків та вертольотів повітряно-космічних сил збройних сил рф перебазовано з аеродромів рб на територію росії.

“Силами окремих підрозділів зі складу 6-ї та 20-ї загальновійськових армій, 1-ї танкової армії, балтійського та північного флотів ворог зосередив основні зусилля на підготовці до відновлення наступальних дій, а також спробі оточення угруповання Об’єднаних сил. Противник здійснює поповнення запасів продовольства, паливно-мастильних матеріалів та боєприпасів”, – розповіли в Генштабі.

Окупанти продовжують блокувати Харків, постійними артобстрілами й далі нищать житлові квартали та інфраструктуру міста.

У напрямку на Слов’янськ ворог намагається відновлювати наступальні дії. У напрямку на Барвінкове має частковий успіх, просунувся на 7 км, взяв під контроль н.п. Бражківка. Силами до батальйонної тактичної групи 1-го танкового полку окупант наступав у напрямку на населений пункт Сулигівка, успіху не мав.

Для покращення руху військ на напрямку та забезпечення переправи через Сіверський Донець ворог проводить роботи з відновлення мосту в Ізюмі.

На Донецькому і Луганському напрямках окупанти основні зусилля зосереджують на взятті під контроль районів Попасної та Рубіжного, встановленні повного контролю над Маріуполем, а також підготовці наступальних дій в районі Золотої Ниви.

В районах населених пунктів Борівське, Новолуганське, Солодке, Мар’їнка, Золота Нива ворог продовжував артилерійські обстріли позицій підрозділів Збройних Сил України та цивільної інфраструктури.

Поблизу населених пунктів Новотошківське, Нижнє, Попасна, Калинове, Степне, Рубіжне, Троїцьке, Новобахмутівка, Новоселівка друга противник проводив штурмові дії, успіху не мав.

Російські загарбники завдавали масованих артилерійських та авіаційних ударів по місту Маріуполю.

На Піденнобузькому напрямку окупаційні війська проводять штурмові дії за підтримки артилерії з метою взяття під контроль Олександрівки, мають частковий успіх. В районі населених пунктів Любине, Мирне, Копані окупанти обстрілювали з артилерії позиції ЗСУ.

“Особовий склад противника деморалізований, що призвело до збільшення кількості випадків  дезертирства та відмовами військовослужбовців збройних сил російської федерації брати участь у війні на території України”, – підсумували в Генштабі ЗСУ.

Нагадаємо, у Київській області в населених пунктах Броварського, Вишгородського та Бучанського районів, що були звільнені від окупаційних військ, подовжено комендантську годину. Вона триватиме до 6:00 ранку 7 квітня. 

Читайте: В оточеному окупантами Херсоні закінчуються запаси їжі, пального та ліки, – міськрада

Фото: Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Александр Кравченко

Теги: новини україни, напад росії на україну, генштаб, Генеральний штаб ЗСУ, війна україни з росією, миколаїв, підсумки за добу

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій