субота, 27 квітня 2024 г.

Влада Київщини закликає не вестись на фейки щодо виплати 1 тис. гривень за щеплення

Влада Київщини закликає не вестись на фейки щодо виплати 1 тис. гривень за щеплення

У рамках щоденного брифінгу щодо перебігу захворюваності на COVID-19 на Київщині в Київській ОДА закликали остерігатися шахрайських схем. Від імені МОЗ в мережі поширюються чутки щодо виплати однієї тисячі гривень – шахраї просять надати контактні дані для перерахунку коштів вакцинованим особам. В адміністрації нагадали, що дія анонсованої президентської програми підтримки стартує лише з 19 грудня.

Про це KV стало відомо із онлайн-брифінгу заступника голови Київської ОДА Олега Торкунова, трансляція якого відбулася 6 грудня на офіційній сторінці КОДА в Facebook.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

"Захворювання на коронавірус за минулу добу виявили у 202 жителів Київщини, в тому числі 24 дітей. 15 хворих госпіталізовані та 187 осіб перебувають вдома на амбулаторному лікуванні. Всього сьогодні стаціонарно лікується 1432 жителі Київщини. Завантажена 42% ліжок з киснем, вільними лишаються 1931 ліжко з киснем. На ШВЛ перебувати 71 пацієнт", – розповів Олег Торкунов. 

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Він повідомив, що за вихідні було зроблено понад 9700 щеплень. Всього ж на Київщині використано майже півтора мільйони вакцини. Дві дози вакцини одержало 693 485 мешканців Київщини.

Також Торкунов нагадав, що від сьогодні, 6 грудня, набувають чинності зміни до правил карантину, враховуючи, що для Київщини продовжують діяти правила "червоної" зони.

Зокрема забороняється робота закладів громадського харчування (крім адресной доставки та замовлень на винос), робота розважальних закладів, закладів освіти (крім дитсадків і початкових класів), непродовольчих ринків, спортзалів, басейнів та проведення масових заходів тощо.

Варто зауважити, що вказані обмеження не будуть діяти у випадках 100% імунізації та при наявності як у робітників, так і відвідувачів, зеленого Covid-сертифікату чи негативного тесту на ковід. Нагадуємо, що "жовтий" сертифікат не є чинним на "червоному" рівні епіднебезпеки. Крім того, при будь-яких рівнях небезпеки забороняється  робота закладів освіти, якщо на самоізоляції перебуває більше 50% здобувачів освіти та співробітників та перебування на вулицях без посвідчувальних документів, залишати місця самоізоляції чи обсервації. Ці правилами не скасовуються, навіть, за наявності covid-документів.

Детально читайте: Зелена перепустка: Covid-сертифікат вимагатимуть відтепер і в “жовтій” зоні

Заступник голови зауважив,  що на Київщині тривають перевірки дотримання карантинних правил в громадських місцях та транспорті. Так, протягом вихідних було проведено 325 перевірок та складено 146 адмінматеріалів. 

Окрему увагу Торкунув звернув на інформацію про виплату однієї тисячі гривень, що стрімко поширюються мережею. І закликав мешканців Київщини бути обачними.

"У мережі поширюються неправдиві повідомлення, нібито, від імені Міністерства охорони здоров'я, невідомі пропонують користувачам надати контактні дані для виплати 1000 гривень особам, які завершили повний курс щеплення від Covid-19. Такі звістки надходить користувачем у мессенджерах, черезвичайні смс-повідомлення зустрічаються в соціальних мережах та рекламних банерах. Міністерство немає жодного відношення до цих повідомлень. Нагадуємо, що програма цільового фінансування вразливих категорії бізнесу під час карантину "єПідтримка", яку анонсував Президент України розпочнеться 19 грудня 021 року",  – наголосив  він. 


Зокрема у рамках програми повністю щеплені українці зможуть гарантовано одержати від держави 1000 гривень на віртуальні картки через сервіс "Дія". Також розробляється механізм одержання коштів для тих, хто не користується відповідальним сервісом.

Нагадаємо, що за добу, 5 грудня, в Україні від коронавірусу померло 239 людей. У той же час було виявлено 4478 нових носіїв вірусу. Крім того, 70797 осіб вакцинувалися від COVID-19.

Читайте: С сегодняшнего дня, 6 декабря, в Украине ужесточаются правила адаптивного карантина для “желтой” зоны

Фото: nash.live

КиевVласть

Інна Міхно

Теги: новости киевской области, новости киевщины, коронавирус, карантин, кода, COVID-19, власть киевщина, вакцинация, олег торкунов, красная зона, выплата, коронавирус на киевщине, одна тысяча

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій