четвер, 28 березня 2024 г.

Віталій Кличко: “Київ поступово відмовляється від знезараження води хлором. Уже 40 відсотків води, що подається у домівки киян, очищають та знезаражують, як в європейських країнах” (фото)

Віталій Кличко: “Київ поступово відмовляється від знезараження води хлором. Уже 40 відсотків води, що подається у домівки киян, очищають та знезаражують, як в європейських країнах” (фото)

Київ поступово відмовляється від знезараження води хлором, бо постачання якісної питної води для киян – один із пріоритетів для міської влади. Вже 40 відсотків води, що подається у домівки киян, очищають та знезаражують так, як це роблять в європейських країнах.

Про це KV стало відомо з повідомлення пресслужби Київської міськдержадміністрації (КМДА).

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“Щодня кияни споживають близько 700 млн літрів води. Сьогодні вже 40 відсотків води, що подається у домівки киян, очищають та знезаражують так, як це роблять в європейських країнах. Ми поступово залишаємо застарілі технології хлорування у минулому. Адже використання рідкого хлору – це великі екологічні та господарські ризики. Та й обладнання хлорного господарства відпрацювало вже понад півстоліття і технічно застаріло”, – заявив мер Києва Віталій Кличко під час перевірки роботи Дніпровської водопровідної станції, де збудували новий цех знезараження води діоксидом хлору.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Він зазначив, що Дніпровська водопровідна станція була збудована понад 80 років тому, але саме завдяки її роботі Київ отримує майже 30 відсотків необхідної води.

Тому ухвалили рішення про модернізацію станції. За три роки там збудували цех знезараження води діоксидом хлору. Загальна вартість робіт становить 78 млн грн. Кошти – це інвестиція компанії “Київводоканал”. І запуск цього проекту не призведе до додаткових платежів для киян.

“Це справді сучасний європейський підхід, коли підприємство закладає фінанси в підвищення безпеки та ефективності свого виробництва, у поліпшення якості послуг. Обладнання, яке ми побачили, – італійського виробництва, підрядник – теж італійська компанія, що має досвід виконання таких проектів”, – повідомив Віталій Кличко.

Він нагадав, що 14 артезіанських насосних станцій, що постачають іще понад 10 відсотків води для жителів Києва, також переведені з хлору на знезараження гіпохлоритом натрію – сучасним і безпечним у використанні реагентом, що виробляється безпосередньо на місці із застосуванням солі.

“Тобто, сьогодні вже 40 відсотків води, що подається у домівки киян, знезаражується за допомогою безхлорних технологій. Діоксид хлору використовують в багатьох містах Європи – наприклад, у Відні, Нюрнберзі та інших. Зазначу, що для оснащення Дніпровської водопровідної станції розглядали декілька технологій. Зібрали інформацію про стан води в Дніпрі та Десні, провели лабораторні дослідження. І обрання технології базувалось на результатах цих досліджень. Якість та безпека питної води контролюється цілодобово та на усіх етапах очистки”, – зазначив Віталій Кличко.

Він наголосив, що після впровадження технології знезараження води діоксидом хлору хлорне господарство виведуть із експлуатації та законсервують.

Також до 2022 року планують модернізувати Деснянську водопровідну станцію, що забезпечує іще 60 відсотків води для мешканців столиці.

Читайте: “Якісна організація доступу до інформації – один з пріоритетних напрямів роботи апарату КМДА”, – Дмитро Загуменний

Фото: пресслужба КМДА

КиевVласть

Олексій Вєтров

Теги: новини києва, КМДА, позиція, Віталій Кличко, питна вода, дніпровська водопровідна станція

четвер, 28 березня 2024 г.
20:44
У Гостомелі працюватиме перевізний цифровий флюорограф
20:22
Протягом доби зафіксовано 48 бойових зіткнень, - Генштаб ЗСУ
20:02
У Києві розпочали відключати опалення в житловому секторі
19:42
Поліцейські затримали киянина, який через помсту вбив собаку колишньої дівчини
19:23
Бучу відвідала делегація з Боснії і Герцеговини
19:04
ВАКС продовжив обов'язки судді Верховного суду Князєву
18:46
КОВА максимально сприяла правоохоронним органам у затриманні “крота”, - Руслан Кравченко
18:26
Завтра у Димерській громаді частково не буде світла
18:06
Донори крові з Києва - у топі серед команд DonorUA for Teams
17:46
Новий міжнародний залізничний маршрут з Києва до Кошице планують запустити вже цього року
17:21
“Українська команда” передала батальйону “Свобода” велику партію дронів-літаків, – Палатний
17:03
Український гідрометцентр попередив про небезпечні метеорологічні явища на Київщині
16:46
Ювенальні прокурори зафіксували загибель 537 дітей внаслідок збройної агресії рф
16:26
У президентській резиденції на Липській вирішили відремонтувати каналізацію
16:06
Зеленський представив нового голову Служби зовнішньої розвідки
15:46
Для Голосіївського району столиці збираються накупити цибулин тюльпанів та нарцисів на 1,4 млн гривень
Календар подій