понеділок, 6 травня 2024 г.

Відомого олігарха Жеваго затримали на території Республіки Франція

Відомого олігарха Жеваго затримали на території Республіки Франція

Вчора, 27 грудня, французькі правоохоронці затримали екснардепа, акціонера банку АТ "Банк "Фінанси та Кредит" Костянтина Жеваго (на фото) за запитом ДБР в елітному курорті Куршевель.

Про це, як передає KВ, повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань (ДБР).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

"На виконання ухвали суду щодо тримання під вартою підозрюваного, працівники Бюро у тісній взаємодії з Офісом Генерального прокурора провели величезну роботу. Серед іншого, слідчі ДБР підготували клопотання про взяття під варту до одержання вимоги про видачу (екстрадицію) екснардепа до 38 країн. Протягом кількох місяців тривала тісна взаємодія з правоохоронцями різних країн, у тому числі органами юстиції, жандармерії та поліції Французької Республіки", – розповіли у пресслужбі Державного бюро розслідувань.

У підсумку, на підставі отриманої слідством інформації, 27 грудня в одному з готелів Куршевелю представники кримінальної поліції Французької Республіки затримали акціонера банку АТ "Банк "Фінанси та Кредит". Після намагань оскаржити правомірність затримання, фігурант погодився піти разом з представниками компетентних органів Франції.

"Цей випадок є яскравим свідченням того, що Офіс Генерального прокурора підтримує постійні зв’язки з іноземними колегами та регулярно співпрацює з ними аби всі особи, які можуть бути причетними до злочинів проти України чи українців постали перед справедливим судом. І це затримання вкотре доводить, що перед законом всі рівні і кожен, до кого є запитання в української правоохоронної системи рано чи пізно відповідатиме на них перед вітчизняним законом", – заявив Генпрокурор Андрій Костін.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У ДБР повідомили, що сьогодні заплановано обрання екстрадиційного арешту Жеваго у суді міста Шамбері.

"На цей час готується необхідний пакет документів для його екстрадиції з Французької Республіки в Україну", – додали у пресслужбі.

У межах розслідування кримінального провадження Жеваго було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України, також підозри повідомлені низці топменеджерів банку. 

Як пояснили свої дії у ДБР, підозрювані організували механізм розтрати 113 млн доларів США фінансової установи, чим завдали шкоди інтересам держави та вкладників банку.

"На сьогодні накладено арешт на майно підозрюваного олігарха, а також пов’язаних з ним юридичних осіб", – повідомили у пресслужбі ДБР.

Зокрема, арештовано акції підприємств підозрюваного на сотні мільйонів гривень корпоративні права товариств, 26 об’єктів нерухомості. Також, накладено арешт на майно інших юридичних осіб, які пов’язані з колишнім депутатом. Серед іншого, це 14 майнових комплексів, 21 частина майнових комплексів, 30 нежитлових приміщень, 10 квартир.

У Державному бюро розслідувань також повідомили, що ще у жовтні 2020 року арештовані активи, вартістю понад 300 млн гривень, були передані до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА).

Читайте: У Києві затримано посадовця “Укрінтеравтосервіс” та посередницю, які вимагали 1,5 тисяч доларів за дозвіл на міжнародні перевезення

Фото: Економічна правда 

КиївВлада

Владислава Олійник

Теги: новини україни, затримання, офіс генерального прокурора, державне бюро розслідувань, франція, повідомлення про підозру, костянтин жеваго, арешт майна

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій