вівторок, 19 березня 2024 г.

Віддайте нам наші квартири: інвестори ЖК “Варшавський Плюс” прийшли до Фонду державного майна України з акцією

Віддайте нам наші квартири: інвестори ЖК “Варшавський Плюс” прийшли до Фонду державного майна України з акцією

Сьогодні під стінами Фонду держмайна, аби відстояти свої інвестиції, зібралися інвестори ЖК “Варшавський Плюс” за підтримки найближчих сусідів – майбутніх жителів “Варшавський мікрорайон” і “Варшавський-2”. 

Про це KV повідомили інвестори.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Кияни, які вже понад 9 місяців марно чекають на ключі від власних квартир, організували мирну акцію, аби почути відповідь на головне питання: коли збудовані будинки нарешті будуть введені в експлуатацію?

Нагадаємо, замовник будівництва – ДП “НДВА “Пуща-Водиця”, державним управителем якого є Фонд державного майна України, відмовляється затверджувати відповідні документи про присвоєння готовим будинкам поштової адреси та подавати документи на введення будинків в експлуатацію. Більше того, держпідприємство звернулось до Господарського суду м. Києва з позовом про визнання недійсним Інвестиційного договору, укладеного між ДП “НДВА “Пуща-Водиця” та ТОВ “Конкорд-ДС Плюс”.

Таким чином, процес введення будинків в експлуатацію виявився повністю заблокованим замовником будівництва під управлінням ФДМУ, а інвестори “Варшавського Плюс” фактично виявилися заручниками дій чиновників. Попри те, що на сьогоднішній день наявні рішення суду, якими інвестиційний договір девелопера та агрокомбінату “Пуща-Водиця” визнано дійсним, та не існує жодного нормативного акту, який дозволяє не виконувати замовнику будівництва свої зобов’язання на час судових розглядів.

На цьому тлі особливе обурення інвесторів викликає той факт, що ДП “НДВА “Пуща-Водиця” вже втретє намагається продати майнові права на свою частку, отриману від девелопера – 42 квартири одним лотом у житловому комплексі, саме щодо якого хоче визнати інвестиційний договір недійсним. 

“Мало того, що подальша доля ЖК під загрозою через дії агрокомбінату, так ще й квартири, які мали отримати пільгові верстви населення від держави, йдуть з молотка, доки чиновники прикриваються інтересами держави!”, – зазначають інвестори.

Після того, як різноманітні спроби привернути увагу голови ФДМУ Дмитра Сенниченка, такі як відкритий лист, колективне звернення, особисті звернення та публікації в ЗМІ з проханнями вирішити питання, не дали жодного результату, доведені до відчаю інвестори змушені були вийти на вулиці.

Зауважимо, це вже друга акція, що відбувається під стінами державної установи: 6 липня майбутні сусіди вже приходили до ФДМУ, однак тоді ані керівник Фонду держмайна Дмитро Сенниченко, ані жоден з його п’яти заступників не знайшли можливості вийти до людей та відповісти на їхні справедливі запитання.

Сьогодні мирна акція протесту нарешті не залишилась без уваги чиновників: представників об’єднаного активу інвесторів запросили на зустріч із заступником голови Фонду держмайна Денисом Кудіним. 

Під час зустрічі мітингувальники наголосили, що представляють інтереси майбутніх мешканців ЖК “Варшавський Плюс”, які з вини чиновників опинились і без грошей, і без квартир, і передусім прагнуть почути від посадовців відповідь на єдине надважливе запитання: коли готові будинки нарешті будуть введені в експлуатацію, а люди зможуть заїхати на власні законні квадратні метри? 

“Пан Кудін озвучив принципову позицію Фонду держмайна: замовник будівництва не планує подавати відповідні документи для введення будинків в експлуатацію та присвоєння їм поштових адрес, оскільки ДП “НДВА “Пуща-Водиця” та ФДМУ вважають інвестиційний договір із забудовником нікчемним, оскаржують його в суді, і відтак виконувати не збираються. Він також додав, що паралельно триває процес перемовин між сторонами угоди про мирне врегулювання суперечки й зміну умов інвестиційного договору. Але, наскільки нам відомо, ФДМУ не може обґрунтувати відсоток площ, який, на їхню думку, забудовник має передати державі в особі агрокомбінату”, – розповів представник об’єднання інвесторів Кирило Туманов.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Крім того, офіційна позиція Фонду держмайна залишається дещо дивною: посадовці не оприлюднюють жодних конкретних вимог до забудовника, однак просто відмовляються підписувати документи, які дозволили б ввести готове житло в експлуатацію, тим самим блокуючи вирішення гострої соціальної проблеми.

За словами Туманова, у межах бесіди, що відбулась, заступник голови Фонду держмайна також не зміг відповісти на питання щодо обґрунтування можливої зміни умов інвестиційної угоди. Однак інвесторів “Варшавського” запросили на наступну зустріч, дата якої поки не визначена.

“Сподіваємось на те, що вона відбудеться вже найближчим часом. Адже люди, які стали заручниками ситуації, втомились чекати відповідей на свої питання і прагнуть одного – якнайшвидше вирішити болючу проблему щодо введення їхніх будинків в експлуатацію”, – додав пан Кирило.

Учасники акції протесту також наголосили, що у випадку, якщо чиновники й цього разу не почують вимоги людей, інвестори будуть змушені звертатися за допомогою до міжнародних регулюючих організацій.

Читайте: “Сенніченко, виходь на каву”: інвестори ЖК “Варшавський Плюс” проводять мирну акцію-запрошення під стінами ФДМУ (фото)

Фото: відкриті джерела

КиевVласть

Олексій Вєтров

Теги: новости компаний, позиція, новини київа, акція, stolitsa group, інвестори, фдму, фонд держмайна, жк варшавський плюс

вівторок, 19 березня 2024 г.
13:44
Житній ринок на Подолі віддають в оренду на 15 років
13:26
На Обухівщині сьогодні, 19 березня, працюватимуть сапери
13:07
У палаючій багатоповерхівці на вулиці Романа Ратушного загинула жінка
12:46
На нанесення дорожньої розмітки в столиці спрямовують майже 2,4 млн гривень
12:25
“Укрзалізниця” додала ще один поїзд з Києва до Трускавця
12:02
Керівникам КП “Київавтошляхміст” правоохоронці повідомили про підозру у нанесенні збитків на 3,5 мільйона гривень
11:46
“Київпастранс” за 22 млн гривень ремонтуватиме дах Дарницкого трамвайного депо
11:25
У Дніпровському районі до кінця місяця проводитимуть стерилізацію та вакцинацію вуличних тварин (адреси)
11:03
Печерське управління поліції за 2,5 млн гривень планують оснастити новою сигналізацією
10:44
100 Волинська бригада ТрО запрошує на службу в підрозділах бригади
10:24
У ході гасіння пожежі у Дніпровському районі столиці рятувальники виявили тіло
10:04
ЄС розробляє закон про спрямування в Україну прибутків заморожених активів рф, - Bloomberg
09:45
Інженерними підрозділами ЗСУ з початку року знешкоджено понад 7,5 тис. вибухонебезпечних предметів
09:23
На столичному пішохідно-велосипедному мості знов тріснуло скло, - ЗМІ
09:01
Протягом минулої доби відбулося 61 бойове зіткнення, - Генштаб ЗСУ
понеділок, 18 березня 2024 г.
20:45
У столиці цього тижня заплановані продуктові сільськогосподарські ярмарки (локації)
Календар подій