четвер, 25 квітня 2024 г.

Ветерани АТО висадили дерева біля озера Вирлиця, де буде побудований Центр реабілітації учасників війни

Ветерани АТО висадили дерева біля озера Вирлиця, де буде побудований Центр реабілітації учасників війни

9 вересня ветерани та інваліди АТО висадили молоді дерева на березі озера Вирлиця в Києві. 

Як стало відомо KV, кореспонденти ASPI news були присутні під час події та запитали у ветеранів про мету їхньої акції.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Наразі територія навколо озера занедбана та захаращена сміттям. Тут полюбляють проводити свій "відпочинок" поціновувачі наркотиків та алкоголю. Ще у червні представники різних ветеранських організацій зустрічалися з забудовником, який пообіцяв АТОвцям здійснити повний благоустрій території навколо озера та створити тут перший у Києві Центр реабілітації ветеранів та інвалідів АТО.

"Ми виступаємо за створення центру реабілітації для ветеранів та інвалідів АТО, який тут побудують. Нам не потрібна тут смердюча Дарницька ТЕЦ, яку давно час закрити, ми хочемо чисту та красиву набережну Вирлиці. Наскільки мені відомо, нардепи від ОПЗЖ Кива, Рабинович та Медведчук, які пов'язані з компанією "Будкепітал", хочуть привласнити цю землю. Але ми проти цього, позаяк реабілітаційні центри для ветеранів є у всіх країнах, які брали участь у бойових діях – в США, у Європі. Ми воюємо вже восьмий рік, а ветеранам немає де пройти реабілітацію від ПТСР (посттравматичний стресовий розлад)", – сказав Віталій Регор (позивний "Джура").

"Вирлиця – проблемне місце в Києві. Ми хочемо зробити тут зону відпочинку для усіх людей, бо наразі тут поки улюблене місце алкоголіків та наркоманів. Дуже розраховуємо, що буде побудований реабілітаційний центр для учасників бойових дій. Нікого не хвилює, що багато з наших побратимів вчиняють самогубства. Це велика проблема, про яку не прийнято говорити у нашому суспільстві. Війна залишається назавжди з ветеранами ", – зазначив Владислав Метельський (позивний "Метеля").

"На озері Вирлиця потрібен реабілітаційний центр для ветеранів АТО – людей, котрі потребують допомоги. Війна не проходить без сліду ні для кого. ОПЗЖ бажає тут забудувати все багатоповерхівками. Цього не буде, обіцяємо", – підкреслив Сергій Шимков, інвалід російсько-української війни (позивний "Шима").

"Війна – це великий стрес. Кожний з учасників його переживає по-своєму. Часто, повертаючись до мирного життя, ветерани не можуть самостійно повернути свій психологічний стан в норму. Були випадки, коли молоді хлопці втрачали на війні кінцівки й після цього вже не бачили сенсу жити далі. Часто закінчували життя самогубством. Щоб такого не було, щоб ветерани спокійно вливалися у цивільне життя та приносили користь суспільству потрібні подібні реабілітаційні центри", – підсумував Олександр Чернишенко (позивний "Берс").

Відомо, що завадити будівництву Центру реабілітації ветеранів АТО допомагає Олексій Гриценко, який всюди представляється "радником мера столиці з питань екології". Днями було викладено його переписку з невстановленим представником забудовника у приватному Telegram-чаті. У розмові йшлося про 500 тисяч доларів за "послуги" проплачених Гриценком команди "псевдоекологів". Зважаючи на факти, викладені у листуванні, правоохоронцям вже час щільно зайнятися цим шантажистом.

Фото: ASPI News

КиевVласть

Олексій Вєтров

Теги: новини києва, мнение, дерева, озеро вирлиця, ветерани ато

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.